Rozhovory
pá 23.10.2020 | Adam Kodet, Jan Vavřina

Steaky, rybaření nebo život v USA. Filip Hronek odpověděl na dotazy

Nejskloňovanější hradecké a možná i extraligové jméno uplynulých týdnů? Filip Hronek! Východočeský rodák vlétl po čtyřech letech do tuzemské nejvyšší soutěže jako uragán a není divu, že si od fanoušků vysloužil ocenění hráče měsíce září Mountfieldu HK. V anketě získal 53 % hlasů a s náskokem předstihl Marka Mazance a Jakuba Orsavu. Nyní odpověděl na zvídavé dotazy fanoušků, které se týkaly hlavně soukromí a života za mořem. Na klubové tričko za nejlepší otázky se může tentokrát těšit uživatelka s nickem Mechovačka.

Gábin81 (Trutnov)
17.10.2020, 11:17
Ahoj Hroňas,
předem bych ti chtěl poděkovat za tvé výkony a také za podepsanou kartičku, kterou jsem získal přes otce tvé přítelkyně😉, mám ji vystavenou v pokoji a je to pro mě nejcennější věc, co mám.
A teď už pojďme k otázkám:

1) Máš nějaké rituály před zápasem?
2) Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo a pití?
3) Jak ti to šlo ve škole? Věděl jsi, že se budeš chtít věnovat hokeji a ,,kašlal” jsi na ní a nebo si byl takový ten pilný žák?
4) Jakou máš nejoblíbenější barvu ponožek?

A poslední je spíš takové přání, nechtěl by si mě sledovat na Instagramu 😁? Jmenuji se: gagi_zaruba

Předem děkuji za zodpovězení otázek a ať se ti daří jak v Hradci(doufám, že si u nás ještě zahraješ), tak i v NHL.

Odpověď:
Ahoj Gábine,
děkuju za dotaz, přání a milou zprávu, to mě těší :-)
1) Nějaké rituály mám, je to spíš takový proces, ale nechám si to pro sebe :-)
2) V Americe je to určitě steak, v Česku si dám rád nějaké české jídlo. Třeba kachnu se zelím a s knedlíkem. K pití mám nejraději pivo a kolu.
3) Ze začátku jsem na školu určitě nekašlal, ale postupně se stával hokej prioritou a začal jsem to směřovat víc k němu.
4) Oblíbenou barvu ponožek fakt nemám :-)
rikuhahl (Hradec Králové)
15.10.2020, 20:53
Ahoj Filipe,
chtěl bych ti pogratulovat k rybařským úlovkům, co jsem tak koukal na tvém Instragramu. A rovnou se zeptám, máš nějak během sezóny v NHL, čas na rybaření, nebo to je jen ”letní kratochvíle” v Čechách?

Dál bych se chtěl zeptat, jaký to bylo po letech zase nastoupit za Hradec, nějaká nostalgie, nebo jen ”další den v práci”? :) Každopádně jsi za těch pár zápasů už překonal bodově svoje statistiky, co jsi v extralize dosud nasbíral, takže posila, jak má být. Přesto ti přeju, abys co nejdřív nastupoval za Detroit, ať se daří ;)

Jirka

Odpověď:
Ahoj Jirko,
v Americe čas na ryby moc nemám, program je dost nahuštěný. Ale párkrát jsem tam chytat byl, dokonce i na oceánu. Ale spíš je to záležitost v Čechách, jak píšeš.
Těšil jsem se, až si zase zahraju za Hradec, bylo moc fajn hrát doma. Věděl jsem, do čeho jdu, takže žádná velká nostalgie nebo překvapení úplně nepřišlo.
Moc děkuji za přání a otázky.
MHK_Honza (Hořice)
15.10.2020, 20:40
Ahoj Filipe, moc ti fandím, jak v NHL tak teď u nás. Troufám si říct že jsi nejlepší obránce v ČR. Doufám že se vše uklidní a uvidím tě ještě v Hradci na ledě. A teď k otázce, jako rybář se musím zeptat jestli v chodíš ve volném čase v Americe rybařit, nebo jsi nikdy nebyl? Myslím že by i hokejista měl občas vypnout. A co jinak děláš ve volném čase?. Druhá otázka je jestli si v Detroitu někdy něco uvaříš, nebo využíváš místní restaurace? Moc chlapů se do kuchyně nehrne :-)
Díky za odpovědi a hodně štěstí v dalších zápasech.
S Pozdravem
Honza


Odpověď:
Ahoj Honzo,
párkrát jsem už v Americe chytat byl, jak už jsem zmiňoval v předchozí odpovědi. Ve volném čase si rád zajdu právě na ryby nebo třeba zahraju PlayStation. Hrajeme buď s kamarády mimo hokej nebo i se spoluhráči všechno možné, třeba UFC, FIFA, NHL nebo Fortnite, jak kdy. V Detroitu jsem hrál třeba s Tylerem Bertuzzim, Christofferem Ehnem nebo Andreasem Athanasiou. Jinak hlavně odpočívám, je potřeba vždy trochu vypnout.
Co se týče vaření, občas něco uvařím, třeba steak se sladkými brambory. Ale na večeře spíš chodíme do restaurací – na steak, italskou kuchyni nebo sushi. A snídaně a obědy máme zase přímo na zimáku.
Díky za poklonu a přání.
Mechovačka (Hradec Králové)
12.10.2020, 19:32
Ahoj Hroňasi, ráda bych se zeptala na pár otázek. 1) Jak se Ti líbí v Americe a chtěl by jsi se podívat třeba někdy někam jinam do světa? 2) Koukala jsem na Instagramu, že rád rybaříš, kdo tě k tomu přivedl jak dlouho už chodíš na ryby? 3) Jak se jmenuje pejsek a jak je starý? A poslední kdo tě přivedl k hokeji a začínal jsi už rovnou v obraně nebo jsi začínal jinde a postupem času dospěl až k obránci?

Děkuji
A přeji hodně štěstí v soukromém životě a hlavně v plnění svých hokejových snech

Káťa🙂

Odpověď:
Ahoj Káťo,
1) Vždycky se najdou klady i zápory, ale v Americe jsem celkově spokojený. Jinak žádnou vysněnou destinaci nemám.
2) Ryby jsme chytali s bráchou už od mala. Postupně jsem na to přestával mít čas, ale letos, jak byla karanténa, tak jsem si zařídil papíry a zase začal chodit. Rybaříme většinou s bráchou nebo s kamarádem Vráťou. Právě on vždycky vymyslí, kam půjdeme a jakou zvolíme taktiku. Byl jsem vlastně chytat i s Filipem Pavlíkem.
3) Pejsek se jmenuje Attila a brzy mu budou čtyři měsíce. Jel jsem si pro něj s Ríšou Nedomlelem, tem má zase psa Rockyho. Jméno Attila se mi líbilo, bylo to takové spontánní rozhodnutí.
4) K hokeji mě přivedli rodiče a začínal jsem v útoku. Až někdy v patnácti nebo v šestnácti letech jsem přešel do obrany.
Za dotazy a přání děkuju!
Junior66 (Hradec Králové)
12.10.2020, 11:12
Ahoj Filipe, nejprve ti chci pogratulovat k ocenění Hráče září. Tvoje výkony jsou opravdu nadstandartní a jsi můj vzor.
Mám na tebe pár dotazů:
1) Proti jakému hráči NHL, se ti hraje nejhůře?
2) Má Detroit Red Wings taky nějaké derby zápasy, jako je u nás Hradec-Pardubice?
3) Koho s týmu Mountfield HK by sis vzal s sebou do Detroitu?
4) Naopak koho by sis nevzal? :)
5) Myslíš si, že má Matěj Chalupa šanci v týmu Chicago Blackhawks?
6) Chodíš lovit ryby? Popřípadě, co je tvůj největší úlovek?

Děkuji moc za tvé odpovědi a přeji ti, at se ti daří, jak v osobním životě, tak v hokeji. Ať se ti vyhnou zranění a hraješ, co nejdéle to půjde. Děkuji ti za služby v dresu Mountfield HK, měj se fajn :-)

Odpověď:
Ahoj Juniore, díky za přání a dotazy.
1) Nemůžu vybrat jednoho hráče, je to kvalitní liga a je jich spousta. Ale určitě k nim patři Connor McDavid, Nathan McKinnon, Leon Draisaitl nebo David Pastrňák, ti jsou hodně nepříjemní a hlavně nebezpeční.
2) Derby soupeře asi úplně nemáme. S nikým to není extra vyhecované.
3) Neda. On se dokonce v minulosti mihnul na farmě Detroitu. Ale přímo jsme se tam nepotkali, protože v roce, kdy mě draftovali, tak jemu zrovna končila smlouva. Seznámili jsme se spolu na svatbě Tomáše Noska.
4) To se nedá takhle říct :-)
5) Šanci určitě má. Z nějakého důvodu si ho vybrali a podepsali ho. Je to kvalitní, šikovný hráč, má výbornou střelu. Teď je jenom na něm, jak se dokáže prosadit. Doufám, že se mu povede dostat do týmu.
6) Chytat chodím, jak jsem už zmiňoval. Rekord mám kapra asi kolem 11 kg. Skoro všechno vracíme, jen občas si něco vezmu domů, když se povede nějaký menší kapr a máme doma chuť na rybu. Letos jsem si vzal snad jen dvě nebo tři ryby. Zaměřujeme se hlavně na kapry a radost máme z každého.
Taky děkuju, ať se daří!