Akademie ČH
st 5.7.2023 | Eva Šafranková | Foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

Talentovaná smečka mladých Lvů vyrazí na reprezentační kempy

Pro teplé letní dny je typický odpočinek a užívání si hezkého počasí, to ale úplně neplatí pro hokejisty. Sice si pár týdnů užívají zaslouženého volna po suché přípravě, pozvaní jedinci se však pomalu chystají na novou reprezentační sezonu. Někteří z nich půjdou do akce již v polovině července. Týká se to i několika mladých nadějí z hradeckého Mountfieldu, které byly vybrány do jednotlivých kempů v kategoriích od U17 až po U20.

Jedna z prvních reprezentačních akcí nejstarší věkové kategorie v sezoně 2023/24 byl dvoudenní kemp brankářů národních týmů U18 a U20, který se konal v druhé polovině června a jehož součástí byl i gólman královéhradeckých juniorů Jan Kasal. Veškeré aktivity probíhaly v prostorách pražské Hvězdy pod vedením šéfa brankářské komise Petra Přikryla. Talentovaní muži s maskou si vyzkoušeli tréninky jak na ledě, tak na suchu včetně různých speciálních gólmanských protažení a kompenzačních cviků.

🇨🇿 Jan Kasal na reprezentačním kempu brankářů pod dohledem známých bývalých elitních gólmanů jako Michal Neuvirth, Lukáš Mensator nebo Marek Schwarz 🥅 📸 Jan Beneš

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne Úterý 27. června 2023


Kategorii U20 čeká od čtvrtka 13. července soustředění v Chomutově, kde se hráči seznámí s novým trenérským štábem. Pozici hlavního kouče zastává nově Patrik Augusta, jeho asistenty se stali Robert Reichel a Pavel Trnka, poslední jmenovaný však na srazu nebude přítomen. Následně se dvacítka přesune do finské obce Vierumäki, kde se dvakrát střetne se Švýcarskem a Finskem.

Do výběru se dostal útočník Jiří Felcman, jenž působí ve švýcarském Langnau, ale žákovskými kategoriemi prošel pod Bílou věží. Navíc si svými výkony řekl o draft, z 93. pozice si ho totiž vybrali zástupci Chicaga. Mezi náhradníky U20 figuruje forvard Jan Gaspar. Mladší bratr Michaela Gaspara z hradeckého A-týmu rovněž dříve hájil barvy Mountfieldu, aktuálně však hraje v zemi Tří korunek za Södertälje SK. Na konci srpna vyrazí Augustovi svěřenci do Švédska na Turnaj pěti zemí.

Brzy spoluhráč Bedarda? 👀 Útočník Jiří Felcman působil v Hradci Králové v žákovských kategoriích, následně se vydal do...

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne Čtvrtek 29. června 2023


Realizační změny nastaly také v reprezentační osmnáctce, kterou nově vede David Čermák spolu s asistenty Jaroslavem Nedvědem a Richardem Žemličkou. Mladíci ročníku 2006 odehrají před Hlinka Gretzky Cupem tradiční trojzápas v Davosu, kde v období od 23. do 25. července vyzvou domácí Švýcary. Dva dny před zahájením turnaje, tedy v sobotu 29. července, je v Břeclavi naplánován duel s kanadským výběrem.

Tomu všemu ale ještě předchází absolvování testů na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze a testů na ledě v Říčanech. Programu se zúčastní i Jiří Klíma. K náhradníkům se řadí jeho spoluhráč Lukáš Král. Oba útočníci byli součástí, stejně jako Dominik Pavlík, kempu v Kravařích, který se uskutečnil od 18. do 23. června. V minulé sezoně patřili k oporám východočeské juniorky a poté výrazně pomohli dorostencům v play-off.

🇨🇿 Po kempu v Kravařích přichází našemu útočníkovi Jiřímu Klímovi nominace na další kemp reprezentační osmnáctky před...

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne Středa 28. června 2023


Ani věková kategorie do sedmnácti let nezůstala beze změn v realizačním týmu. Pavel Patera trénuje reprezentaci vůbec poprvé, asistenty byli zvoleni David Moravec a František Ptáček. Program U17 je v podstatě totožný jako mají hokejisté, kteří jsou o rok starší. První na řadě je testování na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze a na ledové ploše v Říčanech, které proběhne o víkendu 22. a 23. července.

Pozvánku obdrželi tři hráči od soutoku Labe a Orlice, konkrétně Dominik Pavlík, Štěpán Černý a Adam Novotný. Na soustředění do Benešova pojedou jen vybraní jedinci, mezi nimi se už jméno Adama Novotného, nejproduktivnějšího forvarda Lvů v rámci vyřazovacích bojů Extraligy dorostu, nevyskytuje. Je však vedený jako náhradník. To neplatí pro útočníka Dominika Pavlíka, ani obránce Štěpána Černého, kteří se kromě toho nacházejí v nominaci na utkání v zemi helvétského kříže. Právě proti Švýcarsku se sedmnáctka představí na konci července v Davosu, a to hned třikrát. S dalšími zahraničními soupeři poměří síly zkraje srpna na Turnaji pěti zemí v Chomutově.

🇨🇿 Také reprezentační tým U17 čeká první sraz v nové sezoně, během kterého vyrazí tým nového trenéra Pavla Patery do...

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne Sobota 1. července 2023