Aktuální zprávy z klubu
st 14.12.2022 | Jan Vavřina, Tomáš Prodělal

Téměř polovina hlasů. OlfinCar hráčem listopadu je Oliver Okuliar

Herně pookřál, bodově se zvedl, jeho role rostla. Oliver Okuliar má za sebou skvělé listopadové výkony, které mu ve fanouškovském hlasování přinesly ocenění OlfinCar hráč měsíce. Nyní je už připraven odpovědět na příchozí dotazy fanoušků. Ty je možné posílat do neděle 18. prosince 22:00, následně na ně „Oli“ odpoví. A rovnou vybere ten nezajímavější, jehož autor se může těšit na ceny od klubu i partnera ankety.

Ptejte se Olivera Okuliara

OliverOkuliar
Bilance v listopadu:
10 zápasů
2 góly
5 asistencí
100 % ubráněných oslabení

Slovenský talent Oliver Okuliar měl po příchodu do královského města sice trochu pomalejší start, nyní už ale naplno září. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do seniorské reprezentace našich východních sousedů. V předposledním měsíci tohoto roku se stal nejproduktivnějším hráčem družiny Tomáše Martince s bilancí 2+5 v deseti zápasech. Díky tomu si upevnil pozici v prvních dvou lajnách a na přesilovce. Jeho ice-time navíc klesl pod patnáct minut pouze jednou, a to v prvním zápase osmifinále. V tom druhém deficit ale bohatě vynahradil, když na ledě strávil necelých 23 minut. Šikovnému útočníkovi se daří také v oslabeních. V listopadu odehrál 11 minut a 35 vteřin v početní nevýhodě a soupeře nepustil k jedinému gólu!

Nejproduktivnější večer „Oli“ prožil hned prvního listopadu, kdy v přestřelce s kladenskými Rytíři podílel na výhře svého týmu čtyřmi asistencemi. První si připsal hned po šestnácti vteřinách, kdy nabil na modrou Peru Kalinovi a jeho střelu do sítě tečoval Marek Zachar. Pak od něj přišla pobídka Kevinu Klímovi před prázdnou branku. Zapojil se také do gólové akce Jakuba Lva, a nakonec po jeho průniku nastartoval neuvěřitelný obrat Aleš Jergl. V utkání s Kometou se mu podařilo vstřelit první gól v extralize na domácím ledě, když v samostatném úniku překonal forhendovým blafákem Dominika Furcha a fanoušci mohli skandovat jeho jméno. Vyvolávání se opakovalo po utkání s Litvínovem, ve kterém přidal hráč se zkušenostmi z kanadské juniorky další zářez na pažbu v podobě střely přes celé kluziště do odkryté klece. Poslední kanadský bod si připsal zapojením do přesilovkové kombinace, která vedla k prvnímu gólu Lukáše Cingela v osmifinálové odvetě.

Výsledky ankety OlfinCar hráč měsíce listopadu:

1. Oliver Okuliar 45,23 %
2. Bohumil Jank 28,84 %
3. Lukáš Cingel 25,93 %