Aktuální zprávy z klubu
pá 3.6.2022 | Petr Koval

Termíny zápasů CHL odtajněny! Mountfield začíná ve Švédsku

Všech dvaatřicet účastníků CHL už zná termíny prvních šesti zápasů a Lvi začínají pěkně zostra. Skupina G totiž nabídne po 940 dnech reprízu finále ročníku 2019/20. A to s jediným rozdílem. Hradec tentokráte 1. září začne ve Švédsku. Nabitý start sezóny bude pokračovat o dva dny později v Grenoblu. Osmý zářijový den se poté Hradečtí poprvé představí na domácím ledě, kde se opět utkají s francouzským šampionem. Skupinu pak uzavřou v říjnu proti Berlínu.

Liga mistrů jako již tradičně odstartuje ostrou část nové sezóny. Letos jsou první zápasy na programu 1. září, kdy Mountfield v 19:05 vyzve semifinalistu loňského ročníku SHL – Frölundu HC. Tým kolem kapitána Joela Lundqvista patří dlouhodobě mezi nejlepší švédské kluby. Dvojče slavného brankáře Henrika se bude moci opřít také o nové spoluhráče. Sedminásobného účastníka CHL doplnili čerstvý mistr světa Jere Innala, mladý devatenáctiletý talent draftovaný Detroitem – Liam Dower Nilsson nebo českým fanouškům dobře známý Radan Lenc. Druhé vzájemné střetnutí je na programu 10. září v ČPP Aréně.

Druhým soupeřem Lvů je vítěz Ligue Magnus –⁠ Grenoble. Za tým, jemuž k poslednímu titulu pomohl i český brankář Jakub Štěpánek, v minulosti nastupoval také Jordann Perret. Pro francouzského forvarda bude utkání s „jeho“ Grenoblem velmi specifické. Centrum města je totiž vzdáleno jen 6 km od jeho rodné obce Saint-Martin-d´Hères. Navíc se střetne proti svým kamarádům z reprezentace. Mimo jiné si zahraje proti kapitánovi poslední záchranné mise Francouzů z Helsinek – Damienu Fleurymu. Na soupisce sedminásobného mistra nejvyšší francouzské soutěže figurují také hráči ze zámoří. Jako například Nicolas Deschamps, jenž si zahrál nejslavnější ligu světa v dresu Washingtonu. Dvojduel startuje 3. září v Grenoblu a 8. září se bíločervení poprvé představí pod Bílou věží.

Skupinu G uzavře Hradec dvojzápasem proti Eisbären Berlin. I s více než 400 km vzdáleným soupeřem odstartuje Mountfield venku. První utkání odehraje ve středu 5. října v Mercedes-Benz Areně, která pojme až 14 200 diváků. O týden později pak uzavře skupinu na domácím ledě. Mistr posledních dvou sezón může spoléhat mimo jiné na zkušeného kanadského útočníka se sedmiletou zkušeností z NHL Zacharyho Boychuka. Naposledy se celky střetly před třemi lety v přípravě, kdy svěřenci Tomáše Martince prohráli 1:2. Zakončí tým z královského města skupinovou fázi vítězně a zajistí si postup?

Rozpis zápasů Mountfieldu HK ve skupině G


1. kolo, čt 1.9.2022
Frölunda Gothenburg Frölunda - Mountfield HK Mountfield HK
19:05
2. kolo, so 3.9.2022
HC Grenoble Grenoble - Mountfield HK Mountfield HK
18:30
3. kolo, čt 8.9.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Grenoble Grenoble
17:30
4. kolo, so 10.9.2022
Mountfield HK Mountfield HK - Frölunda Gothenburg Frölunda
16:00
5. kolo, st 5.10.2022
Eisbären Berlin Eisbären Berlin - Mountfield HK Mountfield HK
19:30
6. kolo, st 12.10.2022
Mountfield HK Mountfield HK - Eisbären Berlin Eisbären Berlin
17:30