Preview k zápasu
út 21.9.2021 | Adam Kodet

Těžká prověrka, do Hradce míří Třinec i s Mazancem a Krátoškou

Po úvodní těsné porážce v Liberci si Mountfield HK připsal tři výhry v řadě a postupně se prokousává extraligovou tabulkou vzhůru. Ačkoliv Lvi odehráli o jeden zápas méně než celky na čele, přední příčky už mají na dosah ruky. V cestě na vrchol ale momentálně stojí soupeř nejtěžšího kalibru, třinečtí Oceláři. Úřadující dvojnásobný mistr ukázal už i letos svou sílu, ani Slezané ale nejsou neomylná mašina a dvakrát už se museli smířit s porážkou. Duel třetího týmu s pátým startuje v ČPP Aréně ve středu v 18:00.

„Třinec má skvělé hráče, člověk občas žasne, co jsou schopní vymyslet.“

#77 Richard Nedomlel (o středečním soupeři)

Z předchozího zápasu ve Zlíně vyšel Hradec vítězně a jak napovídá stav a potvrzuje i Richard Nedomlel, rozhodně to nebyla lehká práce. „Ceníme si každého bodu, ve Zlíně to je vždycky extrémně těžké, každému se tam hraje špatně. Za dva body jsme rádi, ale mohli jsme tam klidně urvat tři,“ vrací se k nedělnímu střetu rodák z Prahy. Celkově Mountfield zvládl tři ze čtyř dosavadních duelů. „Vstup do sezóny byl docela slušný, ale nemůžeme se ohlížet. Sezóna bude dlouhá a vždycky je co zlepšovat a kam se posouvat.“ upozorňuje řízný bek.

„Nedo“ se už od začátku sezónu usídlil v prvním obranném páru vedle Jérémie Blaina, kterého dobře zná už z dřívějšího působení. „S Jayem jsme hráli spolu už na farmě v Americe a jsme za spolupráci oba rádi, vyhovíme si. On hraje víc dopředu, já si to uhraju zase dozadu. Rozumíme si i mimo led, máme podobný humor a tím, že se známe opravdu dlouho, tak víme, co jeden od druhého čekat,“ pochvaluje si souhru defenzivní specialista.

Oba dva už se spolu s týmem pilně připravují na dalšího soupeře, ve středu čeká Lvy souboj s Třincem. „Na soupeře se připravujeme hodně důkladně, celé tréninky jsou podle toho přizpůsobené. Třinec má skvělé hráče, člověk občas žasne, co jsou schopní vymyslet,“ vysekává poklonu středečnímu sokovi. „Mají kvalitní obranu i útok, a jak sami víme, skvělého gólmana. Musíme se na to dobře připravit a hrát náš nejlepší hokej. Je třeba počítat se vším a dát do toho sto procent,“ burcuje hradecká sedmasedmdesátka.

MarkoDaňo
Slovenský reprezentant strávil posledních sedm let v zámoří a stihl odehrát 141 duelů v NHL a 204 v AHL. Letos zaujal uvolněné místo po Matěji Stránském na křídle první formace Třince.

Třinec začal dobře, ale pak dvakrát narazil

Po loňské mistrovské jízdě bylo jasné, že si mimořádných individuálních výkonů některých Ocelářů všimnou za hranicemi naší země. Nejlepší střelec soutěže Matěj Stránský dostal laso z Davosu, do stejné země zamířil i nejproduktivnější bek loňské sezóny Martin Gernát, jenž nově hájí barvy Lausanne. Michael Špaček se stal Indiánem z Göteborgu, Ralfs Freibergs se vrátil do své domovské Rigy a působí tedy v KHL. Třinec navíc ztratil i některé z hráčů širšího kádru, kteří nastupovali za partnerský Frýdek-Místek v Chance lize.

Logicky tak na uvolněných postech muselo dojít k posílení kádru. A na první pohled se to povedlo do puntíku, do Slezska totiž ohlásil návrat třeba útočník národního týmu Andrej Nestrašil z Magnitogorsku a také dvojice slovenských reprezentantů. Marko Daňo strávil posledních sedm let v zámoří, bek Martin Marinčin zase jistě zacelí díru po Gernátovi, však v nejlepší lize světa odehrál 236 utkání. Branku Ocelářů po odchodu Jakuba Štěpánka nově hájí exhradecký Marek Mazanec. Realizační tým navíc posílil dlouholetý kouč Mountfieldu Aleš Krátoška.

Na úvod nového ročníku si Třinečtí s chutí smlsli na Českých Budejovicích, které předčili jak na střely tak na góly v poměru 4:0, a Marek Mazanec začal v novém působišti čistým kontem. Hned po tom ale hokejisté s drakem na prsou narazili v Plzni a v domácím souboji s Litvínovem následně ztratili bod a zvítězili až po nájezdech. V souboji favoritů na titul rozstříleli v O2 Areně Spartu 7:4, v posledním kole je však zaskočila na vlastním ledě Kometa, která si z Werk Arény odvezla výhru 3:2 po prodloužení. Třinec tak momentálně okupuje třetí místo tabulky se ziskem 9 bodů.

Vstupenky a pravidla vstupu na zápas

Při splnění podmínek může utkání navštívit 100% kapacita haly, vstupenky jsou v prodeji on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejích otevíracích hodinách.

Při vstupu na stadion musí každý návštěvník prokázat svou bezinfekčnost doložením platného dokladu (dokončené očkování, negativní test, nebo prodělání nemoci). Antigenní test je možné absolvovat také přímo před utkáním před ČPP Arénou. Mimo to platí povinnost mít po celou dobu přítomnosti v ČPP Aréně zakryté dýchací cesty respirátorem třídy alespoň FFP2. Veškerá pravidla najdete v sekci Vstupenky.

Sestavy z minulého utkání


Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Cingel, Jergl – Perret, Lev, Orsava – Kelly Klíma, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Pilař, Lamper.