Žáci
po 7.2.2022 | Petr Koval | Foto: Winter Classic

Třetí třída si vyzkoušela Winter Classic. Z Plané přivezla stříbro!

Tým 3. třídy – tedy hráči ročníku 2013 – se zúčastnil od 28. do 30. ledna 2022 turnaje v Plané nad Lužnicí. Ten byl pro hráče velkým zpestřením, mladí Lvi si totiž vyzkoušeli, jaké to je hrát pod širým nebem. Svěřenci trenéra Denise Martince navíc v jedenáctičlenné konkurenci obstáli a vybojovali stříbrné medaile.

Winter Classic Hockey Days! 🔵⚪️ Hokej, emoce, show! Jak vypadal víkend v Plané nad Lužnicí, se podívejte ve videu. ⬇️ Hlavním cílem pro nás bylo vytvořit sportovní událost s přidanou hodnotou a nabídnout divákům i hráčům nezapomenutelný zážitek. Myslíme si, že se nám to povedlo na výbornou! ✨ Byli jste se podívat? Jak jste si akci užili? Napište nám do komentářů! Video by YKIM 🎥 #hockeydaysplana #winterclassichockeydays #winterclassic #hokejplana #hockeydays #hockey #hokej #sport #sports #active #czech #czechhockey #nhl #icehockey #czechhockey #ice #skupinacez #nadacecez #pomahejpohybem #gefco #BILLA #GEFCO #PartnersUnlimited

Zveřejnil(a) Winter Classic Hockey Days dne Neděle 6. února 2022


Do Plané nad Lužnicí zavítalo jedenáct týmů, mezi kterými byly krom Mountfieldu celky HC Benátky nad Jizerou, HC Dukla Jihlava, HC Hvězda Praha, HC Kobra Praha, Orli Znojmo, HC Slavia Praha „Red“, HC Slavia Praha „White“, HC Tábor, HK Lev Slaný a OLH Spartak Soběslav. Na ty navíc krom utkání minihokeje čekaly rovněž dovednostní soutěže, kde hráči mohli porovnat své kvality ve střelbě, rychlosti a slalomu.

Hlavní trenér Denis Martinec hodnotil účast velmi pozitivně. „Celý turnaj byl skvěle organizovaný a promyšlený do posledního detailu, za což patří organizátorům akce velké dík,“ vzkazuje lodivod 3. třídy.

Jak dvoudenní turnaj probíhal? „V sobotu jsme odehráli 2 zápasy ve skupině a odpoledne nás čekaly dovednostní soutěže – rychlost, střelba na přesnost, slalom s kuličkou. Večer bylo na programu exhibiční utkání legend, kde hrál například Aleš Kotalík nebo bývalý hradecký kapitán Jirka Šimánek. O první přestávce pak proběhlo slavnostní zahájení turnaje se světelnými efekty a ohňostrojem,“ přibližuje.

„Druhý den jsme dohrávali zbylé dva skupinové zápasy. Pak následovala vyřazovací část, ve které jsme došli až do finále, kde jsme o gól nestačili na jihlavskou Duklu. S odstupem času je pro nás 2. místo úspěch, protože turnaj byl kvalitně obsazený. Kluky musím pochválit za týmové výkony a za bojovnost do poslední minuty turnaje. Byl to pro ně velký zážitek – hrálo se pod širým nebem, mohli se poměřit s ostatními v dovednostních soutěžích. Navíc někteří kluci rozdali své první rozhovory. Myslím, že si to všichni účastníci užili,“ uzavírá hodnocení Denis Martinec.

Konečné pořadí turnaje:

1. HC Dukla Jihlava
2. Mountfield HK
3. OLH Spartak Soběslav
4. HC Slavia Praha „Red“
5. HC Orli Znojmo
6. HC Kobra Praha
7. HC Hvězda Praha
8. HK Lev Slaný
9. HC Benátky nad Jizerou
10. HC Slavia Praha „White“
11. HC Tábor