Fanoušci
čt 15.6.2023 | Šimon Zemánek

Úspěšné fotbalové odpoledne. Lvi na Novém Hradci zvítězili 2:0

Po necelém roce hráči Mountfieldu HK již tradičně zavítali na fotbalový stadion do městské části Nový Hradec Králové, kde vyměnili hokejky za kopačky a už po osmé se utkali s místním klubem. Lvi po předchozích nezdarech dokázali zvítězit 2:0 a po skončení mače také potěšit fanoušky v rámci autogramiády. Ještě před utkáním se na stejném hřišti stihli střetnout také mládežníci obou týmů.

Klání mezi oběma celky odstartovalo v 17:30. Hrály se dva poločasy po třiceti minutách, takže hrací dobu hokejisté velmi dobře znali. V neúplném týmu Lvů se kromě známých tváří představily také některé nové akvizice – Patrik Bartošák, David Šťastný a Alex Tamáši. Svatyni Mountfieldu strážil klubový odchovanec a současný obránce Vancouveru Canucks – Filip Hronek. Dále se posilou hokejistů pro tento mač se stal i bývalý hradecký fotbalista a mistr české ligy – Michal Šmarda.

Mountfield si i díky skvělým zákrokům Filipa Hronka a dvěma přesným trefám Lukáše Pajera k tyči dokráčel k vítězství nejen v zápase, ale i následných penaltách. V pokutových kopech měli Lvi stoprocentní bilanci a ovládli je výsledkem 5:3. „Bylo to parádní. Je to specifická akce, kterou si troufám říct, že máme všichni rádi. Určitě je pro nás příjemným zpestřením letní přípravy,“ hodnotí událost jediný střelec duelu.

📽 K výhře 2:0 na Novém Hradci přispěl svým výkonem také Patrik Miškář, na němž bylo zkrátka vidět, že si s míčem rozumí. Jak dlouho hrál fotbal? ⚽ A co říká o dvougólovém střelci Lukáši Pajerovi? 😀

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Čtvrtek 15. června 2023


V ideálním počasí si na stadion Nového Hradce našly cestu stovky podporovatelů, kteří se kromě fotbalové podívané mohli těšit na bohatý doprovodný program – autogramiádu či soutěže od klubového partnera – společnosti Big Shock!. Pětice vybraných si také vyzkoušela penaltovou exekuci proti brankáři Filipu Hronkovi. „Fanoušci byli opravdu skvělí. Přišlo jich hodně, řekl bych, že i více než naposledy,“ chválí si příznivce Lukáš Pajer.

Kolínský rodák vsítil v utkání dva góly – tedy stejně jako minulý rok. Jedná se o skrytý fotbalový talent? „To nevím,“ usmívá se mladý forvard. „S fotbalem jsem začínal ve stejnou dobu jako s hokejem. Myslím si, že mi to tentokrát příliš nešlo, ale dal jsem dvě branky, což je pěkné. Občas si zajdu zahrát za svojí vesnici, ale to je fotbalově asi tak všechno,“ odhaluje "Paji".

A jak hodnotí devatenáctiletý útočník samotné střetnutí proti hráčům FC Nový Hradec Králové? „Bylo to něco jiného než na co jsem, ze zápasů za vesnici, zvyklý. Soupeř měl plno mladých běhavých kluků, takže to bylo náročnější. Chtěli jsme, aby se duel obešel bez zranění, což se snad povedlo. Akci jsem si užil,“ uzavírá Lukáš Pajer.

A-tým: FC Nový Hradec Králové – Mountfield HK 0:2, penalty 3:5

Góly: 2x Pajer.
Sestava Mountfield HK: Hronek, Bartošák, Kalina, Piegl, Tamáši, Pajer, Moravec, Lang, Chalupa, Šťastný, Miškář, R. Pavlík, Pilař, Marcel, Jergl, Šmarda.

Fotogalerie