Akademie ČH
pá 20.8.2021 | Petr Koval, Jan Vavřina | HC Sparta Praha

Úspěšný turnaj pro 9. třídu. Z Billa Cupu si odvezla bronz

Od 13. do 15. srpna 2021 se kategorie U15 (hráči ročníku 2007 a mladší) zúčastnila Billa Cupu. Pozvánku na pražský turnaj hraný v holešovické Tipsport areně přijaly celky z Českých Budějovic, Karlových Varů, Olomouce, Pardubic, Slavie, Sparty a Třince. Lvi v nabité tuzemské konkurenci klopýtli jen v semifinále a z hlavního města si odvezli bronz.

Mládežníci Mountfieldu vstoupili do turnaje na výbornou, když v úvodním střetnutí dokázali porazit domácí Spartu po samostatných nájezdech 2:1. V dalších dvou utkáních skupiny nadělili soupeřům 12 branek a čekalo je čtvrtfinále. Ani v něm neměly hradecké naděje sebemenší problém. V derby s Pardubicemi nepřipustily žádné drama a po vítězství 4:0 putovaly do semifinále. Tam následoval jediný výsledkový nezdar, nad síly Mountfieldu byly Karlovy Vary. Východočeši ale dokázali zmobilizovat síly a po druhém vítězství nad domácí Spartou zakončili turnaj na třetím místě.

Možnost porovnat kvalitu napříč kategorií hodnotil kladně i hlavní trenér 9. třídy Luboš Dvořák. „Byl to krásný turnaj v konkurenci kvalitních extraligových týmů, pro tým to byla dobrá konfrontace. Viděli jsme v čem zaostáváme, i v čem se nám daří. Osobně jsem mohl kluky zase o něco lépe poznat v těžkých situacích proti skvělým soupeřům,“ pochvaluje si.

I přes semifinálové zaváhání byl s působením a hrou svých svěřenců spokojen. „Co se týče našeho výkonu, můžeme mít, až na semifinálový zápas s Karlovými Vary, radost. V semifinále jsme nebruslili, kluci působili po ránu ospale. Tým inkasoval velmi laciné góly, které nás srazily. Celkově však převládá spokojenost. Kluci hráli výborný turnaj, odmakali ho. Plnili vše, co jsme si řekli a odvedli zodpovědný výkon. My jsme byli s jejich předvedenou hrou velmi spokojení,“ uzavírá kouč k 46. ročníku turnaje.

Zápasy Mountfieldu HK

skupina
HC Sparta Praha – Mountfield HK 1:2sn
Mountfield HK – HC Olomouc 6:0
Mountfield HK – Motor České Budějovice 6:1

čtvrtfinále
Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 4:0

semifinále
Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 2:8

o 3.místo
HC Sparta Praha – Mountfield HK 3:6

Konečné pořadí Billa Cupu

1. HC Slavia Praha
2. HC Energie Karlovy Vary
3. Mountfield HK
4. HC Sparta Praha
5. HC Oceláři Třinec
6. HC Olomouc
7. HC Dynamo Pardubice
8. Motor České Budějovice

Individuální ocenění:

Nejlepší gólman: Martin Psohlavec (HC Energie Karlovy Vary)
Nejlepší obránce: Josef Janeček (Mountfield HK)
Nejlepší útočník: David Hrubý (HC Sparta Praha)
Nejlepší střelec: David Krčál (HC Slavia Praha)