Tiskové zprávy
po 18.4.2022 | Jan Vavřina

Velikonoční nadílka nových smluv pro Hradec i Kolín

Partnerské kluby Mountfield HK a SC Marimex Kolín pokračují v budování kádrů na nadcházející sezónu, ve které oba celky čekají nové výzvy. Již před časem byl představen balíček nových smluv a uplatněných opcí, u některých hráčů ale visely otazníky. Několik z nich už bylo vyřešeno. A jde o zásadní jména!

Se závěrem letošních velikonočních svátků může Mountfield HK potvrdit, že v organizaci bude i nadále pokračovat v létě čtyřicetiletý Petr Koukal! Nejzkušenější ze Lvů bude svou bohatou praxi předávat hlavně Kozlům, objevit se ale může i pod Bílou věží. „Chtěli jsme Petra i nadále udržet v organizaci a i on chce ještě pokračovat ve své kariéře. Výsledkem byla poměrně rychlá dohoda a uzavření nové dvoucestné smlouvy. Rádi bychom, aby Petr primárně využil svoje zkušenosti v Kolíně, kde by měl hrát klíčovou roli, a v případě potřeby ho můžeme použít i pro naše A-mužstvo,“ těší generálního manažera Aleše Kmoníčka.

Východočeši zároveň vítají ve svých řadách navrátilce Radovana Pavlíka. Hradecký rodák v průběhu předminulé sezóny opustil královské město, přes Liberec a Brno se ale vrací, aby se pokusil o znovunastartování svého umu. A to v Hradci i Kolíně, podepsal totiž dvoucestný kontrakt. „Radek projevil zájem se vrátit zpět do našeho klubu. Uvědomuje si, že poslední dva roky nebyly ze sportovního hlediska ideální a rád by se pokusil o jakýsi restart své kariéry. Chceme mu jako našemu odchovanci dát šanci a vzhledem k dvoucestné smlouvě ho můžeme použít i v Kolíně. Uvidíme, kde bude v průběhu sezóny působit. Bude záležet především na jeho výkonnosti,“ říká jasně člen vedení klubu.

Zkušenosti s Chance ligou i kolínským dresem už Matěj Morong má a trenéři se na něj budou moci spoléhat i nadále. Také on má přitom dveře na soutok Labe s Orlicí otevřené. „I když jsme od Matěje čekali v této sezóně více, myslíme si, že je v něm potenciál se dostat do extraligového A-týmu. I proto jsme s ním uzavřeli roční kontrakt s roční opcí,“ pokračuje Aleš Kmoníček.

Jasnější obrysy už by mělo mít rovněž složení realizačního týmu Středočechů – nový jednoletý kontrakt totiž podepsal Jan Šťastný. „Honza v Kolíně pomohl splnit hlavní cíl, kterým bylo udržení prvoligové příslušnosti. Jelikož měly obě strany zájem na pokračování spolupráce, poměrně rychle jsme došli k dohodě a Honza u nás bude působit minimálně příští sezónu v roli hlavního trenéra partnerského Kolína,“ představuje další dílek do mozaiky královéhradecký funkcionář.

Jednání i nadále probíhají ohledně asistenta Tomáše Martince, jasno je naopak o pozici kondičního trenéra a videokouče Mountfieldu HK. Tu bude zastávat také v dalších dvou letech Michal Tvrdík, který tím pádem v Hradci přidá už svou 12. a 13. sezónu. „Michal se stal během posledních několika let nedílnou součástí našeho realizačního týmu. Zejména v roli kondičního trenéra dokáže naše hráče velmi dobře připravit jak na suchu, tak i v rámci individuální přípravy na ledě. I on měl svůj podíl na tom, že jsme v letošní sezóně získali Prezidentský pohár. Jsem rád, že je v Hradci spokojený a měl velký zájem na pokračování spolupráce, což vedlo k uzavření nové smlouvy,“ dodává závěrem Aleš Kmoníček.