Tiskové zprávy
st 4.10.2023 | Tisková zpráva

Velké loučení. Radek Smoleňák opouští organizaci Mountfieldu HK

Během šestiletého působení v hradeckých barvách se nezapomenutelně zapsal do srdcí všech hradeckých fanoušků. Stal se lídrem na ledě i v kabině, nasázel 94 gólů za Hradec Králové v Tipsport extralize. Rovněž také výrazně přispěl k doposud největším úspěchům v historii hradeckého hokeje. Nyní se Radek Smoleňák vrací zpět na Kladno, aby pomohl svému mateřskému klubu k vzestupu.

V prosinci roku 2017 se Radek Smoleňák stal poprvé součástí Mountfieldu HK a ihned se stal tahounem mužstva. A přes krátkodobé angažmá ve Švýcarsku se nakonec usadil na východě Čech. Během celkem sedmi sezon odehrál 279 extraligových bitev v hradeckém dresu, barvy Lvů hájil i na Spenglerově poháru nebo v Lize mistrů. A stal se výraznou osobností klubu i celého města.

V uplynulém ročníku ale dlouholetý kapitán Mountfieldu HK bojoval se zraněními, před sezonou se tak ocitl v nezvyklé roli – o své místo musel bojovat. Po jednom extraligovém startu v ročníku 2023/24 se pod Bílou věží Radek Smoleňák loučí a míří zpět do Kladna, aby pomohl mateřskému celku.

Návrat Radka Smoleňáka na Kladno komentuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Tato situace a odchod Radka je pro mě velmi silnou záležitostí, protože se jedná o našeho historicky nejlepšího střelce a v tuto chvíli i osobnost, která u nás působila více jak šest let a odvedla spoustu dobré práce na ledě i mimo něj. Je to však součást hokejového života a je dobře, že Radek dostane možnost hrát pravidelně v jiném týmu a já mu přeji především pevné zdraví pro něho i jeho celou rodinu. Radek odchází z našeho klubu po vzájemné dohodě a nezbývá nežli mu moc poděkovat za jeho služby v našem klubu,“ říká představitel Mountfieldu HK.