Ohlasy k zápasu
so 16.3.2024 | Adam Kodet

Věřím, že sérii zlomíme, hlásí před návratem domů Ralfs Freibergs

Ve třetí třetině rána Ralfse Freibergse po vyhraném buly zaplula k tyči a Hradec v tu chvíli vedl 2:1. Jenže soupeř vývoj opět otočil a rozhodl gólem šest vteřin před koncem. Lotyšský zadák však výkon svého týmu chválil a věří, že když zůstane věrný ve svému stylu, v domácím dvojzápase může být úspěšný.

Ralfsi, druhý zápas rozhodl gól šest vteřin před koncem. Jak tvrdá rána to pro tým byla?
Těžká situace a těžký gól pro nás. Já jsem to přesně neviděl, ale hrozně to mě a celý tým mrzí. Podle mě lidi, kteří se na zápas dívali, viděli, že jsme lepší tým. Chceme víc, jen nemáme štěstí. Třeba loni na mistrovství světa s Lotyšskem jsme měli štěstí, tak to bychom potřebovali i teď v Hradci.

Na druhou stranu, ukázali jste si, že víte, kudy na soupeře, kterého každý pasuje na favorita?
Hrajeme náš hokej, hradecký styl. Nikdo proti nám nehraje rád. Jsme rychlý tým a jsme důrazný tým. Hrajeme tak, abychom za každé situace získali puk, vyhráli souboj. Myslím, že to v těch prvních zápasech bylo vidět.

Bolí o to víc, že obě utkání byla naprosto vyrovnaná? Klidně to mohlo být 2:0 pro vás.
Jasně srazí nás to, oba zápasy jsme mohli vyhrát. Vždycky jsme ztráceli jen malinký kousek. Musíme prostě hrát náš hokej a strhnout další zápasy na naši stranu.

Bude to takhle těsné i nadále?
Je to fakt vyrovnané, klidně bych řekl, že herně to bylo 60 na 40 pro nás. Ale takový je hokej, musíme to zlomit. Jsme skvělý tým, máme výborné trenéry a svůj styl hokeje. Budeme v tom pokračovat a příští zápas musíme vyhrát.

„Mohlo by to být ještě víc vyhecované. Vím, jak lidem vadí, když prohrajeme zrovna proti Pardubicím.“

#17 Ralfs Freibergs (o derby sérii ve čtvrtfinále)

Lišily se oba zápasy v něčem? Ten druhý vypadal z obou stran mnohem zodpovědnější, hlavně směrem dozadu.
V prvním zápase to opravdu bylo trochu jiné, my sami jsme dali soupeři šanci na góly z vlastních chyb. Ráno před druhým zápasem jsme se podívali na video, ukázali jsme si nějaké špatné situace. Ale soupeř samozřejmě má taky video. Myslím, že další zápasy budou čím dál víc defenzivnější než ofenzivnější.

Play off série, navíc derby, na ledě je spousta emocí. Mohlo by jich tam být ještě víc, nebo už je to na hraně?
Podle mě by to mohlo být ještě víc vyhecované. Je to play off hokej, soupeř hraje nepříjemně. Navíc obě města jsou kousek od sebe, každý den o tom slyšíme. V Hradci ve městě slyším, co si lidi říkají a cítím, jak za námi stojí. A taky vím, jak jim vadí, když prohrajeme zrovna proti Pardubicím.

Jak budou vypadat zápasy doma, s podporou hradeckých fanoušků v zádech?
Vracíme se domů a to bude úplně něco jiného. Fanoušci nám pomůžou a věřím, že sérii zlomíme. Půjdeme si za tím, bude to super. Velký svátek pro celé město. Který tým bude mít víc pokory a víc klidu na hokejce, tak vyhraje. Je to jen o nás. Jestli budeme hrát naším stylem, můžeme oba zápasy vyhrát my.