Ohlasy k zápasu
po 22.8.2022 | Tomáš Prodělal

Vídeň? Jeden z nejlepších týmů v Rakousku, hlásí Tomáš Sajdl

Druhou sezonu čeká na Tomáše Sajdla nelehký úkol. Krýt záda svým zkušenějším kolegům v hradeckém Mountfieldu a zároveň udržet svými výkony kolínské Kozly v Chance lize. Nejen o tom, ale i o zvyšování úrovně druhé nejvyšší soutěže a průběhu letní přípravy se hradecký odchovanec rozpovídal po zápase na ledě ČPP Arény, ve kterém po statečném boji Kolínští podlehli Vídni 1:3.

Tomáši, odehráli jste další zápas v přípravě, tentokrát proti Vídni. Jak jste ho viděl?
Myslím si, že Vídeň je jedním z nejlepších týmu v Rakousku, takže kvalita byla na jejich straně. My jsme přijeli v trochu proházené sestavě, chyběli nám Kouky (Petr Koukal) a další hráči. Ale musím smeknout klobouk před klukama, jak jsme to odehráli.

Jaký byl podle vás průběh zápasu? První třetina vypadala jako taková rozkoukávací.
Souhlasím. Vídeň na nás úplně nevlétla, naopak my jsme byli prvních pět minut aktivnější, pak ale přišla jejich dominance. Hlavně sehráli výborně přesilovky, měli plno střel ze slotu a od modré, navíc mi skvěle clonili, takže to bylo obtížné.

Ve třetí části jste po snížení v přesilovce 5 na 3 sahali i po vyrovnání, Co tomu chybělo?
Já jsem se v bráně modlil, aby tam někdo ten druhý gól doklepal. Abychom potom utkání zvrátili v prodloužení na naši stranu, ale to se nám bohužel nepovedlo.

„Úroveň Chance ligy se zase o dva levely zvedne. Bude to opravdu velká tlačenka.“

#90 Tomáš Sajdl (o kvalitě druhé nejvyšší soutěže)

Co říkáte na atmosféru? Dva fanouškovské tábory se spojily v jeden kotel, to se moc často nevidí...
Já jsem viděl, jak se tam diváci mísí. Sice jim to ze začátku trošku drhlo, ale nakonec vytvořili skvělou atmosféru a hnali nás za vyrovnáním (usmívá se). Doufám, že to spolupráci ještě víc posílí, protože by bylo skvělé, kdyby to společně táhli i fanoušci obou klubů.

Jak byste zhodnotil probíhající přípravu?
Vždycky se snažím ty necelé tři měsíce suché přípravy hlavně přežít a natěšeně vyhlížím první zápasy. Ty zatím hrajeme výborně týmově, kluci padají do střel, čímž mně jako brankáři hodně ulehčují práci. I my gólmani, jak já, Ticháček (Jakub Tichý), tak Souky (Jakub Soukup) jsme odchytali dobré zápasy.

Do začátku soutěže zbývá necelý měsíc. Co je ještě potřeba stihnout?
Musíme stále všechno zlepšovat, protože do první ligy přestoupila spousta extraligových hráčů, třeba do Prostějova přišel Jarda Pavelka, navíc se vrátilo i Znojmo, takže se úroveň zase o dva levely zvedne. Bude to opravdu velká tlačenka.

Vy se připravujete zároveň s týmy v Kolíně a Hradci. Je složité si na to zvyknout?
Pro mě jako gólmana je to o dost jednoduší než pro hráče do pole, protože se soustředím hlavně na chytání a nemusím úplně řešit systém. Oba týmy mají navíc podobné herní styly, takže není problém se začlenit.