Akademie ČH
st 5.10.2022 | Dominik Jarka

Víkend plný výjezdů! Mládežníci jedou napravovat i oslavovat

Utkání akademie jsou v plném proudu, tentokrát nás nečeká ale ani jeden duel na domácím ledě. Junioři se nachází na posledním místě tabulky a musí zabrat, v pátek mají možnost v Boleslavi, den nato i v Liberci. Naopak ve formě hrající dorost hodlá pokračovat, po čtvrtečním střetnutí s Motorem jedou na led poslední Olomouce. A 9. třída má již postup v kapse, ve finálním klání vyzve v sobotu Letňany.

Poslední juniorka musí zabrat

Hradeckým juniorům vstup do sezóny rozhodně nevyšel podle představ. Po deseti zápasech mají na kontě pouhých sedm bodů a krčí se na posledním místě juniorské extraligy. Minulý víkend patřil mezi ty výjezdové, bod ale ukořistit nedokázali. Nejprve padli na ledě tehdy poslední Olomouce 2:4, o den později výsledkem 1:2 nestačili ani na zlínské Berany. Rovnováhu budou muset Hradečtí najít hlavně při vlastních oslabeních. Svěřenci Jiřího Janouška se při početních nevýhodách sice nejvíckrát prosadili (3), zároveň ale také nejčastěji inkasovali (14). Pozitivem hradeckých trenérů jsou určitě zlepšené výkony brankáře Jana Kasala, kterého úspěšnost zásahů 93,6 % vynesla na šesté místo mezi gólmanskými kolegy.

Ve výjezdových utkáních budou junioři pokračovat, ani tentokrát je nečeká nic lehkého. První měření sil se odehraje v pátek od 17:00 na ledě Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou v dobré náladě, poslední tři zápasy dovedli do vítězného konce a celkově jim patří čtvrté místo. Hradečtí by si měli dát pozor především na Karla Křepelku, který v posledním utkání zaznamenal čtyři body. V sobotu se Lvi přesunou na led libereckých Tygrů, od 17:30 začíná klání se sedmým týmem ligy. Oporou týmu pod Ještědem je v této sezoně Lukáš Plos, který je s bilancí 8+7 druhým neproduktivnějším hráčem soutěže a zároveň jejím nejlepším střelcem.

Rozjetí dorostenci jedou prodloužit vítěznou šňůru

Dorostenci se o víkendu budou snažit navázat na úspěšnou formu. V posledních třech duelech tým trenérů Dvořáka, Pánka a Krále nenašel přemožitele a odvezl si rovných devět bodů. Mezi vítezství patří také triumf v derby, když zdolali pardubické Dynamo výsledkem 4:2, což je posunulo na třetí místo skupiny Střed. V té je Mountfield nejčastěji střílejícím týmem, také ale často nechává vyniknout hradeckého gólmana, Samuela Meišnera. Ten předvedl v šesti utkáních 148 zásahů, což je druhý nejlepší počin skupiny. Ofenzivě naopak dominuje trojice Dominik Pavlík, Jakub Aschenbrenner a jeho bratr Vojtěch, která společně nahromadila 26 kanadských bodů.

Výlet do jižních Čech podniknou Hradečtí ve čtvrtek, od 17:30 se utkají s budějovickým Motorem. Tomu náleží předposlední místo skupiny, problémy má hlavně v defenzivě. Útočná část hry jim jde o to lépe, duo Vojtěch Aulický (7+4) a Matyáš Hubeník (5+7) vládne produktivitě. Speciální říz by střetnutí mělo mít pro prvně jmenovaného, jelikož se popere s Vojtěchem Aschenbrennerem o korunu krále střelců. Druhou polovinu základní části nakousne Hradec v sobotu od 14:30, na dalším výjezdu vyzve poslední Tábor. Ten ještě nepoznal chuť vítězství, navíc má statisticky nejhorší ofenzivu i defenzivu. Týmy se již potkaly na začátku extraligy, výhru 6:1 tehdy slavil hradecký mančaft.

Devátá třída dohrává s jistotou postupu

Devátá třída nedala nikomu ve své skupině šanci, se skóre 58:3 ovládla všech pět zápasů a již před posledním duelem se může těšit z postupu do nadstavby soutěže. Ten si zajistila v nedělním utkání s Pardubicemi, když během druhé třetiny otočila stav a zvítězila 4:2. Lvíčata mají prvenství ve většině týmových statistik, nezanedbali ani v těch individuálních. S jedenácti brankami je hradecký Martin Václavíček nejlepším střelcem minitabulky, v kanadských bodech ho v rámci týmu předstihl pouze Jaroslav Vondruška (8+6).

Deváťáky čeká před nadstavbou pouze jedno utkání, v sobotu od 13:30 je na svém ledě přivítají Letci Letňany. Ti se nacházejí na třetím místě tabulky a před posledním utkání stále mají teoretickou šanci na postup. I v případě výhry však budou muset pravděpodobně počítat skóre, aby předskočili druhé Dynamo. Letňany v této situaci musí spoléhat na své útočníky, Filipa Blažka (7+9) a Davida Pojkara (5+10), kteří opanují kanadské bodování celé minitabulky.

Program mládeže pro následující hrací víkend


DOROST: 7. kolo, čt 6.10.2022
HC Motor České Budějovice Č. Budějovice - Mountfield HK Mountfield HK
17:15
JUNIOŘI: 11. kolo, pá 7.10.2022
BK Mladá Boleslav Ml. Boleslav - Mountfield HK Mountfield HK
17:00
9. TŘÍDA: 7. kolo, so 8.10.2022
HC Letci Letňany Letňany - Mountfield HK Mountfield HK
13:30
DOROST: 8. kolo, so 8.10.2022
HC Tábor Tábor - Mountfield HK Mountfield HK
14:30
JUNIOŘI: 12. kolo, so 8.10.2022
Bílí Tygři Liberec Liberec - Mountfield HK Mountfield HK
17:30