Aktuální zprávy z klubu
pá 30.9.2022 | Klub

Výjezd roku se blíží: Vše o hradecké výpravě do Berlína

Už jen pár dní zbývá do odjezdu velké vlakové soupravy Mountfieldu HK do německé metropole. Lvi ve středu 5. října sehrají utkání CHL na ledě Eisbären Berlin a budou se moci opřít o pořádnou podporu svých příznivců. Na cestu se totiž vydá celkem 12 vagonů, více než polovinu z nich zaplní fanoušci. A vyrazit spolu s nimi můžete i vy, v on-line prodeji je posledních pár kusů balíčků. Odjezd vlaku byl posunut a upřesněn z 10:00 na 9:13!

Vlaková souprava Mountfieldu HK bude, stejně jako při výjezdu do Grazu, přistavena na nástupišti č. 2, kolej č. 2 hlavního nádraží v Hradci Králové. Pro příchod na toto nástupiště využijte prosím příjezdový podchod, který se nachází v levé části nádražní haly (u knihkupectví). Nástup do vozu bude všem fanouškům umožněn od 8:45, a to vždy předními dveřmi příslušného vagonu (zadní budou uzavřeny). Každá jízdenka je přitom určena pro konkrétní číslo vagonu, které budou zřetelně označeny. Hokejový klub žádá fanoušky o vytisknutí jízdenek, voucherů na šály a včasný příchod na hlavní nádraží, aby nástup do vlaku proběhl bez komplikací a souprava mohla dodržet plánovaný odjezd v 9:13.

U každého otevřeného vstupu do vagonu bude obsluha, která po načtení QR kódu jízdenky a ověření její platnosti předá každému z fanoušků vstupenku na hokej a případně výjezdovou šálu, pokud si ji daný fanoušek zakoupil. Následně bude fanoušek vpuštěn do vlaku, v rámci „svého“ vagonu může zaujmout libovolné místo v kupé (kupé nabízí osm míst k sezení).

Během jízdy jsou všichni cestující povinni dodržovat „Smluvní přepravní podmínky Českých drah pro veřejnou drážní osobní dopravu“ včetně zákazu kouření ve vlaku. Z důvodu překročení státní hranice zároveň platí povinnost všech cestujících mít u sebe platný doklad totožnosti (občanský průkaz nebo cestovní pas).

Za lokomotivou bude připojeno celkem 12 vagonů – 3 fanouškovské, 1 cateringový pro fanoušky, 4 fanouškovské a 4 určené pro klub (vedení, partnery a hráče). Jednotlivé sekce (včetně cateringového vagonu) přitom nebudou průchozí!

V průběhu cesty bude catering zajišťovat společnost Cool Team, na kterou jsou fanoušci zvyklí také z ČPP Arény. Po minulých zkušenostech si fanoušci budou moci zakoupit nealkoholické i alkoholické nápoje včetně čepovaného piva, k dispozici budou mít také teplý i studený bufet (ohřívané párky, obložené bagety, řízky nebo caesar salát). Občerstvení bude mezi fanoušky roznášeno personálem společnosti Cool Team.

Cesta by měla trvat 6 hodin a 27 minut, předpokládaný příjezd do stanice Berlin-Lichtenberg je v 15:40. Tato stanice je od haly Wellblechpalast, kde se bude utkání hrát, vzdálena přibližně 6,5 km a transfer mezi oběma místy nebude pro fanoušky zajištěn. V berlínské MHD přitom v rámci proticovidových nařízení platí povinnost nosit roušky nebo respirátory. Po příjezdu budou mít fanoušci časový prostor (necelé 4 hodiny) na přesuny nebo procházku městem. V hale Wellblechpalast je bezpodmínečně nutné dodržovat návštěvní řád a to včetně zákazu používání pyrotechniky.

Jízdní řád soupravy Mountfieldu HK a důležité časy:

  • 9:13 – Odjezd ze stanice Hradce Králové, hl. nádraží
  • 15:40 – Příjezd do stanice Berlin-Lichtenberg
  • 19:30 – Začátek utkání Berlin vs. Mountfield HK
  • 23:30 – Odjezd ze stanice Berlin-Lichtenberg
  • 6:00 (6.10.) – Příjezd do stanice Hradce Králové, hl. nádraží

V Berlíně bude vlak po dobu konání utkání odstaven na nádraží, fanoušci si v něm mohou zanechat osobní věci na vlastní riziko. Odjezd vlaku zpět ze stanice Berlin-Lichtenberg je naplánován na 23:30, na nikoho není možné čekat, proto klub doporučuje včasný příchod na nádraží. Vstup do vlaku bude umožněn od cca 23:00 a také při zpáteční cestě je nutné prokázat se platnou jízdenkou, tištěné jízdenky proto v žádném případě nevyhazujte! Během cesty do Hradce Králové platí totožná pravidla jako při cestě do Berlína.


Využijte speciální akci Fanshopu

🚂 V rámci velké vlakové výpravy si pro vás připravil zajímavou akci také náš fanshop 🛒 Kšiltovka zdarma? Ta přijde vždycky vhod 🧢 fanshop.mountfieldhk.cz

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pondělí 3. října 2022

Důležité informace od berlínské policie