Akademie ČH
po 3.10.2022 | Tomáš Prodělal

Za góly vděčím klukům, říká střelec dorostu Vojtěch Aschenbrenner

Hradečtí dorostenci za sebou mají úspěšný vstup do nové sezony. Sice si z prvních třech zápasů odnesli dvě porážky, poté však natáhli dosud neukončenou šňůru tří vítězných zápasů v řadě. Naposledy odnesl řádění Lvů rival z Pardubic, který si odvezl porážku 2:4. Východočechům tak patří v prozatímní tabulce třetí příčka. Velký podíl na dosavadním umístění má útočník Vojtěch Aschenbrenner, který vládne statistikám se sedmi góly.

Do první periody vstoupili lépe Hradečtí a už ve 4. minutě vedli, když se trefil Tadeáš Burda. Dynamo však díky Dominiku Kučerovi vyrovnalo a mělo o něco více ze hry. Jak viděl začátek zápasu domácí Vojtěch Aschenbrenner? „První třetina byla velmi vyrovnaná, trochu více jsme v ní bránili. Nebyla úplně pohledná, připomínalo to spíš plácanou,“ rozebírá hru člen první útočné letky.

V prostřední periodě domácí nejprve výborně odbránili několik oslabení a následně tvrdě údeřili. Dvěma brankami v rozmezí 38 sekund posunuli Mountfield do vedení Štěpán Černý a Ondřej Páleník. „Ve druhé třetině jsme si pomohli dvěma slepenými góly, tam jsme ten zápas zlomili. Zbytek utkání už jsme naší dobrou obrannou hrou dotáhli do vítězného konce,“ pochvaluje si hradecký centr.

Tito nesmiřitelní soupeři se letos střetli už potřetí. Obě předchozí utkání ovládl tým z města koňských dostihů. „V přípravě jsme s nimi dvakrát padli, tak jsme jim to chtěli vrátit i s úroky, což se povedlo,“ těší snajpra s číslem 14. Dynamo tlačilo a snažilo se výsledek derby ještě zvrátit, naráželo však na fantastického Samuela Meišnera v brance domácích, který kryl 39 střel hostů. „Ve třetí části už jsme nepochybovali o tom, že to udržíme, protože Samuel Meišner chytal skvěle, i jemu patří velký dík,“ chválí svého spoluhráče letošní posila z Kladna.

„S bráchou už jsme sehraní. Jsem rád, že se daří i jemu.“

#14 Vojtěch Aschenbrenner (o svém dvojčeti)

Ještě zajímavějším byl čtvrteční duel na ledě jihlavské Dukly, ve kterém domácí sice po 40 minutách vedli 4:1, avšak Lvi zápas pěti přesnými zásahy otočili a odvezli si tři body. „Dostali jsme v kabině čouda a začali jsme hrát. Rychle nám tam padl gól, což nás nakoplo. Potom už jsme nepolevili a dovedli utkání do vítězného konce,“ poodhaluje tajemství úspěchu vloni dvacetigólový forvard.

Jemu samotnému se také daří skvěle. Za 6 zápasů už má na své pažbě famózních 7 zářezů, ten poslední přidal v sobotu do sítě Pardubic. „Za své branky vděčím hlavně klukům, kteří mi skvěle nahrávají. Já už se pak jen snažím zakončit, což se mi v poslední době vychází,“ děkuje spoluhráčům hradecký ostrostřelec. Pod Bílou věž se před letošní sezonou přesunulo také jeho v obraně hrající dvojče Jakub a Vojtěch si vzájemnou spolupráci nemůže vynachválit. „S bráchou už jsme za ty roky sehraní. Jsem rád, že to jde i jemu. Hlavní ale je, abychom byli oba týmu prospěšní,“ uzavírá mládežnický reprezentant.