Aktuální zprávy z klubu
so 20.8.2022 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Zápasový předkrm. ČPP Aréna uvidí duel Kolína s Vídní

Už čtvrté přípravné utkání mají na programu hokejisté SC Marimex Kolín, Kozlové na žádost soupeře vyzvou na neutrální půdě v Hradci Králové rakouskou Vídeň. Duel v královéhradecké ČPP Aréně odstartuje v nedělních 17:30. Kolik borců s hradeckou stopou do utkání zasáhne? Nastoupí Petr Koukal? A jak se Středočechům bude po výhře nad „béčkem“ Pardubic dařit?

Svěřenci Jana Šťastného za sebou mají poměrně povedený start přípravy, nejprve sice Kolín padl v Litoměřicích po samostatných nájezdech 2:3, následně si však v domácím prostředí zastřílel proti Slavii (5:1), poté zase v divokém zápase vyzrál na béčko Pardubic 5:4 v prodloužení.

Dobrou formou se na startu přátelských duelů prezentuje Jan Veselý, který ve dvou zápasech nasázel hned čtyři góly. A to navíc proti litoměřickému Stadionu nehrál, jelikož dostal volno. Ve všech třech utkáních se zase o gól postaral útok s Kryštofem Ouřadou a hradeckým juniorem Petrem Moravcem. Během přípravy je střelecky vidět i další mladík Lukáš Pajer, boduje i Matěj Pinkas. Ti se však v Hradci nepředstaví, jelikož zamířili na reprezentační sraz nové dvacítky.

Jako kapitán už ve dvou vítězných zápasech vedl tým veterán Petr Koukal. Na brankářském postu se ve třech zápasech vystřídali tři gólmani – v Litoměřicích naskočil Tomáš Sajdl, proti Slavii zase Jakub Soukup a proti Pardubicím Jakub Tichý. V rámci přípravného období tým navíc doplnili také liberecký Petr Kolmann a hradecký junior Marek Pelda, ti by měli být k dispozici i během soutěžní sezony.

Vienna Capitals
Vídeňský klub byl založen v roce 2000 a nastupuje v mezinárodní ICEHL. Kromě domácích hráčů v klubu působí také zástupci Kanady, Česka, Švédska nebo USA.

Vídeňská stopa ze zámoří, NHL i českých luhů

Kozlové se s rakouským týmem Vienna Capitals utkají poprvé v historii. Nicméně zkušenost se soupeři z rakouské ICEHL, a tedy bývalé EBEL, již ale mají. Během loňské přípravy se Kolín utkal s výběry Salcburku a také Grazu. S oběma rakouskými celky Kozlové na svém ledě zimního stadionu v Kolíně padli shodně 2:4. Kromě Vídně si na začátku září tým trenéra Jana Šťastného poměří rovněž síly s dalším rakouským klubem: Ve dvojzápase na ledě soupeře vyzve právě zmiňovaný Red Bull Salcburk.

Dvojnásobný rakouský šampion v loňském ročníku vypadl z vyřazovacích bojů ICEHL v semifinále, a to právě s výše zmiňovaným Salcburkem. V dosavadním průběhu zápasové přípravy stihli rakouští hokejisté jediný zápas, v něm padli 1:2 se slovenskou Banskou Bystricí. Nyní vyzvou v Hradci Králové právě Kolín, poté zase Hradec Králové.

Co se změn v kádru týče, tak rakouské týmy se přes léto vždy poměrně často mění, navíc posilují rovněž celkem často o zámořské hokejisty, u nich se však čeká do poslední chvíle kvůli angažmá v zámoří. Nejvýraznějším odchodem je nicméně zřejmě ten Nicolaie Meyera, dánský útočník totiž kývnul na nabídku extraligové Plzně. Zajímavým jménem na současné soupisce je devítka draftu z roku 2006 – James Sheppard, zkušený útočník v NHL odehrál přesně 394 zápasů.

I českou stopu lze nalézt ve Vídni: Od nové sezony bude v hlavním městě Rakouska působit Radek Prokeš, který je právě v ICEHL hodně produktivní. V extralize si tenhle sedmadvacetiletý útočník zahrál za České Budějovice, po povedeném ročníku ve Znojmě ale míří do Vídně. A nyní do Hradce, kde se svým novým zaměstnavatelem Vienna Capitals vyzve Kolín.

Vstupenky v prodeji on-line i na místě

Vstupenky na utkání s rakouskou Vídní jsou k dispozici on-line, nákup však bude možný i před zápasem na místě, a to od 13:00 za jednotnou cenu 100 Kč. Permanentkáři Mountfieldu HK ve verzi sezonní mají vstup na utkání zdarma! Brány ČPP Arény se otevřou hodinu před utkáním, tedy v 16:30.

Sestavy z minulého utkání


Tichý (Soukup) – Pinkas, Čáp, Naar, Kolmann, Piegl, Kukla, Pelda – Jankovský, Koukal, Veselý, Sklenář, Nedvídek, Pajer, Šedivý, Moravec, Ouřada, Síla, Matějček, Lang.