Fanoušci
út 2.5.2023 | Daniel Krátký

Zaplněné náměstí i autogramiáda. A-tým se rozloučil s fanoušky

Svátek práce pod Bílou věží? Bouřlivé rozloučení se s extraligovým ročníkem 2022/23, ve kterém hradečtí hokejoví bojovníci získali pro svoje město historické stříbro. Zkrátka a dobře se během pondělního odpoledne hráči stříbrného Mountfieldu HK na Ulrichově náměstí se svými příznivci náležitě rozloučili.

Po celé play-off se svěřenci Tomáše Martince mohli spolehnout na své fanoušky, kteří svůj tým fantasticky podporovali, a to jak na domácím ledě, tak také na venkovních stadionech. I díky podpoře svých příznivců dokráčeli hradečtí hokejisté až do finále play-off. Nyní se právě s fanoušky hráči hradeckého A-týmu po historickém úspěchu na nějaký čas rozloučili.

Po úvodním přivítání se s fanoušky po příjezdu autobusem na Ulrichovo náměstí hráči zasedli ke stolům a začali podepisovat několik stovek svých kartiček. V úvodu se nicméně ke slovu dostala také primátorka Pavlína Springerová, která prozradila, že je velkou fanynkou hokejového klubu.

V rámci doprovodného programu dorazili na podium k moderátorovi Ondřeji Novotnému také jednotliví zástupci A-týmu k rozhovorům, ať už loučící se duo Lukáš Cingel & Jakub Lev, nebo také hradečtí odchovanci Patrik Miškář, Radovan Pavlík, Radek Pilař, Martin Štohanzl či trenér Tomáš Martinec i GM Aleš Kmoníček. Postupně se nakonec i během následné autogramiády dostalo na další hráče.

🔴🟡⚪

Hradec žije hokejem 🤌

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pondělí 1. května 2023


Povídání u mikrofonu s moderátorem Ondřejem Novotným čekalo pochopitelně i hlavního z hradeckých hokejových řečníků, Radka Smoleňáka. „Musím říct, že to je totální bláznovství. Hrozně moc všem fanouškům děkujeme za to, že přišli, a že nás během celého play-off podporovali. Hlavně ve finále, ať už na stadionu nebo ve městě. Je to věc, na kterou nikdo z nás nezapomene,“ líčí královéhradecký kapitán.

Na podium nakonec zavítal i kompletní hradecký A-tým, jenž si spolu s fanoušky společně zanotoval známé pokřiky, které provázely cestou Mountfield HK za historickým stříbrným úspěchem. Na ten budou nakonec všichni dlouho vzpomínat.

Radek Smoleňák spolu se svými kumpány strávili na Ulrichově náměstí dobré tři a půl hodiny, během kterých se podepisovali více než tisícovce fanoušků, která se dorazila se svým týmem rozloučit. Prakticky kompletní A-tým si společnou akci se svými příznivci náležitě užil.

Fotogalerie