Tiskové zprávy
čt 23.2.2023 | Redakce

Zkušenost zůstává – v Hradci pokračují kapitán i bojovník

Budování kádru na novou sezonu pokračuje. Mountfield HK si postupně pojišťuje některé hráče aktuálního týmu na nový ročník a domluvil se na spolupráci s dalšími dvěma. A tentokrát jde o nejzkušenější borce. Za hradecké barvy se nadále budou rvát kapitán Radek Smoleňák a nedávno příchozí Jan Eberle.

Šestatřicetiletý Radek Smoleňák se poprvé v dresu Lvů představil v prosinci 2017 a kromě krátké epizody ve švýcarském Rapperswilu ho obléká dodnes. A bude ještě minimálně další dvě sezony. Bude se tak snažit rozšířit sbírku 261 zápasů, 91 gólů a 80 asistencí, které doposud za Mountfield HK nastřádal.

Lídrovo setrvání komentuje generální manažer Aleš Kmoníček. „Radek je již šest let nedílnou součástí našeho klubu a také kapitán, který je důležitý v kabině jako jedna z vůdčích osobností. Měl obrovský zájem pokračovat a musím říct, že po určité době jsme došli ke vzájemné dohodě, která vyústila v podpis nové smlouvy. Ta je postavena velmi motivačně a vyhovuje oběma stranám,“ představuje aktuální novinku GM.

O tři roky mladší Jan Eberle se k týmu připojil až na začátku tohoto roku výměnou za Kellyho Klímu a rovnou se stal druhým nejstarším hráčem týmu – právě po Radku Smoleňákovi. Hned po příchodu se dvakrát prosadil proti Plzni, zařadil se do elitní formace a svou houževnatostí si získal nejednoho hradeckého fanouška. Na soutoku Labe s Orlicí se tak rychle zabydlel a měl by zde strávit další dvě sezony.

„Honza je pro nás v rámci dosavadního působení v našem klubu velmi příjemné překvapení. Patří mezi největší bojovníky a hráče, kteří odvádějí v každém zápase naprosté maximum, navíc perfektně zapadl do kabiny. Proto jsme velmi rychle začali jednat o jeho dalším působení a výsledkem je nová dvouletá smlouva,“ dodává Aleš Kmoníček.