Akademie ČH
po 11.4.2022 | Petr Šatalík, Jan Vavřina

Zlatý konec sezóny. 3. třída opanovala turnaj v Novém Jičíně

Skvělým způsobem se představila 3. třída Mountfieldu HK první dubnový víkend na turnaji v Novém Jičíně. Celou akci ovládla suverénním způsobem, když vyhrála všech osm zápasů základní skupiny a ve finálové části pak prohrála jediné z pěti utkání. Svěřenci Denise Martince tak slavili zisk poháru před druhým Třincem a třetím Jindřichovým Hradcem.

Na měření sil se zajímavými soupeři se 3. třída předem připravovala. „Na turnaj v Novém Jičíně jsme se dlouho těšili, šlo o velkou událost se spoustou pro nás nových týmů, se kterými běžně nehrajeme. A zároveň to byly poslední zápasy v sezóně 2021/22,“ přiznává hlavní trenér mladých hradeckých hokejistů Denis Martinec.

Kouč nadějných talentů si celý turnaj velice pochvaluje. „Určitě to byla jedna z nejlepších akcí, na kterých jsme zatím byli. Vše bylo skvěle zorganizované a to, že jsme skončili na prvním místě, je především odměna pro kluky za celoroční práci a přístup k tréninkům. Za dva dny jsme odehráli celkem třináct utkání, bylo to velmi náročné, nicméně musím kluky pochválit, že makali až do úplného konce,“ hodnotí lodivod 3. třídy.

Zároveň se ještě v krátkosti ohlíží za uplynulým ročníkem. „Celou sezónu hodnotím kladně, kluci udělali obrovský posun na ledě i mimo něj. Velkou zásluhu na tom mají rodiče dětí a trenéři asistenti, za což jim patří velký dík,“ chválí Denis Martinec všechny, kteří se na pokroku jeho svěřenců podíleli.

Konečné pořadí finálové skupiny:

1. místo: Mountfield HK
2. místo: HC Oceláři Třinec (červení)
3. místo: HC Střelci Jindřichův Hradec
4. místo: HC Vítkovice Ridera (modří)
5. místo: RT Torax Poruba
6. místo: HCM Warriors Brno