Ohlasy k zápasu
pá 25.9.2020 | Anna Marie Kokrhounová, Michal Sedláček

Zlín bez pískotu na soupeře? Takové nudné, hlásí Petr Zámorský

Mountfieldu se vstup do sezóny podařil a s devíti body se tak zatím tyčí na vrcholu extraligové tabulky. Po úvodním skalpu Motoru a následné porážce Litvínova pokořil Hradec zlínské Berany poměrem 3:2. Právě ve svém rodném městě se do extraligového kolotoče zapojil Petr Zámorský, který v úvodních duelech absentoval, ve Zlíně však už naskočil v první obranné dvojici.

Petře, začátek ročníku jste vynechal kvůli nemoci. Bylo pro vás těžké vrátit se do zápasového tempa?
Ne, cítil jsem se dobře. Potrénoval jsem individuálně i s klukama, takže to bylo dobrý. Naposledy jsem hrál ve Varech čtrnáct dní dozadu, ale nijak jsem to nepociťoval.

Na přesilovky chodíte s Filipem Hronkem, jak to tam máte rozdělené?
Nemáme to nijak extra svázané. V pátek to vyšlo tak, že já jsem byl nahoře a on na straně, ale může to vyjít tak, že na straně budu já. Hlavně tam chceme pohyb, hodně střel a tlačit to do brány. To musíme určitě zlepšit. Proti Zlínu to nebylo ideální, takže na tom ještě zapracujeme.

Dalo by se říct, že jste si typově podobní?
Jo, víme jeden o druhém, takže si myslím, že to bude dobrý. Hlavně to musíme zjednodušit a nic extrémně nevymýšlet.

V kabině se řadíte ke zkušenějším hráčům, můžou vás však ti mladší ještě něco naučit?
Pořád se musím dál učit a zlepšovat. Kdybych to nechtěl, tak hokej za dva roky nehraju. Sleduju všechny spoluhráče i protihráče, takže se snažím brát si jen to dobré a posouvat se dál.

„Jsou to velcí rychlíci a je to proti nim velmi těžké.“

#24 Petr Zámorský (o bratrech Klímových)

Bratři Klímové měli na páteční výhře velký podíl, jak se vám jejich hra líbí?
Jsou to šikovní kluci. Hodně bruslí a jsou tak velký přínos pro tým. Jsou to velcí rychlíci a je to proti nim velmi těžké. Jsem rád, že je mám na své straně.

V rámci protikoronavirových opatření byla znovu omezena kapacita zimních stadionů. Co si o tom jako hráč myslíte?
Je to špatné. Jsem zvyklý, že na mě ve Zlíně pískají, ale v pátek to bylo takové nudné. Takže doufám, že příští zápas, na který sem pojedeme, bude alespoň v nějakém normálu. Myslím že to, co tam v pátek bylo, není hodné extraligového hokeje.

Může absence bouřlivé divácké kulisy ovlivnit výkony hráčů na ledě?
To jste museli vidět i zvrchu. Ta atmosféra tady není a je to takový poloviční. Vypadá to divně, ale doba je jaká je a my jsme hlavně rádi, že hrajeme. Snažím se být pozitivní a doufám, že co nejdřív to bude tak, jak to má být a zase si tu vyslechnu to svoje.

Po pátečním kole jste se ocitli na vrcholu tabulky, čím to je, že jste tak skvěle chytli začátek sezóny?
Myslím, že jsme dobře potrénovali během srpna a jsme dobře nachystaní. Už ten pohár jsme hráli na sto procent a chtěli jsme se dobře nachystat a vstoupit dobře do sezóny. Jsme rádi, že se to podařilo a s pokorou jdeme dál do dalších zápasů.

V případě možné karantény vás tak musí těšit, že na kontě máte nějaké body k dobru...
Letos to bude zvláštní. Chceme proto každý zápas odmakat naplno a posbírat co nejvíc bodů bude možných.