Tiskové zprávy
út 16.5.2023 | Daniel Krátký

Změna v realizačním týmu: Petr Svoboda se loučí. Co ostatní?

Trenérský trojlístek Mountfieldu HK, který dovedl východočeský celek až do extraligového finále, dozná v následující sezoně změn. Na lavičce totiž po dvou letech končí asistent Petr Svoboda. Naopak druhý z pomocníků hlavního kouče – Tomáš Hamara podepsal novou smlouvu a na východě Čech bude pokračovat, podobně jako zbytek realizačního týmu.

Petr Svoboda strávil v Hradci Králové po boku Tomáše Martince s roční přestávkou hned čtyři sezony, během nich stál na lavičce Lvů během finálové bitvy Champions Hockey League nebo i extraligového finále, s klubem získal i Prezidentský pohár. Od nové sezony však pod Bílou věží dvaačtyřicetiletý trenér působit nebude, z rodinných důvodů se rozhodl neprodloužit kontrakt s hradeckým klubem.

„Mrzí nás, že Petr nemůže z rodinných důvodů dále pokračovat v naší organizaci. Je však potřeba říct, že Petrovi patří obrovské poděkování za těch téměř pět let, kdy působil na pozici asistenta A-týmu s krátkou přestávkou v sezoně 2020/21. I on má samozřejmě velký podíl na tom, že naše organizace dosáhla v posledních letech několik velkých úspěchů, a to včetně Prezidentského poháru a letošního titulu vicemistra ČR. Jeho rozhodnutí plně respektujeme a přejeme mu do dalšího osobního i profesního života hodně štěstí, a především pevné zdraví,“ říká k odchodu Petra Svobody GM Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Před novou sezonou zamířil ze Sparty do Hradce Králové padesátiletý kouč Tomáš Hamara, který během letní přípravy doplnil trenérský štáb Mountfieldu HK. Spolupráce dua Tomáš Martinec & Tomáš Hamara bude pokračovat právě i v následující sezoně, jelikož druhý jmenovaný se s vedením rovněž dohodl na prodloužení spolupráce.

„I s prací Tomáše Hamary, který se velmi rychle v našem klubu adaptoval, panovala spokojenost, a to jak ze strany realizačního týmu, tak i z mé strany. Tomáš má podobný pocit a je v Hradci spokojený, i proto byla naše dohoda velmi rychlá, za což jsem rád. Pevně věřím, že společně s Tomášem Martincem naváží na naši úspěšnou sezonu,“ líčí Aleš Kmoníček.

Zbytek realizačního týmu by měl pokračovat v aktuálním složení. Vzhledem k dlouhé a náročné sezoně aktuálně probíhá příprava smluv, které by měli členové realizačního týmu podepsat v nejbližší době. Případného nástupce Petra Svobody nyní vedení hledá, avšak s jeho angažováním se nechce unáhlit, jak potvrzuje generální manažer Aleš Kmoníček.

„Co se týče trenérů, tak novou sezonu začneme s dvěma trenéry a uvidíme, zda realizační tým doplníme o dalšího asistenta, či nikoliv. Zbytek realizačního týmu by měl zůstat pohromadě, což je naprostý základ k tomu, abychom mohli být v budoucnosti úspěšní. Všem trenérům a členům realizačního týmu bych ještě jednou chtěl poděkovat za jejich práci, protože i oni přispěli k našemu letošnímu finále a titulu vicemistra ČR,“ uzavírá generální manažer královéhradeckého klubu.