Zápasy
so 9.12.2006 | Daniel Višňák

Hradec porazil Chomutov, v pondělí míří do Mladé Boleslavi

Energetici v sobotu přivítali na svém ledě Chomutov, který před měl před nimi v tabulce pouze tříbodovou ztrátu. Do důležitého utkání vstoupili Energetici bez respektu a svého soupeře od prvních minut dostali pod tlak. V první třetině si Hradec vypracoval jednobrankový náskok, který ale postupem navyšoval až na konečných 6:0. Chomutov nedokázal na východě Čech využít ani jednu ze svých tří přesilových her 5 na 3 a tak odjíždí z Hradce Králové s vysokým přídělem. V utkání se blýskla zejména první formace Energetiků, kapitán Jaroslav Roubík nasbíral v zápase celkem 5 bodů za jednu branku a čtyři přihrávky. V pondělí zajíždí Hradec do Ml. Boleslavi.

Do úvodního dějství vlétli lépe hradečtí, hned z prvního útoku mohl otevřít skóre Fišer, ale Horčička byl proti. Ještě větší šanci měl na začátku 3. minuty Pavel Suchý, ale se svým sólovým únikem nenaložil dobře. Hosté se osmělili a v polovině úvodní části mohli otevřít brankový účet sobotního zápasu, Hylák však se štěstím tečovanou střelou od modré lapil. Hned z protiútoku našel Mocek najetého Romana Vondráčka a hradecký útočník už tentokrát nájezd na Horčičku přetavil v branku – 1:0. Do navršení dvacáté minuty se Energetici snažili ještě svůj hubený náskok navýšit, Horčička byl ale pozorný.

Hradečtí v náporu nepolevili ani v prostředním dějství, Chomutov byl pod velikým tlakem Energetiků, který vyústil brankou na 2:0. Dvojnásobnou přesilovou hru využili hradečtí zásluhou Miroslava Fišera, jenž přetavil v gól přihrávku kapitána Roubíka. Převahu dvou mužů v poli dostali ve druhé třetině i hosté a to hned dvakrát, ale ani v jenom případě snížit nedokázali, často se jim nedařila proti maximálně bojujícím domácím hráčům ani kombinace. Téměř tři tisíce diváků v ochozech královehradeckého stadionu dostal do varu ve 35. minutě svou dělovkou Lukáš Daňo, který zvyšoval už na 3:0. Hosté mohli v samém závěru třetiny ještě snížit, ale Chatrnúchovu bombu odrazila levá Hylákova tyč.

Ve třetí třetině už domácí jen potvrdili to, že v sobotu byli opravdu lepším týmem než Chomutov. V posledních deseti minutách zápasu přidali ke konečnému zúčtování ještě tři branky a zajistili si tak v tabulce šestibodový odstup právě od severočeského Chomutova. Nejprve v 50. minutě propálil Horčičku dělovkou Jaroslav Roubík. Poslední slovo si vzal Jiří Cetkovský, který Horčičku překonal v 53. a 57. minutě, čímž dal výsledku definitivně konečnou podobu, která zněla 6:0 ve prospěch Energetiků.

V příštím kole zajíždějí hradečtí k dalšímu těžkému utkání, tentokrát se představí na ledě Mladé Boleslavi a vy můžete být u toho. FanClub HC VČE Hradec Králové totiž na tento prestižní zápas pořádá autobusový zájezd, jeho cena je 120 Kč a konat se bude za jakéhokoliv počtu přihlášených osob! Více informací včetně přihlášky získáte na telefonním čísle 737 865 024 (Pavel Arnošt) nebo na tel.č. 605 463 714 (Radek Vencl). Odjezd le plánován od ZS v Hradci Králové 16:00.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 2 0 2 0 0
Lukáš Daňo 1 0 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 1 3 4 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 2 2 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Roman Prošek 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 4 5 0 0
Jan Starý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 1 1 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 30 0 30 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér HC VČE Hradec Králové):
Od prvního střídání bylo vidět, že máme do zápasu obrovskou chuť. Chtěli jsme vyházet ze zajištěné obrany a využívat šance, což se nám dařilo. Škoda, že první třetina skončila jenom 1:0, protože jsme v ní měli ještě řadu dalších šancí a mohli se více uklidnit. Využitím přesilovky 5 na 3 jsme přidali druhý gól a když přidal čtvrtý útok třetí branku, měli jsme zápas pevně pod kontrolou a zápas dohráli v klidu. Musíme dále pilovat důraz a zakončení, protože jak jsem již říkal, první třetina měla skončit naším větším náskokem. V tomto složení jak jsme zítra potrénujeme a v pondělí pojedeme do Mladé Boleslavi. Bude to další těžké utkání, je jasné, že nám Boleslav bude chtít vrátit naše dvě vítězství, navíc ještě posílili o několik zkušených hráčů, brankáře Altrichtera, nebo útočníka Lipinu. Zápas bude pískat profesionální rozhodčí, takže by utkání mělo mít perfektní úroveň.

Vladimír Kýhos (hlavní trenér Chomuvota):
Jenom mohu soupeři pogratulovat k vítězství. Dnes jsme byli ve všem horší, v přístupu, nahrávkách a vůbec kombinaci. Dnes jsme předvedli nejhorší výkon, který jsem v Chomutově vůbec zažil.

Fotogalerie