Zápasy
so 7.11.2009 | Lukáš Souček

Hradec porazil Havlíčkův Brod vysoko 6:1

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté v sobotním utkání přivítali na domácím ledě Havlíčkův Brod. Po prohře v Jihlavě se o tomto víkendu Východočeši opět naladili na vítěznou vlnu, když zdolali Brod vysoko 6:1. První krok ke třem bodům udělal již v šesté minutě Martin Koudelka, který si v dalším průběhu zápasu připsal tři asistence a se čtyřmi kanadskými body tak byl nejproduktivnějším hradeckým hráčem. Domácí fanoušci nakonec viděli šest různých střelců. Kromě Koudelky se mezi tři tyče trefili Patrik Moskal, Jan Šejnoha, Jiří Kadlec, Jaroslav Roubík a Jiří Hendrich. Že by Hradec odstartoval další sérii bodovaných zápasů?

Domácím sedl vstup do zápasu na výbornou. Hosté začátek zápasu vzali na lehkou váhu a k první vážnější šanci se dostali až v sedmé minutě. To už ale Hradec vedl 1:0, když vyloučení Tomáše Svobody potrestal gólem Martin Koudelka. Ještě předtím mohl otevřít skóre zápasu Jan Hruška, ale Stanislav Neruda ho skvělým skluzem vychytal. Převaha Hradce pokračovala zhruba do poloviny první třetiny. Pak Havlíčkobrodští dokázali srovnat krok a dokonce se mohli dočkat i vyrovnání. Střelu Martina Ondráčka bez přípravy ovšem v poslední chvíli dokázal Filip Luňák vyrazit. Závěr prvního dějství byl negativně ukončen poté, co Jan Pavlík dostal nebezpečný zásah kotoučem do krku. Nakonec ale vše dobře dopadlo a hostujicí hráč odjel do kabiny po svých.

Úvod druhé třetiny přinesl vskutku parádní podívanou. Nejprve ve vlastním oslabení ujel Tomáš Svoboda a zvolil zakončení mezi betony hradeckého brankáře. To mu ovšem nevyšlo. O necelou minutu později se červené světlo rozsvítilo na druhé straně kluziště. Po souhře druhého útoku zakončoval do odkryté branky Patrik Moskal. Ve 25. minutě byli hosté hodně blízko kontaktní brance. Miroslav Třetina vyjel zpoza branky, překonal i brankáře Luňáka, ale kotouč se zastavil přesně na brankové čáře. Uplynuly dvě minuty a další velká šance byla k vidění před brankou Havlíčkova Brodu. Gólovou šanci Víta Budísnkého ale zneškodnil brankář Neruda. Klid na hradecké hokejky přinesla třetí vstřelená branka. Martin Koudelka nabil Janu Šejnohovi, který razantní střelou bez přípravy zvýšil na 3:0. Po této brance si hosté vzali oddechový čas. Druhá polovina druhého dějství se už dohrála bez branek.

Třetí část zápasu ale byla na góly nejbohatší. Padly totiž hned čtyři. V čase 43:34 se dostal do brejku Jiří Kadlec a parádní střelou pod vyrážečku hostujícího brankáře zvýšil už na 4:0. Nakonec se zásahu do černého dočkali i Rebelové. Ve 49. minutě využil přesilovou hru tvrdou střelou od modré čáry Michael Vyhlídal. V 52. minutě se krásně prosadil domácí kapitán Jaroslav Roubík. Hradecký centr první formace si perfektně jednou rukou odclonil soupeře a druhou zasunul kotouč do branky hostů pod padajícím brankářem. Gólové hody nakonec uzavřel v předposlední minutě zápasu Jiří Hendrich překvapivou střelou o modré čáry. Závěr zápasu hráči Brodu úplně vypustili a málem ještě dvakrát inkasovali. Jaroslav Roubík ani Jiří Kadlec ovšem své šance nevyužili a Hradec tak v konečném zúčtování zvítězil v poměru 6:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 0 0
Vít Budínský 0 1 1 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Jaromír Florian 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 1 2 3 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 1 1 0 0
Jiří Kadlec 1 0 1 0 0
Martin Koudelka 1 3 4 0 0
Aleš Křetínský 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 1 1 2 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Richard Rapáč 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 1 0 1 0 0
Martin Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 28 1 27 96,43 0 0

Fotogalerie