Zápasy
so 4.12.2004 | Daniel Višňák

Hradec z Ústí body neveze, to si připsalo 15. výhru v řadě.

Hradečtí Energetici dorazili do Ústí bez zraněného obránce Petra Suchého a Romana Vondráčka, který musel nastoupit za plzeňskou juniorku, trenérům stále chyběl i Patrik Beck. Domácí celek, který 14 utkání v řadě neprohrál, zvítězil i v sobotu, když porazil Hradec 5:2. Východočeši ukončili 247 minut dlouhou neprůstřelnost Lukáše Sáblíka až ve třetí třetině, kdy ho nejprve překonal Tomáš Martinec a po něm i ze sóla střelou mezi betony Patrik Fořt (na snímku).

Lvi sevřeli hradecké do svých drápů hned od prvních vteřin utkání a na začátku druhé minuty překonali východočeského brankáře Tomáše Duška poprvé, když ho prostřelil Adam Šaffer. Prakticky záhy se museli hosté bránit v oslabení, které se štěstím ustáli. Ústecký Lukáš Sáblík se poprvé vážněji seznámil s pukem v 6. minutě, kdy ho vystrašil bekhendovou střelou v dalším oslabení Hradce hbitý Fořt. Nejtěžší chvíle Energetiků přišly v polovině úvodní části, kdy nejprve Dušek skvěle vyrazil střelu Aleše Pavlase a poté si vedl stejným způsobem i proti pokusu Patrika Finka.

Neprůstřelnost domácího brankáře Sáblíka trvala i po druhé třetině sobotního zápasu, naopak Tomáš Dušek v ní inkasoval dvakrát. Nejprve hned na začátku prostřední části dorazil vyražený puk hradeckým brankářem za jeho záda Patrik Fink. V polovině zápasu po střele Petra Lipiny to bylo už 3:0, když mu krásně přenechal puk Václav Drábek a Lipina střelou k pravé tyči rozvlnil síť za Duškem potřetí. Hradec dal o sobě vážněji vědět až v závěru třetiny po průniku Michala Vondrky, ale Sáblík, který tři předešlá utkání neinkasoval ani gól vychytal i Vondrku a držel tak čisté konto v kuse dlouhých 225 minut.

Recept na domácího brankáře našli Energetici až v závěrečné třetině, předtím Lvi ale překonali Tomáše Duška ještě dvakrát. Ve 46. minutě zakončil krásně blafákem pod horní tyčku svůj únik Vítězslav Jankových, po něm přidal pátý gól o tři minuty později Tomáš Sýkora, ten pro změnu úspěšně dorážel puk do východočeské branky. Hradec prostřelil Lukáše Sáblíka až v 57. minutě, kdy přihrávku Romana Červenky brankovištěm bez problémů zakončil Tomáš Martinec. Konečnou podobu výsledku dal hradecký Patrik Fořt, který dvě minuty před koncem zápasu prostřelil Sáblíka ze sóla mezi betony – 5:2. Neprůstřelnost ústeckého gólmana tak trvala dlouhých 247 minut.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Roman Červenka 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Jakub Evan 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Petr Jelínek 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 1 0 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šulc 0 0 0 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0
Michal Vondrka 0 0 0 0 0
Aleš Zima 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 44 5 39 88,64 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (HC VČE Hradec Králové): "Rozhodně jsme utkání nezačali podle našich představ. Dostali jsme se hned zkraje pod velký tlak a měli jsme problémy. I když jsme první třetinu prohráli jen 1:0, tak to bylo trošku se štěstím. Ve druhé třetině se nám stalo skoro to samé a to, myslím, bylo pro ten další průběh utkání rozhodující. Chtěli jsme udržet bezbrankový stav co nejdéle, ale prakticky se nám to vůbec nepodařilo. Bylo jasné, že takhle rychlé góly si tu nemůžeme dovolit. Ústí je ve formě a dnes nás jasně přehrálo."
Vít Borůvka (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Dnes se opět projevila kvalita našeho mužstva. V první třetině jsme soupeři nedali žádnou šanci. Byla jen škoda, že jsme naši převahu nedokázali brankově využít. Soupeř si ani celkově moc šancí nevytvořil a myslím, že naše vítězství je naprosto zasloužené. Souvisí to i s vyrovnaností kádru. Pokud tu máme tři nebo čtyři vyrovnané pětky a přijede mužstvo, které tam má třeba pět vynikajících hráčů, tak to proti nám neuhrají. Ty dnešní dva obdržené góly v posledních pěti minutách bych spíše přičítal takovému nějakému uspokojení za stavu 5:0. Dnes poprvé před domácím publikem nastoupil Martin Štěpánek. Pro nás je to ohromný přínos. Je to hráč, který dlouhá léta hrál extraligu, hrál ve Finsku i v Rusku, nastupoval v reprezentaci. Jsme rádi, že ho tu máme. Zatím si musí postupně zvyknout na styl hry v 1. lize a na nové spoluhráče. Co se týče možnosti, aby za nás nastoupil na pár zápasů i Honza Čaloun, tak to je spíš otázka na manažera. Já mám ale informaci, že Litvínov by snad byl ochoten nám ho na pár zápasů před vánoci pustit na střídavý start. Uvidíme, snad to vyjde třeba na Budějovice."

Fotogalerie