Zápasy
po 21.12.2009 | Lukáš Souček

Hradec otočil zápas s Chrudimí a v derby zvítězil 6:3

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté si v první třetině vytvořili několik gólových příležitostí, přesto v jedenácté minutě prohrávali 0:2. Nepřiznivý stav zápasu se ovšem hradeckým hokejistům podařilo k radosti domácího publika otočit a v polovině zápasu už Hradec po brance Jana Hrušky vedl 3:2. Ke konci druhého dějství ještě využil přesilovou hru Vít Budínský a domácí celek vedl o dvě branky. Druhá trefa Budínského v zápase se nakonec ukázala jako vítězná. Chrudim totiž v poslední dvacetiminutovce skórovala pouze jednou. Hradec navíc ještě přidal další dvě branky a nakonec tak zvítězil bezpečným rozdílem 6:3.

Lépe do zápasu vstoupili domácí hokejisté, kteří už ve druhé minutě po faulu Petra Mocka hráli přesilovou hru a v ní si vytvořili první dvě vážnější šance. Nejprve Kadlec šikovně tečoval střelu Karlíčka a nadělal Růžičkovi spoustu starostí. Milan Karlíček dal o sobě vědět ještě o půl minuty později, když orazíkoval pravou tyč chrudimské brány. Hradečtí ovšem svou šanci nevyužili, a tak začala trestat Chrudim. V deváté minutě dokázal v nelehké pozici zakončit a také překonat Filipa Luňáka Lukáš Radil a hosté byli rázem ve vedení. O necelé dvě minuty později dostal přesný kotouč za hradeckou obranu Tomáš Martinec a po forhendovém blafáku se chrudimští hráči mohli radovat ze druhé vstřelené branky. V další přesilové hře domácích po kontaktní brance toužili Kadlec a chvíli po něm také kapitán Roubík. Oba ale ztroskotali na dvou výborných zákrocích chrudimského brankáře. Když už to vypadalo, že se první třetina v klidu dohraje, dočkal se Hradec první branky. Martin Koudelka předvedl krásnou individuální akci, Růžičku ovšem nepřekonal. To se povedlo až Vítu Budínskému, který chrudimskou oporu překonal až ze druhé dorážky.

Ve 27. minutě se domácí celek dočkal vyrovnání. Při vyloučení Stanislava Procházky byl před chrudimským brankovištěm obrovský závar. V něm se ke kotouči dostal Patrik Moskal, ale nadvakrát Růžičku nepřekonal. To se ale z následující dorážky povedlo Ondřeji Hruškovi a bylo vyrovnáno. Hned v dalším střídání mohl vrátit vedení hostujícímu celku Daniel Rákos, ale perfektní přihrávku Tomáše Blažka proměnit nedokázal. Jeho střela bez přípravy trefila Filipa Luňáka, který se zrovna přesouval k druhé tyči. O dvě minuty později Hradec dokonal obrat zápasu a vlastně poprvé šel v utkání do vedení. Jan Hruška si počkal na přihrávku na druhé modé čáře, a protože neměl potřebnou rychlost, udělal tři rychlé kroky a golfovým úderem se trefil přesně pod horní tyčku Růžičkovy branky. Nádherná trefa hradeckého útočníka rozjásala hradecké fanoušky, kteří už o půl minuty později s napětím sledovali, jak se Petr Bělohlávek řítí úplně sám na Filipa Luňáka. Chrudimský útočník si nakonec došel pro faul, ale gól z vyložené šance nevytěžil. V poslední minutě druhého dějství využil početní výhody přesnou trefou Vít Budínský a Hradec vedl po čtyřiceti minutách hry 4:2.

Na začátku poslední třetiny se dostal za obranu hostů Martin Koudelka, ale se samostatným nájezdem naložil podobně jako Bělohlávek ve druhé třetině. Tentokrát ovšem šanci hradeckého útočníka nechytil Martin Růžička, ale Vladislav Koutský, který se do chrudimského brankoviště postavil na třetí třetinu. Ve 48. minutě se štěstěna přiklonila na stranu Jiřího Kadlece, který poslal kotouč směrem na Koutského. Ten kotouč neudržel a všiml si ho, až když překročil brankovou čáru. Třígólové vedení ovšem domácím vydrželo pouhé dvě minuty. V tu chvíli totiž vypálil Jakub Evan a jeho střelu tečoval Tomáš Blažek,, který ještě oživil naději hostů na získání nějakých bodů. Poslední desetiminutovka se na ledě dohrávala trochu nervózně, a tak byla k vidění častá přerušení. Čtyři minuty před koncem zápasu měl na hokejce rozhodnutí Jiří Kadlec, ale jeho střela se pouze otřela o spojnici Koutského branky. Málovídaná situace nastala v 59. minutě. Chrudimští už od času 57:34 hráli power-play a pokoušeli se ještě s výsledkem něco udělat. V publiku to jen zahučelo, když brankář Filip Luňák vystřelil přes celé kluziště a trefil tyč prázdné brány Chrudimi. Šestý hradecký gól nakonec zařídil Jaroslav Roubík, když ho přes celé hřiště dovezl do chrudimské opuštěné klece a udělal tak definitivní tečku za pondělním střetnutním Hradce s Chrudimí.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Vít Budínský 2 0 2 0 0
Jaromír Florian 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 1 1 2 0 0
Jan Hruška 1 1 2 0 0
Jiří Kadlec 1 0 1 0 0
Milan Karlíček 0 1 1 0 0
Martin Koudelka 0 2 2 0 0
Aleš Křetínský 0 1 1 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 1 1 0 0
Karel Nedbal 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 40 3 37 92,50 0 0

Fotogalerie