Zápasy
po 28.12.2009 | Lukáš Souček

Hradec veze z Brodu tři body za výhru 5:2

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté v pondělí zavítali do Havlíčkova Brodu, odkud po přesvědčivé výhře 5:2 vezou tři body. Už v deváté minutě se trefil Martin Koudelka, který v dalším průběhu zápasu přidal ještě jednu branku a asistenci. Se třemi kanadskými body se tak stal nejproduktivnějším hradeckým hráčem. Po první třetině byl stav zápasu nerozhodný. Hradec se však třemi přesnými zásahy ve druhém dějství dostal do bezpečného vedení, které dokázal v dalším průběhu utkání udržet. Ve třetí třetině oba týmy přidaly po jedné brance a hráči HC VCES se tak mohli radovat z vítězství, které v Havlíčkově Brodě vybojovali.

Od začátku se hrál oboustranně velmi ofenzivní a atraktivní hokej. Už v 5. minutě nepříjemnou střelu O. Hrušky vyrazil gólman Suchan před sebe a Florian z rychlé dorážky jen těsně minul pravou tyčku. Domácí se nenechali zahanbit, po Třetinově přiťuknutí pálil bez přípravy Holec a nastřelil Luňákovy betony. Poté Rebelové sevřeli svého soupeře pod velký tlak. Obránce Šulc si najel do volného prostoru, důrazným poklepáním holí o led si řekl o Třetinovu přihrávku a tvrdou ranou prověřil gólmana Luňáka.

Ten si poradil i s následnými dorážkami. Na konci 8. minuty usedl na trestnou lavici za zdržování hry hradecký bek Hendrich, a přivolal tak dvě vstřelené branky. Daniel Volráb našel hezkou přihrávkou za brodskou obranou volného Martina Koudelku, který k bližší tyčce prostřelil brankáře Suchana – 0:1. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, v čase 9:05 se trefil tvrdou ranou od modré čáry k pravé tyčce obránce Jakub Šulc – 1:1.

Fanoušci se pohlednou hrou bavili i nadále. Na konci 11. minuty přihrávku Holce zachytil v kruhu Borovanský, vyčkal si na vhodnou chvíli a zazvonil na bližší tyčku. Poté bylo před oběma brankami na chvíli velmi horko, ale oba brankáři si s nepříjemnou situací poradili bravurně. Z dobrých pozic se v závěru úvodní dvacetiminutovky střelecky neprosadili hradečtí O. Hruška s Lesákem.

Do druhé třetiny vstoupili Východočeši výtečným způsobem a už po 21 sekundách rozvlnili síťku za Furchovými zády. Patrik Fořt přihrál zpoza branky mezi kruhy na hůl Jiřího Kadlece, jehož pohotová střela bez přípravy skončila přesně pod horní tyčkou – 1:2. Tato branka zřejmě s psychikou Rebelů pořádně zamávala, když hosté rychle přidali další dva góly. Po vyloučení Horvátha nejprve poslal Havlíčkobrodským důrazné varování Fořt, jehož nebezpečný střelecký pokus zlikvidoval Furch svým pravým betonem.

Dvě sekundy po návratu mladého beka Horvátha z trestné lavice Hradečtí udeřili. Daniel Volráb podél ležícího brankáře Furcha poslal přihrávku Martinu Koudelkovi, který už měl snadnou úlohu zblízka zasunut kotouč do odkryté branky – 1:3. Uplynulo jenom 26 vteřin a červené světlo se za brodskou svatyní rozsvítilo znovu. Po nahrávce Ondřeje Hrušky napřáhl na vrcholu kruhů Jan Hruška a propálil gólmana Furcha – 1:4. Zaskočení domácí hráči se z této studené sprchy jenom velmi těžko vzpamatovávali, vázla kombinace a přechod do útoku. Navíc byl na konci 29. minuty vyloučen Třetina a Královéhradečtí ještě mohli navýšit svůj už tak velký náskok.

Největší možnost měl na holi Roubík, který z pravého kruhu nastřelil horní tyčku. Svěřencům trenéra Petra Nováka pomohla až přesilová hra po potrestání O. Hrušky. Obrovskou příležitost promarnil Svoboda, který po vyražené střele A. Jelínka zblízka přestřelil. Tentýž hráč neuspěl ani podruhé, když tečoval puk těsně vedle Luňákovy svatyně.

Závěrečné dějství už tolik hokejové krásy nenabídlo, Hradec Králové se soustředil především na ubránění tříbrankového vedení. Přesto se domácí dočkali snížení, když v půlce třetiny putoval puk z hole Michala Borovanského k Miroslavu Holcovi, který zblízka rychlou přízemné střelou nedal gólmanu Luňákovi šanci – 2:4.

Svěřenci trenéra Petra Nováka měli navíc zanedlouho k dispozici přesilovou hru po vyloučení Volrába. V ní se ale Východočeši v čele s brankářem Luňákem dokázali bez větších problémů ubránit. Svůj tým v 57. minutě zbytečně oslabil obránce Soldán a hosté toho dokonale využili. Od modré čáry vystřelil Jiří Hendrich, do jehož střely vložil svou hůl Vít Budínský a puk odrazem o horní tyčku zapadl do brodské branky – 2:5.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Vít Budínský 1 1 2 0 0
Jaromír Florian 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 1 1 0 0
Ondřej Hruška 0 1 1 0 0
Jan Hruška 1 0 1 0 0
Jiří Kadlec 1 0 1 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 2 1 3 0 0
Aleš Křetínský 0 1 1 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 1 1 0 0
Karel Nedbal 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 42 2 40 95,24 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod): Utkání podle mého názoru rozhodla naše nesoustředěnost na začátku druhé třetiny kdy jsme inkasovali 3 góly a promarněná přesilovka 5 na 3 za stavu 4:2, kdy jsme prakticky nevystřelili na branku. Kdybychom dali branku na 3:4, tak by to utkání třeba vypadalo jinak. Hradec Králové má však velmi zkušený tým a své vedení poté ubránil. Když takový soupeř má náskok, většinou si ho pohlídá.

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové): My jsme velmi rádi, že se nám v úvodu podařilo ustát nástup domácích a to byl podle mého jeden z důvodů, že si dnes odvážíme všechny tři body.