Zápasy
st 8.12.2010 | Tomáš Božek, Lukáš Souček

Hradec přišel o body s Berounem 76 vteřin před koncem zápasu

Hradečtí hokejisté svedli ve středu večer na ČEZ Stadionu v Hradci Králové bitvu o čtvrté místo s Berounem. Nepříliš vydařený začátek hradeckého týmu přinesl Medvědům dvoubrankové vedení. Následný time-out, který si domácí lavička ihned vyžádala směroval k rychlému vyrovnání po brankách Martina Koudelky a Jana Hrušky. Přesto Východočeši žádný bod nezískali. Berounští hokejisté v čase 58:44 rozhodli o svém vítězství a posunuli se na čtvrtou příčku prvoligové tabulky.

Náskok Berouna dokázal Hradec rychle zlikvidovat

Úvod zápasu byl celkem poklidný, oba týmy se nikam nehrnuly. V páté minutě se k puku dostal Jan Besser a jeho střela skončila za zády Filipa Luňáka – 0:1.

Hradec se snažil o vyrovnání a vynutil si tlak a o chvíli později si zahrál první přesilovou hru. Ta se mu však příliš nepovedla, naopak hosté mohli zvýšit svoje vedení, když tři berounští hráči ujížděli na jednoho hradeckého obránce, ale tato akce gólem neskončila. Po nevyužitě přesilovce domácí dál bojovali a na začátku sedmé minuty se po nahrávce Roubíka dostal do velké šance Jiří Kadlec. Jeho pokus však Cikánek zlikvidoval a další střela mířila do boční sítě.

Na začátku desáté minuty hráli domácí další přesilovou hru, ve které se jim opět příliš nedařilo a v čase 10:25 dokonce podruhé inkasovali, tentokrát z hole Jakuba Valského – 0:2.

Hned poté si vzali domácí trenéři oddechový čas a tento time-out Hradci evidentně pomohl. O 15 sekund později domácí využili přesilovku, když střelu Horáka od modré čáry, kterou tečoval Budínský Cikánek ještě vyrazil, ale na dorážku Martina Koudelky už dosáhnout nemohl – 1:2.

O necelou minutu později bylo srovnáno – Jaroslav Roubík objel hostující branku a nahrál Janu Hruškovi, který přesnou střelou k pravé tyči překonal hostujícího gólmana – 2:2.

Do vedení mohl jít Hradec v 16.minutě, ale Koudelkovu střelu Cikánek chytil. O minutu později mohl Berounu vrátit vedení Besser, ale mířil mimo. I přes pár šancí na obou stranách byli oba brankáři pozorní a po dvaceti minutách tak odcházeli hráči do kabin za nerozhodného stavu 2:2.

Ve druhé třetině branka nepadla

Na začátku druhé části zápasu prověřil Luňákovu pozornost Nedvěd, ale hradecký brankář jeho střelu vyrazil betonem. Ve 24. minutě přišla velká šance domácích – Chmelíř s Kubicou ujížděli sami na jediného obránce Berouna, ale Kubica Cikánka nepřekonal.

Na začátku 26. minuty dostali hosté možnost přesilové hry a v ní byli velmi nebezpeční, velké šance měl hlavně Zacpálek, ale Luňák svůj tým podržel. O chvíli později si přesilovku zahrál i Hradec, ale nepodařilo se mu vytvořit si větší tlak. Na konci 32. minuty vystřelil Pacovský a Luňák se blýskl skvělým zákrokem.

Hradec hrál další přesilovku a tentokrát už byl nebezpečnější, několikrát střílel Vágner, ale skóre se neměnilo. Na konci 37. minuty hráli v početní výhodě hosté a Hradec se ve vlastním oslabení málem dostal do přečíslení, ale po Chmelířově přihrávce nedokázal Čermák dostat puk za záda berounského gólmana.

Ve druhé třetině měly oba týmy šance strhnout vedení na svou stranu, ale oba brankáři byli tentokrát bezchybní a skóre tak zůstalo i po 40 minutách 2:2.

Hosté nečekaně rozhodli v samém závěru

Na začátku 44. minuty se dostal do dobré pozice Jiří Kadlec, ale vystřelil těsně nad hostující branku. Na konci 46. minuty nahodil Lukáš Žalčík puk od modré čáry, ten přeskočil Luňákovi beton, ale nikdo z berounských nebyl blízko, aby ho mohl dorazit do branky. Na druhé straně střílel Roubík, ale s jeho střelou si Cikánek bez problémů poradil.

Hradec si zahrál další přesilovku a v samotném závěru měl velkou šanci Aleš Křetínský, ale jeho střelu od modré čáry Cikánek vykopl betonem. Na konci 51. minuty se objevil sám před Luňákem Kupec, ale Luňák domácí tým podržel. O tři minuty později mohl dostat hosty do vedení Vlček, ale nastřelil jen tyčku.

Když už to vypadalo, že se bude prodlužovat, naprosto nečekaně udeřil Beroun - Jiří Hašek se na levé straně zmocnil puku a přízemní střelou překonal Luňáka – 2:3.

Rozhodující branka padla 76 sekund před koncem třetí třetiny a hradečtí hokejisté už na ni nedokázali zareagovat a zápas tak skončil nečekaným vítězstvím berounských Medvědů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 1 1 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Miloslav Čermák 0 0 0 -2 0
Oldřich Horák 0 1 1 0 2
Ondřej Hruška 0 0 0 0 0
Jan Hruška 1 0 1 1 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 -2 2
Jiří Kadlec 0 1 1 1 2
Martin Koudelka 1 0 1 0 0
Aleš Křetínský 0 0 0 0 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 -2 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 -2 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 1 0
Martin Vágner 0 0 0 0 0
Bohdan Višňák 0 0 0 -2 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 37 3 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové)

Je to hodně nepříjemná prohra. Do utkání jsme vstoupili s tím, že se Beroun asi porazí sám. Dostali jsme dva góly, ale to jsme si hned nějakým způsobem uvědomili a vyrovnali. Měli jsme také k dispozici několik přesilovek, ale ty jsou naším velkým problémem. Hráčům zdůrazňujeme, aby stříleli, ale oni chtějí sehrát nějaký signál a soupeře vyšachovat. To na týmy s rychlým přístupem jako Beroun neplatí. Hosté odehráli zápas zkušeně, na to jak mají mladý tým. Jinak celé utkání bylo takové unavené, a nám když už se něco podařilo, tak jsme to nevyužili. Navíc jsme dostali docela hloupé branky. Minutu před koncem jsme si už měli remízu pohlídat. Ale my si řekneme, že kluci nesmí nechat hráče za sebou, a oni vylítnou nevím kam a je z toho gól. Beroun si přijel pro bod a my jsme mu darovali všechny tři.

Jiří Doležal (HC Berounští Medvědi)

Prvních deset minut jsme byli jasně lepší, měli jsme spoustu šancí. Z toho pramenily dvě branky, i když ta druhá byla trošku náhodná. Poté domácí po oddechovém času využili zbývající přesilovku a rázem srovnali stav na 2:2. Od druhé třetiny se tedy začínalo znovu a po zbytek zápasu si myslím, že jsme byli lepší a vítězství jsme si zasloužili.

Fotogalerie