Zápasy
so 11.12.2010 | Lenka Jonešová, Tomáš Božek

Hradec po jednoznačném průběhu porazil Tábor 5:2 a má jistou první osmičku

Zápasové menu

Po středeční domácí prohře s Berounem nastoupili v sobotu hradečtí hokejisté opět doma a soupeřem jim tentokrát byl tým Tábora. Po jednoznačném průběhu Hradec Králové zvítězil 5:2, když hosté dokázali dvěma brankami snížit až v samotném závěru. Hradečtí si tak upevnili páté místo v tabulce, na čtvrtém místě zůstává Beroun, který doma porazil Vrchlabí.

Vyrovnaná první třetina, góly dávali domácí

Začátek utkání se neodehrával v příliš vysokém tempu, hra se přelévala ze strany na stranu a ani jeden z týmů gólmany příliš neohrožoval. V deváté minutě Ondřej Hruška ze slibné pozice prověřil Čecha, který byl ovšem pozorný. Na druhé straně tečoval nahození Andrese Török, i Luňák byl ale připraven. Poté prudkou ranou od modré střílel hradecký Višňák a posléze dobře mířil Horák, s oběma pokusy si Čech poradil. Do samostatného úniku se dostal Roubík, hostují Jan Kanov ho zezadu fauloval a následovalo trestné střílení. Roubík vystřelil nad Čechovu svatyni a stav zápasu se tak neměnil.

V sedmnácté minutě se k puku dostal Koudelka, přihrávkou do mezikruží našel Daniela Volrába, který střílel do poloprázdné branky a otevřel skóre utkání. Na další gól diváci na hradeckém ČEZ Stadionu nečekali dlouho. Po dvou minutách hry dostal Ladislav Jindřich přesnou přihrávku do jízdy od Čápa, podél mantinelu se dostal až před Čecha a přízemní střelou do levé poloviny Čechovy branky zvýšil hradecké vedení. Úvodní třetina skončila 2:0.

Jednogólová druhá část

Do druhé periody vstoupili hosté z Tábora velmi aktivně. Hned na jejím začátku dostal Kocar přihrávku od Kostourka, ale trefil jen Luňákovu hruď. Při vyloučení Kanova nejprve Vágner nastřelil tyčku branky a o chvíli později nedokázal Budínský došťouchat poskakující kotouč za brankovou čáru hostujícího gólmana. V osmadvacáté minutě Kadlec u Luňákovy branky nahrál Roubíkovi, ten se přes celé hřiště dostal k Čechově brance, poslal precizní nahrávku těsně před Čechovu branku na Víta Budínského, který zakončil do horního rohu a zvýšil vedení Hradeckých na 3:0.

Táborští neskládali zbraně, tvrdou střelou ohrozil hradeckého brankáře Špenger a pozornost Luňáka prověřil i Voříšek. Hradec si mohl pojistit vedení při vyloučení táborského Horáčka. Tvrdou ránu na Jakuba Čecha vyslal Nedbal, od modré střílel Oldřich Horák, těsně před táborským gólman vystřelil Berger, avšak ani jedna střela v hostující bráně neskončila a do konce druhého dějství se skóre již neměnilo.

Dva góly hostů v závěru, domácí si body sebrat nenechali

V oslabení nahrával Volráb Koudelkovi, ten střílel jen do betonů brankáře hostí. Na druhé straně si velkou šanci vypracoval Ivo Kotaška, když jeho prudká střela orazítkovala tyč Luňákovy svatyně. Kubica se středem hřiště řítil sám na Jakuba Čecha, mířil mezi betony, ale táborský gólman výborně zareagoval a sklepl betony včas. Na druhé straně střílel Kocar a posléze Lukáč, ale ani jeden Luňáka neprostřelil. Jakub Čech vyrazil Roubíkovu střelu před sebe, kde byl Ladislav Jindřich, který doklepl puk za Čechova záda a zvýšil už na 4:0.

Když o pár minut později podél pravého mantinelu ujížděl Jan Berger, zamíchal si s pukem a přidal pátou branku, zdálo se být rozhodnuto. S tím ale táborští kohouti nesouhlasili a Jan Kudrna střelou od modré čáry překonal Luňáka. Táborských bylo v tu chvíli všude plno a minutu před koncem přidal další gól hostů Martin Štrba, když střelou zápěstím propálil Filipa Luňáka a uzavřel tak skóre utkání na konečných 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 0 1 0 0
Vít Budínský 1 0 1 0 0
Zdeněk Čáp 0 1 1 3 0
Miloslav Čermák 0 0 0 0 2
Oldřich Horák 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 2 0 2 2 0
Jiří Kadlec 0 1 1 3 0
Martin Koudelka 0 1 1 -1 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Karel Nedbal 0 0 0 2 0
Jaroslav Roubík 0 2 2 3 0
Martin Táborský 0 0 0 0 0
Martin Vágner 0 1 1 -1 0
Bohdan Višňák 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 38 2 36 94,74 0 0

Fotogalerie