Zápasy
st 5.1.2011 | Tomáš Božek

Hradec promarnil čtyřbrankový náskok a podlehl Havlíčkovu Brodu

K prvnímu zápasu v roce 2011 nastoupili hradečtí hokejisté doma proti Rebelům z Havlíčkova Brodu. Když v 25. minutě Martin Klement zvyšoval na 4:0, zdálo se že je o vítězi rozhodnuto. Hosté se však nevzdali, ještě během druhé třetiny snížili na rozdíl jediné branky a ve třetí třetině srovnali. V prodloužení pak v přesilovce dokonali obrat. Tři z pěti gólů Havlíčkova Brodu dal Miroslav Třetina.

První třetina v režii domácích

Do zápasu vstoupil Hradec tím nejlepším možným způsobem, když už ve druhé minutě našel Martin Koudelka najíždějícího Víta Budínského, který zavěsil do horního rohu a otevřel tak skóre zápasu – 1:0. Oba týmy si pak zahrály po jedné přesilovce ale přílš šancí si nevytvořily. Na začátku 14. minuty domácí udeřili podruhé – Patrik Moskal našel volného Bohdana Višňáka, který se nemýlil a zvýšil stav utání na 2.0.

O pouhých 32 sekund musel havlíčkobrodský gólman lovit puk ze své branky potřetí. Po chybě v rozehrávce Rebelů se kotouče zmocnil Jiří Kadlec a golfovou ranou nedal Nerudovi šanci – 3:0. Další branka už v první třetině nepadla a Hradec si tak do další části zápasu odnášel velmi nadějný náskok.

Nečekaný zvrat ve druhé třetině

I do druhé třetiny vstoupili lépe domácí hokejisté. Přesilovku po faulu Rytnauera ještě nevyužili, i když do velké šance se dostal Martin Koudelka, ale na konci 25. minuty jejich tlak na branku přinesl úspěch – Jiří Kadlec přihrál Martinu Klementovi, který se opřel do kotouče a jeho střela skončila za zády Nerudy – 4:0.

Za stavu 4:0 asi málokdo čekal, jaký obrat v následujících minutách nastane. Ve 27. minutě se Havlíčkův Brod dočkal prvního gólu – Martin Zábranský našel Ondřeje Švaňhala a ten vystřelil těsně pod víko – 4:1. Hned po 25 sekundách přidali hosté druhou branku – Miroslav Třetina ujel sám po levé straně a tvrdou ranou překonal Filipa Luňáka, kterému se puk odrazil od betonu přímo do branky – 4:2. V další minutě mohli hosté přidat další gól, ale Hendrich sebral Sedlákovi puk.

Ve 34. minutě se po nahození Zábranského dostal puk k Zohornovi, který trefil boční konstrukci Luňákovy branky. Na začátku 36. minuty se Havlíčkův Brod prosadil potřetí – Václav Meidl přiťukl puk Miroslavu Třetinovi a ten zasunul puk do prázdné branky, když se Luňák už nestihl přesunout - 4:3. Na konci třetiny mohl ještě Rebel vyrovnat v přesilovce, ale to už se mu nepodařilo, naopak mohl ve vlastním oslabení skórovat Koudelka, který objel z levé strany branku a málem zasunul kotouč k tyčce.

V prodloužení hosté dokonali obrat

Do třetí třetiny nastoupily oba týmy trochu opatrněji. Ve 47. minutě našel Kadlec zpoza branky Roubíka, ale ten příliš otálel se střelou a tak ho o puk obral havlíčkobrodský obránce. O minutu později střílel Čermák, ale Neruda se blýskl pěkným zákrokem. Hradec pak hrál přesilovku, půl minuty si zahrál i v pěti proti třem, ale tuto příležitost nevyužil, naopak ve vlastním oslabení se prosadili hosté - Vojtěch Němec žabičkou poslal puk na Miroslava Holce, který jel úplně sám z půlky hřiště na Filipa Luňáka a samostaný nájezd proměnil – 4:4.

V dalších minutách mohl strhnout vedení na stranu domácích Zdeněk Kubica, který se dostal do dvou šancí, ale Nerudu nepřekonal. Minutu a půl před koncem třetí třetiny mohl rozhodnout Třetina, ale Luňák byl na místě a zápas tak dospěl do prodloužení.

Na konci druhé minuty nastaveného času přišlo vyloučení – Vít Budínský dostal 2+10 minut za vražení na hrazení a Patrik Moskal osobní trest. Hosté přesilovou hru využili, když nahození Mariana Moravy tečoval Miroslav Třetina, který tak zkompletoval hattrick a dokonal tak obrat zápasu, ve kterém domácí tým ztratil čtyřbrankové vedení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 1 0
Vít Budínský 1 0 1 0 12
Zdeněk Čáp 0 0 0 2 0
Miloslav Čermák 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 2
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 1 0
Jiří Kadlec 1 1 2 1 0
Martin Klement 1 0 1 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 1 2
Aleš Křetínský 0 0 0 -1 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 1 1 0 10
Jaroslav Roubík 0 0 0 1 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Martin Vágner 0 0 0 2 0
Bohdan Višňák 1 0 1 1 0
Daniel Volráb 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 63 45 5 40 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Za stavu 4:0 jsme si mysleli, že budeme hrát supr hokej. Vedení jsme si nevážili, zbláznili jsme se a udělali strašnou spoustu chyb. Naši hráči by si je měli uvědomovat a hrát to, co se od nich chce. Brod hrál kromě začátku dobře, přehrával nás v osobních soubojích a dostával se do šancí. Navíc jsme dostávali laciné a zbytečné góly. Z naší strany hodně nepovedené utkání.

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod):
Dnes jsme viděli velice ofenzivní zápas, kdy oba týmy chtěly hrát hokej, což bylo určitě dobře. První třetina byla z naší strany úplně tragická, druhá fantastická, třetí řekněme dobrá a v prodloužení jsme díky přesilové hře získali bonusový bod na svou stranu. Já jsem velice spokojen, jelikož mužstvo ukázalo charakter. Takový obrat se neděje každý den a jak říkám, jsem za to maximálně rád.

Fotogalerie