Zápasy
so 8.1.2011 | Miroslav Kučera, Tomáš Božek

V zápase plném gólů Hradec podlehl Chomutovu

Zápasové menu

Po domácí prohře s Havlíčkovým Brodem čekal hradecké hokejisty v sobotu velmi těžký úkol, když zavítali na led druhého Chomutova. První branka padla už po 22 sekundách a celkem viděli diváci v Chomutově 13 gólů. Na úvodní branku domácích ještě stačil Hradec zareagovat, když Budínský v páté minutě vyrovnal, ale jinak už si Chomutov po celý zápas udržoval vedení. Hradec tak po 34. kole zůstává na čtvrtém místě prvoligové tabulky.

Úvod utkání byl pro Chomutovské jako z pohádky. Hned ve 22. vteřině se po vysokém lobu obránce dostal ke kotouči Kraft, který nahrál před branku Pavlu Kuběnovi a ten bez problémů zakončil.

Hradečtí však rychle vyrovnali, domácí jim k tomu ale velmi pomohli. Při přesilovce hosté vyšachovali domácí obranu a Vít Budínský zakončoval do odkryté klece.

Nicméně domácí byli i nadále více aktivnější a vypracovali si dvě obrovské příležitosti. Nejprve pálil na branku domácí obránce, puk propadl za záda brankáře, ale za brankovou čáru nikoli. Při druhé šanci se David Hruška netrefil do kotouče, který ležel osamocen před bránou.

A aktivita Chomutova byla odměněna. Po výborné akci zakončoval a svou druhou branku přidal Pavel Kuběna. A hned vzápětí domácí přidal kapitán Zdeněk Skořepa třetí branku, kdy sklepnul ze vzduchu kotouč mezi betony Pavelky, který nebyl ve svém brankářském postoji.

Pro Chomutovské ale nastaly krušné časy. Za ne zcela jasné fauly byli vyloučeni hned tři domácí hráči za sebou, ale ani předlouhá přesilovka nestačila Hradeckým ke zkorigování stavu.

Prostřední část začali Chomutovští ve strhujícím tempu a prakticky nepustili Hradecké ke kotouči. Ale ani několik výborných šancí nepřineslo branku. Ba naopak. Domácím bekům ujel Jan Berger a perfektní střelu, která zazvonila o horní tyčku, zavěsil přesně.

Krušnohorci byli ale stále aktivnějším celkem a důkazem byla i branka ve vlastním oslabení. Navrátilec z Mladé Boleslavi Zbyněk Hrdel ujel obráncům a ač tísněn, bekhendem přehodil beton Pavelky. A opět se Chomutovským povedlo vstřelit slepené branky.

Z aktivní hry vytěžili přečíslení tři na dva a po střele Nováka tečoval kotouč David Zucker, který neskrýval radost nad prvním gólem v modrobílém dresu.

Domácí neměli již potřebu se hnát do útoku a soustředili se především na obranu. Hosté ale nebyli s výsledkem spokojeni a dokázali do konce druhé třetiny ještě snížit. Povedlo se to z otočky Ladislavu Jindřichovi.

Poslední třetina začala v poklidném tempu. Domácí drželi kotouč na hokejkách a nikam nespěchali. Hradečtí se hnali do útoku, ale domácí se tím pádem dostávali častěji do brejků a byli faulováni. Při jedné z přesilových her navýšili své vedení. Po výborné kombinaci zakončoval Petr Jíra.

Ale Hradečtí opět dokázali snížit. Při přesilové hře se uvolnil Jaroslav Roubík a přesnou ranou vstřelil čtvrtou branku Hradce Králové. Ale tímto gólem brankostroj zápasu neskončil. O pár minut později vypálil domácí bek na hostujícího brankáře, tomu se kotouč zapletl mezi nohy a David Hruška si vychutnal branku.

A hned vzápětí přišla osmá branka domácích. Z brejku se prosadil Zbyněk Hrdel, který zakončil přesně mezi betony. Snížení stavu na konečných 8:5 pro domácí zařídil dvě vteřiny před koncem zápasu hradecký Patrik Moskal.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 0 1 1 0
Vít Budínský 1 0 1 -2 0
Zdeněk Čáp 0 1 1 -1 0
Miloslav Čermák 0 0 0 -2 0
Jiří Hendrich 0 0 0 -1 0
Ondřej Hruška 0 0 0 1 0
Jan Hruška 0 0 0 -1 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 1 0 1 1 0
Jiří Kadlec 0 0 0 -3 0
Martin Klement 0 0 0 -3 0
Aleš Křetínský 0 2 2 -2 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 -4 0
Patrik Moskal 1 0 1 0 2
Jaroslav Roubík 1 1 2 -3 0
Jan Šejnoha 0 2 2 2 2
Martin Vágner 0 0 0 -1 2
Daniel Volráb 0 0 0 -2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 38 8 30 78,95 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Kašpárek (KLH Chomutov):
Je dobře, že máme tři body, ale jinak spokojenost téměř nulová - výsledek 8:5 je jako kdybychom hráli benefiční utkání. Pět inkasovaných branek je strašně moc. Dostali jsme dva góly z oslabení, to se stane, ale zbytek byly laciné góly, které si nemůžeme dovolit.