Zápasy
so 22.1.2011 | Lenka Jonešová, Lukáš Souček

Utkání s Berounem opět rozhodla jediná branka

Zápasové menu

Stejně jako v utkání 32. kola, kdy Hradec zajížděl do Berouna, tak i nyní o vítězi střetnutí těchto dvou celků rozhodla jediná branka. Sobotní duel byl doslova představením brankářů. Filip Luňák si připsal 33 zákroků, zatímco Dominik Furch v bráně Berouna hned 51. Oba brankáři byli také po zásluze vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu. Jediná přesná trefa přišla až v čase 63:46, když Martin Koudelka naservíroval kotouč Jiřímu Kadlecovi do prázdné brány. Hradec si tak do tabulky připisuje dva body a zůstává ve hře o první čtyřku, Beroun si odváží bod jeden.

Hodně přesilových her, góly ale nepadaly

V nepříliš pohledném utkání se do útoku jako první vydali domácí. Po faulu Bohdana Višňáka, který ještě nedávno hájil hradecké barvy, se ke střele od modré dostal Hendrich, Furch jeho střelu vyrazil, Koudelka si sjížděl na dorážku, ale berounský obránce byl rychlejší a poslal puk do bezpečí. Po návratu Višňáka z trestné lavice se na Luňáka hnal David Tůma, jeho bekhendovou střelu ale gólman Luňák vystihl a puk zalehl.

Následovala série vyloučení na obou stranách, ale oba týmy dobře bránily a svým soupeřům příliš nedovolily ohrozit gólmany. Necelé dvě minuty před koncem třetiny šel Hradec do tří, ale jedinou větší šanci měl Jan Rudovský, který z první prudce vystřelil na domácího gólmana a Filip Luňák na poslední chvíli jeho střelu vyrazil.

Vyrovnaná hra obou týmů ve druhé části

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako předchozí. Ze sedadel zvednul ve dvacáté čtvrté minutě domácí fanoušky Jan Látal, který fauloval Martina Koudelku v samostatném úniku a za jeho přestupek bylo nařízeno trestné střílení. S jeho nepříliš povedeným nájezdem ovšem Furch problémy neměl a na kostce tak i nadále svítil stav 0:0. Hra pokračovala a Filipa Luňáka prověřil Rudovský, když trefil jen rameno domácího gólmana. Následně se ještě u domácí branky postrkovali Oldřich Horák s Janem Rudovským, ale rozhodčí hru nemusel přerušovat.

Po pár minutách zkoušel vypálit Doležal, Luňák jeho střelu vyrazil a hostující útočník si znovu sjel pro odražený kotouč a celou situaci dohrál, což se nelíbilo domácí obraně, a tak se v brankovišti strhla mela, za kterou šel na 2+2 minuty pykat Chmelíř na domácí straně a Martin Doležal na dvě minuty na straně hostí. Ani tentokrát jsme ale žádnou větší šanci neviděli, a tak všichni přítomní dál čekali, který tým vstřelí první branku. Nutno říci, že na bezbrankovém stavu měli velký podíl oba brankáři, kteří byli ve výborné formě a utkání jasně dominovali. V poslední minuté druhé části se ještě do pěkné akce dostal Kupec se Švagrovským, ale hradecký gólman byl znovu bezchybný a do šaten se tak odcházelo stále za stavu 0:0.

Brankáři bezchybní i ve třetí třetině, na řadu přišlo prodloužení

Díky naprosto vyrovnané hře v první i druhé třetině bylo zřejmé, že utkání rozhodne jediný gól. Do větších šancí se oba týmy dostávaly spíše v přesilovkách. Hradečtí to zkoušeli při vyloučení hákujícího Vlčka, když Roubík přesně přihrál na Jiřího Kadlece mezi kruhy, ten ale přestřelil. V osmačtyřicáté minutě přišla chvíle Dominika Furcha, který skvělými zákroky nadvakrát neuvěřitelně zneškodnil Kubicovy pokusy.

Poté se ale hra opět zklidnila a hrálo se spíš ve středním pásmu, proto si nejprve Hradec a po pár minutách i Beroun vybraly oddechový čas. Po něm se do akce dostal Ladislav Vlček, který byl sám před Luňákem a od zisku tří bodů ho dělily jen centimetry. Ani ve třetí částí ale gól nepadl a na řadu tak přišlo prodloužení.

Na jeho začátku se velmi netradičně hrálo ve třech proti třem, když na trestné lavici seděli Ondřej Hruška a David Švagrovský. Hodně prostoru na ledě nikdo nevyužil, a tak se dál hrálo ve čtyřech proti čtyřem. To už více vyhovovalo domácím hráčům. Koudelka v 64. minutě krásnou přihrávkou našel Jiřího Kadlece a ten střelou do poloodkryté branky dokázal překonat jinak skvěle chytajícího Furcha. Dva body za výhru v prodloužení tak zůstávají v Hradci Králové, Beroun si odváží bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Vít Budínský 0 0 0 0 4
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Miloslav Čermák 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 2
Oldřich Horák 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 2
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 1 4
Jiří Kadlec 1 0 1 1 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 1 0
Aleš Křetínský 0 0 0 0 14
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 0 0
Martin Vágner 0 0 0 1 2
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 64 33 0 33 100,00 0 0

Fotogalerie