Zápasy
st 2.11.2011 | Lenka Jonešová, Lukáš Souček

S Chomutovem vyrovnaný zápas, bohužel bez zisku bodů

Ve středečním utkání devatenáctého kola první hokejové ligy se střetl Hradec Králové s Chomutovem. Domácí šli sice jako první do vedení, ale ze začátku lehce ospalý Chomutov dokázal vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch. Hradec ještě stav 1:2 dokázal srovnat, ale na další branku Chomutova i přes spoustu vyložených šancí odpověď nenašel. Chomutovští tak z hradeckého ledu odvezli všechny body, Hradec si připsal třetí prohru v řadě.

Hradec otevřel skóre zápasu

První střelu zápasu si připsal Kadlec, na jeho střelu ale výborně zareagoval Hanuljak. V páté minutě se ale po zdánlivě nenápadné akci dostal ke kotouči Luděk Brož a střelou mezi Hanuljakovy betony otevřel skóre utkání.

Chomutovští ovšem nezaváhali a po obrovských chybách hradecké obrany dorazil kotouč za záda domácího gólmana Marek Sikora. Chomutov byl po vstřelené brance při chuti a zaměstnával hradeckého Čecha.

Na druhé straně se do výborné šance dostal nejprve Budínský a následně Látal. Proti oběma ale skvěle zakročil Hanuljak. Těsně před první sirénou mohl hosty poslat do vedení Filip Seman, ale Jakub Čech výborným zákrokem zabránil gólu.

Chomutov šel do vedení, Hradec vyrovnal

Začátek druhé části patřil hostům z Chomutova, kteří několikrát prověřili Čechovu pozornost. Hradecký gólman ovšem bezchybně střežil své brankoviště. Ve třicáté minutě svou aktivitu Chomutovští využili. Od hrazení se puk dostal k Markovi Sikorovi, který nekompromisně zavěsil.

Hradečtí se snažili rychle odpovědět a jejich snaha se zúročila, když kotouč vybojoval Kubica, který ho poslal na volného Jana Bergera, a ten už neměl problém zakončit.

Ihned poté se výborným zákrokem blýskl domácí gólman, který vychytal Hafenrichtera. V posledních sekundách se ještě na Čecha řítil Zdeněk Ondřej, strážce domácí svatyně ale znovu podržel svůj tým.

Dvě branky Chomutova určily vítěze zápasu

Vlažný vstup do třetí třetiny se domácím nevyplatil. Po střele Grofa se k dorážce dostal David Hruška a poslal kotouč za Čechova záda. Hradečtí hokejisté se po obdržené brance zvedli a snažili se o vyrovnání. Luděk Brož ale napálil jen tyčku Hanuljakovy branky. Ozvěna brankové konstrukce byla slyšet i na hradecké straně, když se dělovkou prezentoval Jan Rutta.

Posledních deset minut patřilo domácím, kteří šli vyloženě za vyrovnáním. Jenže Berger ani Budínský své tutovky neproměnili a poslední slovo v utkání si vzal znovu Chomutov. Lukáš Endál si jednou rukou odstavil bránícího hráče a druhou poslal kotouč pod víko hradecké svatyně, čímž definitivně uzavřel skóre utkání.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 0 1 1 0
Luděk Brož 1 0 1 -2 0
Vít Budínský 0 0 0 1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 -1 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 -1 0
Jiří Kadlec 0 0 0 -2 0
Milan Karlíček 0 0 0 -2 0
Martin Koudelka 0 0 0 -1 0
Vladislav Kubeš 0 0 0 -1 0
Zdeněk Kubica 0 1 1 1 0
Ondřej Látal 0 0 0 0 2
Václav Lesák 0 1 1 1 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 -1 0
David Roupec 0 0 0 -1 2
Michal Tvrdík 0 0 0 -1 0
Milan Valášek 0 0 0 -1 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 32 4 28 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Gratuluji soupeři k vítězství. Rozhodl začátek třetí třetiny, kdy nevím, kde naši beci byli při soupeřově samostatném nájezdu. Vzápětí přišla další hrubka a dostali jsme gól. Takže během půlminuty jsme tak zkušenému týmu, jako je Chomutov, nabídli dvě stoprocentní šance. Paradoxně u toho byli obránci, kteří to teď v době marodky musí táhnout. Ještě jsme se se stavem pokoušeli něco udělat a měli jsme několik závarů, ale chyběla nám patřičná síla a tlak do branky. Je to pro nás škoda, protože zápas nás stál penzum sil a zase nemáme ani bod. Od zítřka musíme zapracovat na obraně, aby se nestávalo to co dnes.

Václav Sýkora (Piráti Chomutov):
Začátek zápasu byl z naší strany hodně ospalý a prvních deset minut jsme se pořádně nedostali ke hře, neudrželi jsme se na puku. Naštěstí pak přišel herní vzestup, který jsme dokázali vyjádřit brankami, a otočili jsme výsledek. Bohužel jsme v závěru třetiny po ubráněném oslabení inkasovali vyrovnávací branku. Rozhodující byl nástup do třetí třetiny, kdy jsme hned na začátku vsítili třetí gól. To byla pro nás vzpruha a potom jsme předváděli nejlepší výkon z celého zápasu. Po čtvrtém gólu už bylo rozhodnuto.

Fotogalerie