Zápasy
út 8.11.2011 | Tomáš Božek, Lukáš Souček

Hradečtí přerušili sérii proher vydřenou výhrou s Mostem

Hradečtí hokejisté přivítali netradičně v úterý na domácím kluzišti Most. Hradec do zápasu nastupoval jako favorit s cílem ukončit čtyřzápasovou sérii, ve které nezískal ani bod. To se nakonec svěřencům Jiřího Mičky podařilo, ale Most neodevzdal body jednoduše. Stav utkání byl dlouho vyrovnaný, na rozdíl dvou branek odskočili Východočeši až v 53. minutě po druhé trefě Víta Budínského.

První třetinu zvládl lépe Hradec

Vstup do zápasu vyšel domácímu týmu na jedničku, když se z vedoucí branky radovali už ve druhé minutě. Ve hře čtyř proti čtyřem se puku zmocnil Erik Hrňa, který zavezl kotouč do útočného pásma a z levého kruhu prostřelil mosteckého brankáře – 1:0.

Na začátku šesté minuty byl vyloučen Karlíček za hákování a Most měl příležitost přesilové hry, kterou tři sekundy před návratem Karlíčka na led využil. Luštincovo nahození před branku přesně zpracoval Tomáš Klíma a z prostoru před brankovištěm poprvé překonal Jakuba Čecha – 1:1.

Na konci desáté minuty se však domácí znovu dostali do vedení po nádherné akci – Michal Tvrdík našel krásnou přihrávkou Adama Rufera, který už měl snadnou práci a Benda musel podruhé lovit puk ze své branky – 2:1.

V dalších minutách moc pohledný hokej k vidění nebyl, oba týmy si moc šancí nevytvářely. V závěru třetiny si ještě hosté zahráli přesilovku po vyloučení Moskala, ale Hradec se ubránil a tak po dvaceti minutách odcházeli hráči do kabin za stavu 2:1 pro Hradec.

Ve druhé části padlo po jedné brance na obou stranách

Na začátku 22. minuty udělali domácí chybu v rozehrávce, čehož mohl využít Petr Přindiš, ale nepodařilo se mu vyzrát na Čecha. V první polovině druhé třetiny se toho na ledě moc nedělo, diváci nesledovali příliš pohledný hokej.

Na konci 30. minuty si po faulu Apelise zahrál Hradec přesilovku, ale moc se mu nepovedla a skóre se tak neměnilo. V polovině 35. tak nečekaně udeřili hosté. Tomáš Klíma posunul puk na volného Jakuba Luštince, který přesnou bekhendovou střelou překonal Jakuba Čecha a bylo vyrovnáno – 2:2.

O chvíli později Mostečtí dvakrát po sobě faulovali a tak měl Hradec ideální příležitost na vyrovnání. Přesilovku v pěti proti třem domácí sice nevyužili, ale dvě sekundy před návratem druhého vyloučeného hráče se Hradec dočkal. Vít Budínský napřáhl v mezikruží a jeho přesná střela skončila za zády mosteckého brankáře – 3:2.

Půl minuty před koncem málem hosté znovu vyrovnali – David Roupec fauloval Zdeňka Tauše, který jel sám na branku a tak rozhodčí nařídil trestné střílení. Protože Tauš se při svém sólu zranil, místo něho se k nájezdu rozjel Tomáš Klíma. Na Čecha však recept nenašel a tak i po druhé třetině odcházeli domácí hráči do šaten s nejtěsnějším jednobrankovým náskokem.

Domácí pojistili vedení další brankou

Na začátku třetí třetiny byl za podražení vyloučen Budínský a tak měli hosté ideální příležitost na vyrovnání. Hradec se ubránil, ale hosté byli dál aktivní. Na začátku 44. minuty z levého kruhu vystřelil Martin Rohan, ale Čech jeho pokus vyrazil.

O dvě minuty později byl vyloučen Bendík a Most tak hrál další přesilovku. Největší šanci měl Tomáš Klíma, ale Jakub Čech svůj tým znovu podržel a domácí se tak znovu ubránili. V polovině třetí periody pak měli hosté ještě do třetice příležitost přesilové hry po faulu Hendricha, ale ani tuto příležitost nevyužili a tak se o chvíli později radoval Hradec.

Na začátku 53. minuty se Přindich pustil do ležícího Kubici a dostal trest na pět minut plus do konce utkání. Hradec nabídnutou výhodu rychle využil a Vít Budínský po nahrávce od Patrika Moskala svou druhou brankou v utkání poslal Hradec poprvé v tomto zápase do dvoubrankového vedení – 4:2.

O chvíli později se Tomáš Rohan provinil hned dvěma fauly a Hradec si zahrál v pěti proti třem. Most se ve zbytku zápasu už jen bránil a po faulu Nevyhoštěného šel znovu do tří. Domácí tým už ale další branku nepřidal a po vítězství 4:2 si tak připisuje důležité tři body do prvoligové tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ján Bendík 0 0 0 -1 2
Luděk Brož 0 0 0 0 0
Vít Budínský 2 0 2 0 4
Zdeněk Čáp 0 1 1 2 0
Jiří Hendrich 0 2 2 2 4
Erik Hrňa 1 0 1 2 2
Lukáš Chmelíř 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 -1 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 -1 2
Martin Koudelka 0 1 1 0 0
Vladislav Kubeš 0 0 0 0 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 -1 0
Patrik Moskal 0 1 1 0 2
David Roupec 0 0 0 0 0
Adam Rufer 1 0 1 1 0
Michal Tvrdík 0 2 2 2 0
Martin Vágner 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 31 2 29 93,55 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Vyhráli jsme za tři body, což naše mužstvo potřebovalo. Na oko ten hokej nebyl moc krásný, ale byly i zápasy, kdy jsme hráli krásně a získali nula bodů. Super výkon předvedl Jakub Čech, který nás hodně podržel na začátku třetí třetiny, kdy jsme šli třikrát na trestnou. Bylo tam od nás sice spousta hrubek, ale tím srdíčkem a skákáním do střeli jsme ubojovali výhru. Je to pro nás cennější, než kdybychom vyhráli třeba 10:1.

Kamil Kašťák (HC Most):
Neodehráli jsme špatný zápas, ale srážela nás vlastní nedisciplinovanost. Ve druhé třetině jsme šli do tří a dostali jsme zbytečný gól. Potom když jsme se nadechovali k závěrečnému tlaku, tak náš hráč dostal pět minut plus do konce utkání, navíc v závěru jsme šli ještě do tří… To už jsme neměli sílu a čas utkání zvrátit. Kdybychom dali z trestného střílení nebo v přesilovkách na začátku třetí třetiny gól na 3:3, tak věřím, že by domácí znervózněli a my bychom tady něco uhráli. Ale místo toho děláme takovéhle fauly. Musíme z toho vyvodit důsledky a potrestat hráče, jsou to profesionálové a nemůžou si to dovolit. Jinak to dál nejde.

Fotogalerie