Zápasy
so 26.11.2011 | Tomáš Božek

Hradec si doma bez potíží poradil s Litoměřicemi

Po středečním zápase s Kadaní nastoupili hradečtí hokejisté k dalšímu domácímu zápasu. Tentokrát jim byl soupeřem tým Litoměřic. První třetina byla jednoznačně v režii domácího týmu, který ji brankami Moskala, Kadlece a Záhorovského vyhrál 3:0. Hosté dokázali ve druhé periodě snížit zásluhou Ladislava Slížka. Ve třetím dějství přidal Hradec další dvě branky a po velmi dobrém výkonu si tak došel pro další tři body do prvoligové tabulky.

První třetina v režii domácích

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a na konci druhé minuty se do první velké šance dostal Milan Valášek, ale mezeru mezi Přikrylovými betony nenašel. Na začátku páté minuty se poprvé měnilo skóre zápasu - Patrik Moskal si vyjel zpoza brány a bekhendovou střelou jako první překonal Přikryla - 1:0.

Neutekla ani minuta a Hradečtí se radovali podruhé. Luděk Brož našel před brankou volného Jiřího Kadlece, který přesnou střelou k levé tyčce zvýšil vedení domácího týmu - 2:0.

Hosté si vzali oddechový čas a v dalších minutách byli aktivnější, do žádných vyložených šancí se ale nedostali. Na začátku desáté minuty byl vyloučen Vobořil a Hradec si zahrál první přesilovku. Velkou šanci si v ní vytvořil Rytnauer, ale puk mu sjel z hokejky a střílel tak mimo.

V polovině čtrnácté minuty udeřili domácí potřetí - Martin Záhorovský ujel po levé straně a individuální akci zakončil střelou, která skončila za zády Přikryla - 3:0. Domácí byli nadále lepším týmem, do dvou velkých šancí se dostal Jan Berger,ale skóre už se neměnilo. Domácí byli celou první třetinu lepší a zaslouženě tak po dvaceti minutách vedli tříbrankovým rozdílem.

Litoměřice ve druhém dějství snížily

Na začátku druhé třetiny byli hosté aktivní, ale nevytvářeli si větší šance. Na konci 23. minuty byl vyloučen Berger a Litoměřice si tak zahrály první přesilovku. Ta se jim však moc nepovedla, naopak v jejím závěru se do velké šance dostal Patrik Moskal, ale tentokrát na Přikryla nevyzrál.

Další přesilové hry si zahráli domácí, kteří hráli dokonce minutu a 21 sekund v pěti proti třem, ale hosté se dokázali ubránit. V polovině 31. minuty měl obrovskou příležitost Ladislav Slížek, ale Čech ho skvěle vychytal.

V polovině 34. minuty se Litoměřice dočkaly první branky - Ladislav Slížek nabral puk na bekhend a jako první v tomto zápase překonal Jakuba Čecha - 3:1. Hosté se snažili o další snížení a po vyloučení Bendíka si vytvořili v přesilovce obrovský tlak. Čech ale svůj tým podržel a po dvou třetinách tak Hradec vedl dvoubrankovým rozdílem.

Hradec vedení bez problémů udržel

Do třetí části vstoupily oba týmy opatrně. V polovině 44. minuty přidal Hradec další branku - Vít Budínský nahodil zpoza branky kotouč na Přikryla a ten si ho srazil za svá záda - 4:1. Hosté pak mohli snížit v přesilovce, ale domácí se výborně bránili.

Na začátku 48. minuty mohl zvýšit náskok Hradce Ondřej Poživil, ale Přikryl puk vykopl pravým betonem. O dvě minuty později vyslal Koudelka do velké šance Patrika Moskala, ale ten poslal kotouč těsně vedle. Hradec si po faulu Kahana zahrál další přesilovku, Michal Tvrdík v ní napálil tyčku.

Jednu z posledních šancí, jak zdramatizovat zápas, měli hosté po vyloučení Vágnera, ale Hradec se ubránil. Když už to vypadalo, že se nic zajímavého nestane, tak v poslední minutě ještě domácí přidali pátou branku - Luděk Brož našel napříč pásmem Jiřího Kadlece, který bekhendovým blafákem dal svou druhou branku v tomto zápase a upravil tak stav zápasu na konečných 5:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ján Bendík 0 0 0 1 2
Jan Berger 0 0 0 -1 2
Luděk Brož 0 3 3 3 0
Vít Budínský 1 1 2 2 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 2 0
Václav Čížek 0 1 1 1 0
Jiří Hendrich 0 0 0 2 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 -1 0
Jiří Kadlec 2 0 2 2 2
Martin Koudelka 0 1 1 1 2
Vladislav Kubeš 0 0 0 -1 0
Šimon Macháň 0 0 0 -1 0
Patrik Moskal 1 0 1 2 0
Ondřej Poživil 0 0 0 2 0
David Roupec 0 0 0 -1 0
Ladislav Rytnauer 0 1 1 1 0
Michal Tvrdík 0 0 0 1 0
Martin Vágner 0 0 0 2 2
Milan Valášek 0 0 0 2 0
Martin Záhorovský 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 33 1 32 96,97 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Utkání jsme začali velice dobře. Snažili jsme se už v úvodu rozhodnout, tak jako se to povedlo Litoměřicím v minulém zápase, a nějak jsme to tam naházeli. Pak jsme se ale nechali zatlačit, ačkoli jsme hráče upozorňovali, že hokej se hraje šedesát minut. Litoměřice si vytvořily nějaké šance a nás podržel Kuba Čech. To bylo asi rozhodující. Pak se nám povedlo dát branku na 4:1, která zápas rozhodla. Jsme spokojení a chceme klukům poděkovat.

Jindřich Setikovský (HC Stadion Litoměřice):
O výsledku celého zápasu rozhodla první třetina a výkony obou brankářů, kdy domácí brankář jednoznačně převýšil našeho. V první třetině jsme absolutně nedodrželi nastavenou taktiku a pak jsme kompletně celé mužstvo přeházeli. Následně jsme soupeře zatlačili a za stavu 3:1 se asi lámal zápas, kdy nám v přesilovce běhal puk po brankovišti a mohli jsme se vrátit do zápasu. Na začátku poslední třetiny jsme si ale dali vlastní gól a bylo hotovo. Samozřejmě, soupeř hrál dobře a má kvalitní mužstvo, ale víceméně jsme si zápas prohráli sami.

Fotogalerie