Zápasy
st 8.2.2012 | Lenka Jonešová, Lukáš Souček

Hradec drama nepřipustil a získal tři body s Mostem

Hradečtí hokejisté na domácím kluzišti znovu bodovali naplno. Proti aktuálně poslednímu celku prvoligové tabulky Mostu se Východočeši prosadili už v šesté minutě. Domácí celek byl po celou dobu utkání lepší týmem a žádné drama nepřipustil. Nebýt spousty nevyužitých šancí, mohli si hradečtí hokejisté v tabulce vylepšit kolonku skóre. Hosté ještě v poslední minutě stačili výsledek zápasu korigovat a uzavřeli tak skóre na konečných 4:2.

Hradečtí byli v první třetině aktivnější

Domácí hokejisté vstoupili do utkání aktivněji, hned ve druhé minutě mohli otevřít skóre utkání při přesilové hře, nicméně Bendu se jim překonat nepodařilo. V šesté minutě už ale domácí mohli zvedat ruce nad hlavu. Tomáš Karpov se natlačil až před mosteckou branku a překonal hostujícího gólmana.

Posléze najížděli na Bendu nejprve Holík a hned po něm Vágner, ani jeden ale neuspěl. Hradečtí se stále drželi v mosteckém pásmu, ale Benda dokázal všechny akce zlikvidovat. V sedmnácté minutě se dostal do zakončení Lukáš Havel, ale trefil jen tyčku Bendovy branky. Po první třetině byl tedy stav utkání 1:0.

Benda čaroval v brankovišti

Do druhé třetiny jakoby Mostečtí nastoupili s jiným týmem. Soupeř začal kousat a domácí hráči měli problém s přechodem do útočného pásma. Mostečtí ale faulovali a po parádní kombinaci se do zakončení dostal Jan Berger a prostřelil Marka Bendu. Hned na to, byl ve velké šanci Karpov, Benda jeho střelu ale fantasticky vyrazil.

Následně ale zapůsobilo heslo nedáš, dostaneš a Martin Ondráček snížil stav utkání na 2:1. Ve dvaatřicáté minutě Hradečtí znovu odskočili na rozdíl dvou branek, když se z rychlého brejku trefil Patrik Moskal. Po druhé třetině na kostce svítil stav 3:1.

Hradečtí si vítězství vzít nenechali

V úvodu třetí části se hnal na Bendu Petr Holík, jeho střela ale trefila jen horní tyčku branky. V pětačtyřicáté minutě měl na holi další gól Budínský, proti jeho zákroku se ale opět skvěle vytáhl Benda.

Ve třetí třetině byly o něco aktivnější hradečtí hokejisté, nicméně mostecký tým pokaždé podržel Marek Benda. Hradečtí byli odměněni za aktivitu gólem na 4:1, když se po přesné přihrávce od Bergera trefil Lukáš Havel. V závěru ještě Mostečtí chtěli zkorigovat výsledek a při hře bez gólmana upravil výsledek na konečných 4:2 Jan Hanzl.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ján Bendík 0 0 0 0 0
Jan Berger 1 1 2 1 0
Vít Budínský 0 0 0 -1 0
Václav Čížek 0 1 1 1 2
Lukáš Havel 1 1 2 2 0
Jiří Hendrich 0 1 1 0 2
Petr Holík 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 1 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Tomáš Karpov 1 0 1 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Vladislav Kubeš 0 0 0 0 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Rostislav Marosz 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 1 0 1 0 0
David Roupec 0 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 2 2 1 0
Martin Vágner 0 0 0 0 2
Martin Záhorovský 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Získali jsme tři body, to je však jediné, s čím můžeme být dnes spokojeni. Měli jsme tam kvantum neuvěřitelných šancí, ale především díky naší neschopnosti jsme vstřelili pouze čtyři góly. Po čas celého utkání jsme se trápili, zaplaťpánbůh za tři body. Zápasy proti takovým týmům jsou zrádné. Diváci očekávají hodně gólů. Snažili jsme se hráče již od pondělí burcovat, aby k tomu přistoupili stoprocentně. Nakonec jsme se k tomu vítězství utrápili.

Kamil Kašťák (HC Most):
Zápas jsme začali velmi špatně, byli jsme pod tlakem, a to především v první třetině. Hradec ale nedokázal proměnit všechny své šance. Ve druhé části jsme pak hru trochu vyrovnali. To však nemění nic na tom, že domácí byli lepší a hokejovější. Musím však vyzdvihnout výkon Marka Bendy, který dnes pochytal řadu vyložených příležitostí. Kdyby nestál v brance, výsledek mohl vypadat jinak.

Fotogalerie