Zápasy
út 28.2.2012 | Libor Kucza, Martin Voltr

Drama číslo dvě rozhodlo až prodloužení, Hradečtí však znovu neuspěli

Zápasové menu

Výtečný Jakub Čech, úspěšně ubráněná oslabení a v závěru převaha nad soupeřem. Nic z toho hokejistům HC VCES Hradec Králové nestačilo k vyrovnání čtvrtfinálové série na ledě jihlavské Dukly. Druhé utkání zahájili využitou přesilovkou z hole Víta Budínského, pak ale mohli být rádi, že domácí potrestali jen jedno z jejich třinácti vyloučení. Nakonec zápas dospěl až do prodloužení. To rozhodla v čase 68:46 vítězná branka jihlavského Adama Zemana, a série se tak na hradecký led přestěhuje za stavu 2:0 pro Duklu.

Hradec šel do vedení, ale přesilovku využili i domácí

Utkání začalo pozvolna, ani jeden z celků se do bezhlavé útočné činnosti nehnal. Klid na ledové ploše vzal za své po tvrdém zákroku Lukáš Havla. Východočeský útočník dostal hned v úvodu střetnutí 2 + 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Nabídnutou početní výhodu však Dukla i přes slušnou příležitost Tomáše Čachotského nevyužila.

Co se nepodařilo domácím hokejistům, to zvládli v čase 07:55 Hradečtí. Od modré čáry vypálil Martin Vágner, jehož projektil tečoval za záda Novotného Vít Budínský0:1. Následující minuty přinesly spoustu nedisciplinovanosti, leč ani jednomu z mužstev se nepodařilo přesilovou hru využít.

V 16. minutě se dostal do samostatného úniku Michal Tvrdík, mezi sevřenými betony Novotného ale nedokázal kotouč procedit. V čase 18:50 se naopak podařilo zástupcům z krajského města Vysočiny vyrovnat. Po přesilovkové akci propálil z velkého úhlu Čecha Aleš Padělek1:1. Tímto skóre také první dějství skončilo.

Další řada vyloučení a trestné střílení pro Duklu

Festival vyloučení pokračoval i v druhé periodě. Dukla dostala k dispozici dokonce dvojnásobnou početní výhodu. Východočeši si však s hráčským deficitem dokázali poradit na výbornou. Poté se hra poněkud uklidnila, veškeré dění se odehrávalo spíše ve středním pásmu.

Z letargie vytrhla příchozí fanoušky až 32. minuta, kdy se po chybě hradecké defenzivy ocitl v dobré příležitosti Tomáš Čachotský. Hbitý jihlavský forvard ale narazil pouze na připravený beton Jakuba Čecha. Ve 33. minutě byl při samostatném úniku faulován Daniel Hodek, tudíž muselo být nařízeno trestné střílení. Ani velezkušený útočník ale střelou mezi Čechovy betony neuspěl.

Těsně před koncem druhé periody zahrozili hradečtí hokejisté. Do přečíslení dva na jednoho pelášili Vít Budínský a Martin Koudelka, avšak druhý jmenovaný nedokázal bekhendem zakončit dle svých představ. O osudu duelu tak měla rozhodnout třetí část hry.

Střelci mlčeli i nadále

Začátek třetí třetiny byl stejně jako obě předchozí poznamenán tresty. Ani jedna družina se však nedokázala postarat o vedoucí branku. Ve 46. minutě se možnost samostatného úniku naskytla také Lukáši Havlovi, který ale bohužel pro hradecké mužstvo nedokázal správně provést svůj bekhendový blafák.

S blížícím se koncem duelu se hra stále více a více kouskovala. Mírnou převahu měli hradečtí hokejisté, kteří se však v samotném závěru připravili o možnost vstřelení rozhodující branky zbytečným vyloučením. Vypjatý souboj tak dokráčel až do prodloužení.

Dobré prodloužení se špatným koncem

V něm si lépe počínali Východočeši. Nebezpečnou příležitost připravil Moskalovi Martin Koudelka, hradecký forvard ale narazil na zeď jménem Filip Novotný. Několik vteřin poté mohl rozradostnit hradeckou část publika také Lukáš Havel, ležícího gólmana Dukly se mu však přehodit nepodařilo.

Když se již oba celky pomalu chystaly na penaltový rozstřel, přišel šok. V čase 68:46 se po pravém křídle protáhl a z těžkého úhlu rozhodl druhý čtvrtfinálový duel Adam Zeman2:1. Dukla tak v sérii udržela nedobytnost domácí tvrze.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Vít Budínský 1 0 1 0 2
Václav Čížek 0 0 0 -1 2
Lukáš Havel 0 0 0 0 12
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 -1 2
Jiří Kadlec 0 0 0 0 2
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Tomáš Karpov 0 0 0 0 2
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 2
Rostislav Marosz 0 0 0 0 2
Patrik Moskal 0 1 1 -1 0
Tomáš Nosek 0 0 0 0 0
Ondřej Poživil 0 0 0 0 0
David Roupec 0 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 0 -1 2
Martin Vágner 0 1 1 0 4
Martin Záhorovský 0 0 0 0 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 69 31 2 29 93,55 0 0

Ohlasy k utkání

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava):
Myslím, že jsme znovu viděli velmi vyrovnané utkání, mnohdy to byl velký boj. Obě mužstva dobře bránila a čekalo se na chyby, brankáři zachytali velmi dobře. Jinak jsme měli hodně přesilovek, ve kterých jsme se ale trápili.



Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Odehráli jsme podstatně lepší utkání než v pondělí. V prodloužení jsme byli o dost lepším týmem, ale bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli. Hokej se hraje na góly, a proto byla Jihlava po zápase šťastnější. Z naší strany to nebylo vůbec špatné utkání, ale šance, co jsme měli, musíme proměnit. Teď se musíme připravit na dva domácí zápasy, sklepat ze sebe nezdar a zklamání a celou sérii vyrovnat.