Zápasy
čt 30.8.2012 | Martin Voltr

Hradečtí zlomili odpor Kozlů až v poslední třetině

Zápasové menu

Zápas s druholigovým Kolínem? To byl pro hokejisty Královských lvů hodně těžký boj. Svůj tlak v první části nezúročili a pak museli sami čelit narůstající chuti domácích Kozlů. Prvních čtyřicet minut každopádně gól nenabídlo. Rozhodlo se až v závěrečné části, kdy se jedna branka v přesilovce a dvě dokonce v témže oslabení postaraly o to, že vyšší hradecká kvalita se promítla i do výsledku. Kolín se v závěru zmohl už jen na jedinou odpověď, kterou upravil stav na konečných 1:3.

Jasná hradecká převaha se do skóre nepromítla

Východočeši vůbec poprvé v přípravě narazili na tým, který nehraje první ligu, ale soutěž o úroveň níž. Začalo se poměrně opatrně, postupem času ale do svých rukou přebral taktovku Hradec. Snad nejaktivnějším mužem byl Zdeněk Kubica, který o sobě dal vědět poprvé už nebezpečnou střelou v páté minutě.

Jediné, co dokázalo hradecké snahy přibrzdit, byla dvojice slepených vyloučení, která způsobila i kratičké oslabení tři na pět. Kozlové se však stěží dokázali v útočném pásmu udržet. Proti plnému počtu hráčů soupeře se potom zase dostávali pod větší a větší tlak. Ten mohl korunovat znovu Zdeněk Kubica, jenož ovšem parádně vychytal Jaroslav Brázdil. Domácí gólman měl na bezbrankovém stavu největší zásluhu.

Fauly kouskovaly hru, víc pomohly Kolínu

Druhá část už nabídla o poznání vyrovnanější obraz hry, o což se postarala především řada vyloučení. Ještě před nimi měli velké šance za domácí Morkes a za Hradec zase Kubica. V polovině zápasu pak už přišly nervózní chvíle především před hradeckou klecí, z čehož plynuly velké šance pro Kozly.

Domácí hráli dohromady asi dvě minuty dvojnásobnou přesilovku. To ale byla šance hlavně pro Michala Mahdala, který se mezitím rozchytal stejně parádně jako jeho oponent. Oba týmy se jinak střídaly v útočných pokusech a bylo se na co dívat.

Jedno parádní oslabení určilo rozdíl

S rozhodnutím se ale čekalo až do poslední třetiny, ovšem domácí publikum z toho moc nadšené nebylo. Hradečtí totiž v rozmezí dvou minut a deseti sekund hned třikrát zaskočili svého soupeře a přiblížili se na dosah k výhře. Nejprve využil přesilovku střelou z pravé strany Lukáš Chmelíř – 0:1 .

Východočechům nevadilo, ani když šli do čtyř oni sami. Jedno oslabení jim totiž vydalo hned na dva gólové úspěchy! To když se zaslouženého zhodnocení svého výkonu dočkal uprchlý Zdeněk Kubica a půl minuty po něm zvedal ruce nad hlavu i Milan Valášek, který v podstatě napodobil Chmelířovu první branku – 0:3.

Kozlové se až do posledních chvil stále nemohli chytit a po většinu času se jen starali o to, aby znovu neinkasovali. Až tři minuty před koncem se dostali ke slovu. Postaral se o to Petr Pospíšil, který Mahdala prostřelil kolem lapačky – 1:3. Odstartoval tím veliký nápor svého týmu, podpořený dvěma fauly Hradeckých, ale na zvrat skóre už bylo pozdě.

Ohlasy k utkání

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):
Bylo to pro nás těžké utkání s nepříjemným soupeřem, který dobře bruslil. Hrál hodně důrazně, s čímž jsme se ze začátku nedokázali vypořádat. Druhá třetina byla trochu nervózní, Kolín už to s důrazem do našeho brankoviště přeháněl. Nakonec jsme dokázali náš důraz trochu zvednout, začali jsme bruslit a dobře jsme nastoupili do třetí třetiny, což rozhodlo.