Zápasy
pá 5.9.2014 | Martin Voltr

Generálka nevyšla. Hradec proti Straubingu marně dotahoval ztrátu

Zápasové menu

Poprvé doma a zároveň naposledy v přípravě. Týden před ostrým startem extraligy hostili hradečtí hokejisté německý Straubing, nebyla to pro ně ale povedená generálka. Výsledný rozdíl určila už první třetina, kterou Mountfield prohrál 1:3, v závěru totiž marně dotíral na skóre a po gólu do prázdné brány odcházel z ledu poražen 3:5.

Domácí se znovu nevyhnuli slepeným gólům

Hradečtí trenéři ještě museli oželet několik zraněných hráčů, přesto už bylo na sestavě znát, že už svůj tým připravují na start soutěže. Poměrně svižný úvod zápasu přeťala dvojice slepených vyloučení, po nichž hráli domácí minutu a 18 sekund ve třech proti pěti.

Těžký moment sice díky výbornému Pavlu Kantorovi přestáli, ale Straubingu aktivita vydržela a ve 14. minutě vedla ke dvěma brankám v rozmezí pouhých dvaceti sekund. Nejdřív přesně zamířil všem fanouškům známý Sacha Treille, pak všechno před sebou propálil od modré Thomas Gödtel – 0:2.

Druhá polovina úvodní části přinesla hodně vzruchu, hned poté šli totiž hosté do čtyř a na světě byl první gól Mountfieldu na domácím ledě v sezóně. Krásnou kombinaci druhé formace zakončil Roman Kukumberg. Přesilovku ale využili i hosté, když v zadní pozici opět natáhl k parádní ráně Thomas Gödtel – 1:3.

Tříbrankové manko začal Hradec dohánět

Po přestávce úroveň hry trochu opadla, jako by se zase čekalo na pozdější minuty. Aktivnější domácí hráči neproměnili šance na hranici brankoviště, a tak soupeř trestal z hokejky Harrisona Reeda. Kanadskému forvardovi ve službách Straubingu pomohlo i štěstí, když se k němu v početní výhodě odrazil kotouč a neomylně ho poslal do druhého růžku – 1:4.

Dvojicí trestů se pak provinili naopak Tygři. Hradečtí se v přesilovkách necítili úplně nejlépe, přesto přišla dvojice velkých šancí pro Rudolfa Červeného, který ale na gólmana soupeře nevyzrál. Nakonec přece jen bylo na světě vysvobození, když pět sekund po konci trestu zacílil svou tvrdou ranou přesně Tomáš Slovák – 2:4.

Opakovaná power-play k vyrovnání nestačila

Karty byly do třetí části rozdány poměrně jasně, a Mountfield si toho byl vědom. Prakticky všechny formace předváděly v útočné třetině velký pohyb a gól už visel ve vzduchu. Straubing se pak ale zase oklepal a držel si výsledkový odstup. Kantor i Strahlmeier působili výborným dojmem, žádný ze střelců na ně nemohl vyzrát.

Šest minut před koncem Hradečtí faulovali, potom ale ještě spustili nápor, který se dočkal zasloužené odměny. Ve výhodné přesilovce šesti proti čtyřem pálil Martin Pláněk, jehož střelu ztečoval Tomáš Knotek za záda německého brankáře – 3:4.

Touha domácích po pomyslných bodech byla velká, k tomu je dopředu hnalo výborné publikum, které na extraligu procvičilo své hlasivky hodně slušně. Minutu před koncem však celé kromě dvaceti fanoušků z Německa posmutnělo, Harrison Reed totiž od červené čáry potrestal druhý pokus domácích bez brankáře a rozhodl o konečném výsledku 3:5.

Ohlasy k utkání

Peter Draisaitl (Mountfield HK):
Musí nám být jasné, že s tím, jak jsme hráli dneska, toho v extralize moc nevyhrajeme. Ještě nejsme tam, kde bychom měli být. Sestavu jsme už poskládali zhruba tak, jak bychom chtěli vypadat, ale ještě uvidíme, jestli do ní sáhneme. Teď máme dva dny volna a od pondělí týden na to, abychom se správně postavili k prvnímu zápasu. Týmový hokej, se kterým jsme měli v minulé sezóně úspěch, tam dneska nebyl vidět.

Rob Wilson (Straubing Tigers):
Jsem šťastný za to, co jsme předvedli. Kvůli zraněním jsme dnes měli pět klíčových hráčů mimo hru. Příští týden začínáme sezónu, takže jsme dali šanci několika mladíkům a myslím, že všichni hráli velice dobře. Hradec má velmi dobrý tým a byl jsem šťastný, když jsem viděl, co jsme dokázali. Chytře jsme forčekovali, dobře jsme hráli v našem obranném pásmu. Stále je několik věcí, na kterých musíme pracovat, ale celkově jsme odehráli solidní utkání.

Fotogalerie