Zápasy mládeže
pá 2.11.2018 | Jan Volf, Lenka Jonešová

Bídná série se Spartou pokračuje. Junioři jí podlehli i potřetí, tentokrát 6:2

Zápasové menu

Ne, se Spartou se nedaří. Junioři se v letošní sezóně s pražskou Spartou utkali již potřetí, i tentokrát však bohužel vyšli bodově naprázdno. Na třígólový náskok Pražanů sice ještě mládežníci Mountfieldu dokázali zaregovat a přiblížit se skórem 4:2, na další dva přesné zásahy v hradecké síti už ale nikoliv. Z hlavního města si tak odvezli vysokou porážku 2:6. Domácí byli produktivnější i v nadstavbě, která dospěla až do nájezdů. Sparťané proměnili hned dva, čímž získali i bonusový bod.

Tři branky Sparťanů během deseti minut

Sparta vlétla do zápasu jako vítr, vstřelila tři branky za prvních deset minut a dostala se do pohodového vedení. První gól měl na svědomí Štěpán Čech, ten sledoval puk až do konce a dorazil ho za záda Dvořáka poté, co jeho kolega vystřelil od modré – 1:0. Pražané byli jasně lepší, měli obrovský tlak, krásné přihrávky. Druhou branku dal opět Štěpán Čech. Dostal od Daniho nabito zpoza branky a sám „vymetl pavučiny“ – 2:0. Neuběhly ani dvě minuty a Sparta se trefila potřetí, tentokrát u toho byl šikovný Tomáš Schwamberger, jenž překonal brankáře razantní střelou do dolních pater branky – 3:0.

Kouč Mountfieldu potřeboval týmu dodat impuls, a proto odvolal z brány Dvořáka a poslal místo něj Vacka. Po jeho nasazení se hra uklidnila. V dalším průběhu domácí začali přehrávat, zbytečně hledat spoluhráče, místo toho, aby zakončili. Tah s vystřídáním brankáře Hradci vyšel, srovnal hru, začal hrát poctivěji do obrany a sám si dokázal vytvořit i útočné akce. Východočechům pomohl gól necelé dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky. Předvedl výtečnou kombinaci v přesilové hře, obrana domácích nemohla nic dělat. Vojtěch Síla byl koncový hráč, který se nemýlil a snížil na 1:3 z pohledu hostů.

Hradečtí další brankou živili naději na body

Druhá třetina začala přestřelkou jako na divokém západě. Na časomíře neuběhla ani minuta a Sparta zvyšovala na 4:1. Michal Klimo zakončil další náramně povedenou akci. Po vyjetí z rohu přišla přesná přihrávka a následný gól do horní poloviny branky. Jenže Hradec zase kontroval a stále držel naději na body. Ve třiadvacáté minutě se trefil Tadeáš Pinkas, prostřelil vše co mu stálo v cestě. Východočeši měli za chvilku další šanci, kdyby korigovali na 3:4, byli by se vrátili zpět do hry, avšak při brejku nevyšel blafák zakončujícího hráče. Mičán ho přečetl a Sparta stále vedla o dvě branky.

Hradečtí ještě dostali výhodu, když Sparta špatně vystřídala a měla na ledě o jednoho muže navíc. Hosté ale výhodu nevyužili, a tak ztráceli stále dva góly. V půli třetiny se utrhli domácí, položili brankáře Vacka, jenže překonat ho se jim nepovedlo. Ve druhé periodě se hrálo takzvaně nahoru – dolů, oba týmy si vytvářely šance, avšak gólmani zůstali do konce třetiny nepokořeni.

Pražané potvrdili vítěznou sérii s Mountfieldem

Ve třetí třetině nastoupila Sparta jako vyměněná, hrála zodpovědně, kompaktně a týmově. Ba co víc, Hradec jí nabídl několik přesilovek, dokonce i pět na tři. Dvojnásobná převaha ale sparťanům vůbec nevyšla. Ve 49. minutě si pak všichni přihlížející už mysleli, že Vackovi puk projde za záda. Nakonec to byl jen nervy drásající okamžik pro Hradecké. Vacek ale černou pryž zpacifikoval. Do konce třetiny ještě předvedl několik skvělých zákroků.

S Východočechy koncem třetiny trochu zacloumaly emoce. Nejenže byli pod obrovským tlakem, ale nechali se třikrát během deseti minut vyloučit, a nabídli tak Spartě další góly. Hned dvě ze tří přesilovek totiž byly využity a rozhodly o vítězství domácích. Pátý gól dal p, jenž se nejlépe zorientonval na brankovišti. Šestý zářez pak přidal Vojtěch Kropáček, který upravil výsledek zápasu na konečných 6:2 pro Spartu.

Domácí brali body i v nadstavbě

V povinném prodloužení oba týmy vytasily karty s taktikou, nechodily příliš do útoku, opatrně si hlídaly zadní vrátka a radši volily bezpečné přihrávky než riskantní kolmice. Navíc Pražané vůbec nezvládli druhou polovinu prodloužení. Nechali se hned dvakrát vyloučit, jenomže Východočeši chyby nepotrestali, a tak se šlo na nájezdy. V nich domácí ukázali, jaké mají šikovné technické hráče. Trefili se Dani a Schwamberger, a protože se hosté ani jednou neprosadili, čtvrtý bod do tabulky slavili sparťané.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 0 0 -1 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 0 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 -2 0
Jan Jušta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 2
Miroslav Kukla 0 1 1 -2 0
Jakub Kynčl 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 0 0 -2 2
Jakub Naar 0 0 0 -1 0
Martin Pěnčík 0 0 0 -1 2
Tomáš Perička 0 0 0 0 2
Tadeáš Pinkas 1 1 2 0 0
Petr Poppel 0 0 0 -1 0
Vojtěch Síla 1 0 1 -1 0
Dominik Sklenář 0 1 1 -3 0
Dominik Šedivý 0 0 0 0 0
David Voňka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dvořák 10 8 3 5 62,50 0 0
Denis Vacek 55 37 3 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání