Zápasy
ne 1.3.2020 | Klára Petrásková

Bez gólu i bodů. Hradec nestačil na Olomouc, podlehl jí 0:4

Dlouhodobě se Východočechům proti Moře daří, v aktuální sezóně si ale oba soupeři rozdělili výhry rovným dílem. Rozhodl o tom čtvrtý vzájemný duel, v němž byli sice Lvi střelecky aktivnější, efektivita ale stála na olomoucké straně. Kohouti totiž nepovolili domácím ani gól, sami překonali brankovou lajnu čtyřikrát a v tabulce díky tříbodové výhře přeskočili právě Mountfield.

Do duelu s Olomoucí nenaskočil obránce Petr Šidlík, k jedné změně došlo také vepředu – do druhé útočné letky naskočil Jakub Orsava, Michal Dragoun se tak posunul na pozici třináctého forvarda.

Kohouti přesilovku využili, Lvi nikoliv

Do startu vlétla aktivněji Olomouc, která se častěji dostávala do útočné třetiny a na konto si připsala také první větší šanci. Irgl dokázal zpracovat skákavý puk a po ledě vystřelil na delší tyč, Mazanec proti tomuto pokusu stihl vytáhnout beton. Závěrem první pětiminutovky se více do akce začínali dostávat také domácí, křídla jim ale přistřihla moravská přesilovka.

Jednu velkou šanci dokázal ještě Cibulskis zlikvidovat nataženou holí, chvíli nato ale Východočeši již kapitulovali. Škůrek vypálil kotouč od modré čáry a s přispěním odrazu od pravé brankové konstrukce jej do sítě tečoval Jan Knotek. Hradečtí koučové ještě chtěli využít trenérskou výzvu, tato prosba ale kuriózně nemohla být vyslyšena kvůli technickým problémům – 0:1.

A Mora mohla o pár minut později vést už o dva góly. Skladaný totiž pěkně zpracoval na levém kruhu v jízdě pozadu touš a po otočce se před ním otevřel volný prostor, křižnou ránu však pohotově vytěsnil Mazanec. Možnost hrát početní výhodu a vyrovnat z ní stav utkání následně Mountfield nevyužil, stejně dopadla také Lvova střela zblízka a ani zbytek úvodní periody již nic významného nepřinesl.

Efektivnější Olomouc odskočila Hradci o další góly

Do prostřední části vstoupili Hradečtí s cílem vyrovnat, tento záměr se však naplnit nepovedlo. Klímu v souhře s Perretem zastavil Lukáš, úspěšný zákrok si připsal také proti ráně z první, kterou z mezikruží vypálil Chalupa. A po této úvodní střelecké podívané přišla na řadu studená sprcha.

Jan Knotek se totiž dostal na druhé straně k dorážce a kotouč při ní uklidil pod horní tyč – 0:2. Přestože Východočeši prohrávali už dvoubrankovým rozdílem, byli střelecky aktivnější a snažili se zápas zvrátit na svou stranu, pokaždé ale narazili na olomouckou obranu v čele s Lukášem. Ten vychytal oba Čápovy pokusy z mezikruží, Smoleňákovu ránu z pravého kruhu i bombu Filipa Pavlíka, jenž pro změnu pálil od modré.

Hradci se překonat soupeřova gólmana nepodařilo, Olomouc to ale ještě před sirénou zvládla už potřetí v klání. Přes domácí brankoviště se dostal puk od jedné tyči k druhé a Lukáš Nahodil jej rychle přiklepl do odkrytého prostoru – 0:3. Po skončení neúspěšné přesilovky Lvů měl ještě na holi snížení Klíma, z voleje ale orazítkoval pouze levou tyč.

Mora si výhru pohlídala, Mountfield gólový recept nenašel

Nepříliš záživnou pasáž utnul olomoucký Káňa, když z levého kruhu zamířil mezi Mazancovy betony a hradecký gólman se musel ohlédnout přes rameno, aby viděl, jak touš proskákal brankovištěm vedle tyče. Na druhé straně si posléze dobře najel Šalda, jeho pumelice se však odrazila jenom do ochranné sítě.

Ani z dalších svou nabídnutých přesilových her nedokázal Hradec snížit, mezi nimi mohl navíc znovu inkasovat. K podobné střele jako na startu třetiny Káňa se totiž dostal Burian a Mazancovi také tentokrát přálo štěstí, když puk proskákal mezi jeho betony mimo tři tyče a k dorážce se nikdo z Olomouckých nenatáhl. Jak ubíhaly poslední minuty, zdálo se, že utkání se již dohraje beze změny stavu, Olomouc se ale ještě stihla vytáhnout s dalšími akcemi.

Nebezpečný pokus Nahodila odrazil Mazanec nad bránu, čtyřicet vteřin před koncem se ale hosté přece jen radovali počtvrté. Tobiáš Handl ve svém třetím střídání zápasu zamířil mezi gólmanovy betony a slavil tak nejen olomouckou výhru 4:0, ale také svůj první extraligový gól v letošním ročníku. Naopak Hradec zaznamenal sedmou porážku z posledních devíti mačů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Oskars Cibulskis 0 0 0 0 0
Lukáš Cingel 0 0 0 -1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Michal Dragoun 0 0 0 0 0
Oscar Eklund 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 -1 0
Aleš Jergl 0 0 0 -2 0
Kevin Klíma 0 0 0 -2 0
Petr Koukal 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Richard Nedomlel 0 0 0 0 2
Jakub Orsava 0 0 0 0 0
Filip Pavlík 0 0 0 -3 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
Jordann Perret 0 0 0 -1 0
Radek Smoleňák 0 0 0 -1 0
Radim Šalda 0 0 0 -3 0
Lukáš Žejdl 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marek Mazanec 60 28 4 24 85,71 0 0

Ohlasy k utkání



Fotogalerie

https://tv.isport.blesk.cz/video/6212723