Zápasy mládeže
so 4.3.2023 | Eva Šafranková

Junioři padli se Zlínem 1:4 a na play-off už nedosáhnou

Zápasové menu

Juniorům se nepodařilo navázat na páteční výhru proti Olomouci a od začátku zápasu tahali za kratší konec. Zato Zlín se díky své aktivitě dostal do dvoubrankového vedení. Hradec sice snížil na rozdíl jediného gólu, ale navíc se nezmohl. Celý duel se nesl v duchu mnoha vyloučení, jenže ani toho domácí nedokázali využít. Berani se naopak trefili ještě dvakrát. Mountfield tak prohrál 1:4 a na tohoto soupeře nestačil podruhé v sezoně. Navíc je už definitivně jisté, že Lvi budou znovu chybět v play-off, a ročník 2022/23 pro ně tak skončí 18. března zápasem v Pardubicích.

Zlín se zaslouženě ujal vedení, Hradec v závěru snížil

Chvíli trvalo, než některý z týmů zahrozil, ale poté byli aktivnější hosté. Ačkoliv hrál Hradec přesilovku, byl to Zlín, který udeřil. V 8. minutě ujel do brejku Šimon Frömel a trefil přesně pravý růžek – 0:1. Následně měl Mountfield dokonce dvojnásobnou početní výhodu, avšak ani po tvrdé střele Jana Boukala, ani Adama Bezpalce neskončil puk na místě určení.

Naopak Berani se neustále drželi na puku a na rozdíl od svého soupeře dokázali využít přesilovou hru. Před bránou si Jakub Čechmánek vyměnil kotouč s Adamem Lacigou a druhý jmenovaný zakončil pod horní víko – 0:2. Domácí se příliš k ničemu nedostávali, ale přesto se v 19. minutě dočkali snížení. Matěj Beneš přihrál z pravého kruhu na osamoceného Lukáše Krále, jenž bez problémů trefil odkrytou klec. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Hosté přidali další gól

Zlínští do prostředního dějství nemohli vstoupit lépe. Spoluhráči vyslali hrací předmět na Lukáše Heše do mezikruží a pokus nejlepšího střelce soutěže proletěl kolem Mrázkovy lapačky – 1:3. Východočeši mohli snížit v přesilovce, jenže záhy se také provinili a hrálo se ve čtyřech hráčích na obou stranách. Navýšit vedení hostů mohl Šimon Frömel, za domácím gólmanem však cinkla tyčka.

Lvi měli problém projít přes neutrální zónu, a k vidění bylo tak poskrovnu útočných akcí v jejich pásmu. Opakem byli však Ševci, se kterými měl Vojtěch Mrázek plno práce. Zejména pak ve dvou oslabeních, ve kterých na něj létalo spoustu ran ze zlínských hokejek. Poradil si jak se střelou Patrika Nábělka od modré, tak Lukáše Chludila z levého kruhu.

Zlepšený projev Lvům nepomohl, Berani se trefili ještě jednou

Úvod třetí dvacetiminutovky naopak patřil Mountfieldu. Matěj Beneš se octl po nahrávce Lukáše Krále v samostatném úniku, v zakončení však nezvolil nic překvapivého a Tobiáš Synek chytil kotouč do lapačky. Přestože měl Hradec již několikátou početní výhodu, šance si vytvářeli Berani. S pokusem Lukáše Chludila si Mrázek poradil. Východočeši zlepšili svůj herní projev, a to se projevilo i v aktivnějším napadání.

Lukáš Král si skvěle našel najíždějícího Michala Beneše, Synek stihl zasáhnout včas. Poté z pravého kruhu zakončoval Adam Bezpalec, avšak jeho rána mířila nad branku. Ševci svou výhru definitivně potvrdili v 58. minutě. Po vyhození puku Synkem se zakázané uvolnění nepískalo, toho využil Adama Laciga a přihrál na Lukáše Chludila, kterému se podařilo z těsné blízkosti překonat Mrázka – 1:4. Lvi si tedy druhé vítězství v řadě nepřipsali, Zlín je přeskočil a dostal se na 12. příčku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 0 0
Michal Beneš 0 0 0 -1 0
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
Jan Boukal 0 0 0 0 4
David Brožek 0 0 0 0 0
Petr Fiala 0 0 0 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 -1 0
Jiří Klíma 0 0 0 -2 0
Lukáš Král 1 0 1 0 2
Matěj Novotný 0 0 0 -1 0
Jan Vencl 0 0 0 0 0
Filip Žaba 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vojtěch Mrázek 60 39 4 35 89,74 0 0

Ohlasy k utkání