Zápasy mládeže
pá 3.3.2023 | Jan Brůna

Junioři poprvé v sezoně vyzráli na Olomouc, doma ji porazili 3:0

Hradečtí akademici v pátek pod Bílou věží neinkasovali jediný gól. Po výhře dorostu 4:0 totiž nedali soupeři šanci ani junioři, když skolili sestupující Olomouc 3:0. To se jim povedlo vůbec poprvé v této sezoně, kdy Mora rozhodně nebyla oblíbený sok Lvů. Východočeši se tak dobře naladili na sobotní mač se Zlínem, který je v tabulce pouhý bod za družinou Jiřího Janouška.

Matěj Novotný přesnou tečí poslal Lvy do vedení

Domácí začali zápas aktivně a Michal Beneš hledal chvíli po úvodním buly před brankou Lukáše Krále, ten však promáchl. Následně si Hradečtí mohli pomoci i početní výhodou, hosté ale všechny šance přežili. Největší šance dominantního Mountfieldu přišla ve čtvrté minutě, kdy Jaroslav Prášek našel Matěje Beneše, jenž zblízka nepřekonal Antonína Nowaka. Lvi Olomouci puk příliš nepůjčovali, ta si tak musela na svoje příležitosti počkat.

Mora si poté vybojovala svůj prostor na ledě, únik Jiřího Klímy ale stejně musel řešit Nowak. Petr Fiala poslal na konci třetiny na bránu nahození, do kterého mu sáhli Klíma i Matěj Novotný, jehož hůl se dotkla puku jako poslední a bylo to 1:0. Kohouti si na závěr prvního dějství připravili nápor na domácí, ti se ovšem s přispěním Jana Kasala ubránili.

Hradec navýšil náskok na 3:0

I zkraje druhé třetiny si mladí Lvi vypracovali velkou šanci a tentokrát z toho byl rovnou gól. Král se objevil v přečíslení a v kombinaci s Matějem Benešem dostal kotouč k Matěji Havlíčkovi, který prostřelil brankáře nad lapačkou – 2:0. Pod břevno pálil tvrdě Král a za pár minut už se Východočeši radovali potřetí, jenže předčasně. Adam Bezpalec šikovně nahodil puk, ale Jaroslav Prášek ho tečoval nedovoleně vysokou holí, a branka tak samozřejmě neplatila.

Za Moravany se připomněl Michal Tomeček, brzy nato se však postaral o faul při úniku Mountfieldu a byl z toho nájezd. Ten si vzal na starost Jiří Klíma a parádní kličkou zasunul za ležícího Nowaka – 3:0. Svůj druhý gól v utkání mohl přidat Novotný, avšak ze slotu nezamířil přesně do teploměru.

Lvi v bezbrankové třetině dokráčeli k vítězství

První polovina posledního dějství byla přehlídkou hradeckých střel, zářil především Matěj Beneš, na Nowaka si ale nepřišel. Pak nastala chvíle Kasala, jenž se roztáhl na brankovišti a bruslí vykopl skoro jistý gól Michala Tomečka. Olomoucký gólman držel svoje mužstvo a pokazil radost Michalu Benešovi i Novotnému.

Po čase se připomněl i Jan Vencl, který se kličkami dostal až před Nowaka, ale stejně jako před tím jeho kolegové neuspěl. A když domácí brankář zamkl kasu a Mountfield nepustil Moru do větší příležitosti, mohli Hradečtí slavit jasnou výhru 3:0, podpořenou čistým kontem Kasala. Po dorostu tak v pátek v ČPP Aréně neinkasovala ani juniorka a už jistě sestupujícím Kohoutům nedala šanci.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 0 0 0 1 0
Matěj Beneš 0 1 1 1 0
Adam Bezpalec 0 0 0 1 0
Jan Boukal 0 0 0 0 2
David Brožek 0 0 0 0 0
Petr Fiala 0 1 1 0 0
Matěj Havlíček 1 0 1 1 0
Jiří Klíma 1 0 1 0 0
Lukáš Král 0 1 1 1 0
Matěj Novotný 1 0 1 0 0
Jan Vencl 0 1 1 0 0
Filip Žaba 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Kasal 60 33 0 33 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie