Rozhovory
st 22.11.2023 | Tomáš Borovec

#70 zpět v Hradci, poprvé jako soupeř: Emoce budou velké

Urostlý útočník Radek Smoleňák se poprvé objevil v hradecké kabině na začátku prosince 2017 a v tu dobu asi ani sám netušil, že by pod Bílou věží mohl zůstat téměř šest let. V hradeckém dresu si populární Smoli získal srdce tisícovek fanoušků a v pátek se mezi ně vrátí tentokráte jako soupeř.

Díky svému smyslu pro legraci, stylu hry a popichování byl přesně tím typem sportovce, který je svými příznivci milován a těmi ostatními nenáviděn. Uměl si ale užívat pozitivně obě role, což nedovede každý. Svou osobností zanechal v hradecké kabině výraznou stopu a 24. listopadu přijede na soutok Labe s Orlicí poprvé jako soupeř – kladenské Rytíře povede proti Hradci jako kapitán, ale to v tu chvíli nebude zcela důležité. Spousta fanoušků se totiž především těší na to, jak si zakřičí: "Smoli, děkujem".

Vstupenky na zápas s Kladnem

Radku, jak se těšíte na zápas v Hradci?
Mám to už zakroužkované v kalendáři a jsem zvědavý, jak to celé bude probíhat. Teď se samozřejmě těším, ale až tam budu k tomu stadionu a do města přijíždět, tak to pro mě bude hodně zvláštní. Navíc půjdu do kabiny, kde jsem jako host nikdy nebyl. Asi dojde i na nějaké emoce.

Přijedete jako kapitán Kladna. Budete naměkko nebo natvrdo?
Emoce budou určitě velké. Samozřejmě vím, že hraju za Kladno, kde jsem vyrůstal a dostal se k hokeji. Jedu do Hradce vyhrát, ale jednoduché chvíle to nebudou. Jakmile se ovšem začne hrát, jde tohle stranou. Každopádně se na kluky a hradecké fanoušky moc těším, snad mě nevybučí (usmívá se).

Děkujeme za vše, Smoli ❤️

Děkujeme za vše, Smoli ❤️ 💌 mountfieldhk.cz/SmolihoDopis

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Středa 4. října 2023


Dal jste v hradeckém dresu 92 gólů, je pro vás nějaký z nich hodně výjimečný?
Upřímně řeknu, že mě docela mrzí, že jsem jich dal jen 92, protože jsem se chtěl jako první hráč v hradeckém dresu dostat na stovku. To už asi bohužel nevyjde. Určitě si vzpomenu na góly během mého prvního play-off v Hradci v sérii proti Liberci. Byly docela důležité a pomohly nám Tygry vyřadit.

V čem vás hradecké období nejvíc změnilo?
Nejvíc samozřejmě v tom, že se ze mě stal táta od rodiny. Tuhle věc budu mít v paměti úplně nejvíc, protože jsme v Hradci začali vychovávat naše dva syny. Je to pro nás druhý domov, kam se budeme vždy rádi vracet. Z hokejového pohledu jsem začal vnímat jinak svou roli směrem k větší zodpovědnosti za tým a celou organizaci.

Co vám bude nejvíc chybět?
Nejvíc rozhodně fanoušci a lidi ve městě, se kterými jsem si vybudoval nadstandardní vztah. Když jsme spolu zpívali Sweet Caroline, potkávali se, povídali si, bylo to perfektní...

Klub i fanoušci poděkují Radku Smoleňákovi za odvedené služby před samotným pátečním zápasem s Kladnem. Kompletní rozhovor s Radkem Smoleňákem o angažmá pod Bílou věží naleznete v listopadovém Lvím bulletinu, který bude v prodeji za 50 korun za pokladnami a ve fanshopu.