Ohlasy k zápasu
so 26.12.2020 | Jan Brůna

Kevin Klíma o gólu: Práce spoluhráčů? Už jsem jim poděkoval

26. prosinec je oficiálně dnem pracovního klidu. Ten však nepanoval na Zimním stadionu Luďka Čajky, kde svedli Lvi tuhou bitvu s domácími Berany. Kevin Klíma otevřel skóre mače už v 6. minutě, když využil clony kolegů z útoku. Kellyho bratr další střelu na bránu nepřidal, nicméně na ledě strávil přes 14 minut. Co podle něj vedlo k výhře a za co chválil juniory?

Hráči Mountfieldu HK jsou s Berany zvyklí na velmi tuhou a upracovanou bitvu, stejně tomu bylo i při sváteční výhře 2:1. „Souhlasím, vždy když hrajeme proti Zlínu, je to dobrý boj,“ představuje svůj pohled na věc Kevin Klíma. Ten se na neoblíbeném ledě PSG střelecky prosadil již v 6. minutě, kdy využil výborné clony spoluhráčů a uklidil kotouč do sítě. „Už jsem jim poděkoval. Dostal jsem puk od Zámka (Petra Zámorského) a viděl jsem, že Kouky (Petr Koukal) a Orsi (Jakub Orsava) stáli výborně před bránou. Stačilo ji jen trefit,“ usmívá se rodák z Tampy.

Trojice Orsava – Koukal – Kevin Klíma nastoupila společně v jednom útoku, jedno z hradeckých dvojčat však popírá, že by měla předem rozdělené role. „Při mém gólu to tak jen vzniklo, ale bylo to dobré,“ pochvaluje si znovu vydařenou spolupráci. Tato branka mohla být také vítězná, nicméně v 23. minutě vstřelil první extraligový gól Matěj Sebera a zařídil vyrovnaný stav. „Měli jsme přečíslení, myslím, čtyři na dva. Stalo se neštěstí, trefili jsme někoho do holeně a oni měli přečíslení na nás,“ popisuje situaci hráč s číslem 34.

„Hrají za nás výborně, rychle se adaptovali na naši hru.“

#34 Kevin Klíma (o juniorském duu)

Tradičně diskutovaným tématem je kvalita přesilovek. Lvi sehráli skvěle už jednu ve druhé třetině, kdy soupeře zcela zamkli v obranném pásmu, a ten tak nemohl vystřídat, a další v 41. minutě přetavili v branku. „Dobře jsme si posouvali puky a hlavně jsme je získávali. Nedělali jsme složité nahrávky, dali hlavy dolů a stříleli. Hlavně trefit bránu,“ je si vědom syn slavného otce Petra Klímy.

Jak už bylo zmíněno výše, vítězství na svatého Štěpána bylo velice těsné. V čem byli tedy Východočeši o něco lepší? „Myslím si, že jsme víc napadali a tlačili je. Udrželi jsme se dobře na puku, hlavně u nich v pásmu,“ vyjmenovává příčiny úspěchu vlasatý forvard. „Jojo, souhlasím,“ odpovídá rozhodně na otázku, zda se ztotožňuje se slovy svého kolegy Petra Zámorského, jenž se před zápasem nechal slyšet, že Berani jsou doma agresivní sok, lepší než venku.

Trenérské trio po úterním nezdaru s Vítkovicemi pořádně zamíchalo sestavou, pohromadě zůstala jediná útočná letka. Mohl to být důvod sobotní výhry? „Nemůžu hodnotit, jestli to pomohlo. Přišlo mi, že jsme víc makali a hráli víc jako pětka, jako tým,“ hlásí bývalý hokejista pražské Sparty. Poslední dva mače se v sestavě Hradeckých objevila dvě fanouškům méně známá jména – junioři Matěj Morong a Vojtěch Síla. „Hrají za nás výborně, rychle se adaptovali na naši hru,“ chválí mladší spoluhráče Kevin Klíma.