Ohlasy k zápasu
pá 15.1.2021 | Daniel Krátký

Připravovat se na zápas dvakrát? Jako v play off, ví Filip Pavlík

O den odložené utkání, kvůli díře v ledu ČPP Arény, hradečtí hokejisté vyhrát nedokázali. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky sice dokonce vedli, domácí Oceláři ale třemi brankami otočili skóre a poprvé po deseti zápasech zvítězili za tři body. Velkou porci času na ledě si proti svému mateřskému celku zapsal Filip Pavlík. Jak třinecký odchovanec hodnotil odložený duel? A jak moc posunutí o jeden den ovlivnilo přípravu na zápas?

Filipe, jak byste zhodnotil utkání v Třinci?
Prohráli jsme, to nás netěší, protože jsme tu chtěli jsme urvat nějaké body. První třetina z našeho pohledu nebyla úplně špatná, ale potom ve druhé třetině jsme dostali dva góly a my jsme naopak další gól nemohli dát.

Jaké to bylo připravovat se na utkání dvakrát? Lišilo se to v něčem?
V ničem to jiné nebylo. Jiné bylo pouze to, že jsme museli jet do Třince, jinak nic. Příprava na zápas byla jako na každý jiný. A že to bylo ve dvou dnech dvakrát? V play off se hraje taky každý den, takže s tím jsme vůbec neměli problém.

Mohlo vás cestování na duel do Slezska nějak poznamenat?
Myslím si, že ne. Tak či tak cestujeme a hrajeme buď doma nebo venku. Takže v tom bych problém vůbec neviděl.

Co tedy podle vás tedy rozhodlo utkání proti Ocelářům?
Když Třinec vyrovnal a pak následně přidal další gól a my tak museli dotahovat. A každý odskakující gól, který inkasujete je vždycky těsné dohnat. A oni dali i třetí, takže to bylo o to těžší ten zápas zvrátit, takže jsme prohráli.

„Proč bychom to neudělali? Ke sportu patří sem tam nějaká ta sranda.“

#45 Filip Pavlík (o rybaření u díry v ledu)

Start utkání ovlivnila častá vyloučení. Bylo náročné se dostat do ideálního tempa?
Vyloučení vždycky trochu nabourávají hru. Na druhou stranu k hokeji patří, fauly se budou dělat pořád. Ale ten tým musí se odbránit oslabení a pak se následně zase dostat do tempa, aby mohl být úspěšný. A to není úplně jednoduché.

Delší dobu se vám proti Třinci nedaří střílet mnoho branek, čím to je?
Kdybychom to věděli, tak těch gólů dáme podstatně víc. Snažíme se jít do branky, střílet, tlačit se tam, ale úspěšnost v tomhle směru nemáme úplně dobrou.

Vlastně celou sezónu trávíte spoustu času na ledě, po odchodu Filip Hronka ještě o to více. Jak jste s tím spokojen?
Jsem rád, že na ledě jsem tolik. Chci být týmu co nejvíce prospěšný, abychom vyhrávali a dařilo se nám.

Na sociálních sítích klub zveřejnil fotografii, jak „rybaříte“ u díry v ledu. Jak vůbec vznikla?
Vymyslel to náš marketingový pracovník, co se stará o sociální sítě a tak. A jasně, proč bychom to neudělali? Ke sportu patří sem tam nějaká ta sranda a já v tom nevidím nic špatného.