Ohlasy k zápasu
čt 30.12.2021 | Tomáš Kalas, Josef Prášek

Jenom týmová práce nám přinese úspěchy, míní Kevin Klíma

Na Olomouc se zkrátka Hradci daří. Poslední duel roku 2021 však hokejové krásy mnoho nepobral. Proti Hanákům to byl tradičně velmi urputný a silový souboj, který rozhodl moment z konce první třetiny. Střela Jordanna Perreta skončila v čase 19:32 za zády Konráda a Lvi díky této akci mohli slavit těsnou výhru 1:0. „Máme to spolu takhle sehrané a vyšlo nám to v ten nejlepší moment,“ usmívá se Kevin Klíma, jehož práce před brankovištěm rozhodující trefě napomohla.

Po tříbodovém šlágru s Třincem měli Hradečtí v rámci posledního hracího dne před příchodem roku 2022 na programu cestu na Hanou. S Olomoucí se očekávala velmi náročná bitva, což potvrdil i útočník Kevin Klíma. „Olomouc má hodně silové hráče, hraje fyzicky náročný hokej a tlačí se do branky, zápasy s ní jsou zkrátka o bojovnosti a dobré obraně,“ má jasno o herním stylu Kohoutů syn bývalého slavného hokejisty Petra Klímy. „Hodně nás v závěru tlačili, uhrát to na 1:0 je vždycky složité. Ale skvěle nás v klíčových momentech podržel Kivi,“ děkuje tímto finskému strážci hradeckého brankoviště.

Po třech utkáních v řadě, kdy se povedlo Lvům nastřílet celkem 19 branek, tak přišel mírný střelecký půst. „Občas to tak je, že nezbývá nic jiného, než to ubojovat na jednu dvě branky,“ říká smířlivě čtyřiadvacetiletý útočník. Východočeši navíc museli na konci ustát nepříjemný tlak domácích, kteří to logicky v samotném závěru zkusili se šesti hráči v poli. „Ve třetí třetině jsme nechtěli jenom bránit, chtěli jsme pokračovat v tom, co jsme hráli od začátku, ale příliš se nám to nedařilo. Naštěstí jsme to ale zvládli,“ oddechuje si rodák z floridské Tampy.

„Máme čtyři výborné lajny a můžeme se v zápase naplno protočit.“

#34 Kevin Klíma (o nahuštěném programu)

Kde hledá Kevin Klíma důvody toho, že se hradeckým hokejistům ve třetí třetině přestalo tak dařit? „Začali nás více napadat, my si přestali věřit s kotoučem, z čehož byly ztráty. Olomouc toho využila a dostávala se do šancí,“ nabízí svůj pohled na věc útočník, který je pod Bílou věží od sezóny 2019/20. Při celkovém pohledu na zápas však oceňuje dvojče Kellyho bojovnost. „Celkově to byl od nás dobrý týmový výkon, že se nám to těsné vedení povedlo ubránit až do konce. Musíme neustále pracovat a makat tak, jak v posledních dvou duelech. Jenom týmová práce nám přinese úspěchy,“ hlásí odhodlaně.

Mora se tak pomalu začíná zařazovat mezi oblíbené soupeře Mountfieldu. Naposledy s ní Hradec prohrál 1. března 2020 na domácím ledě, současná série bez prohry se natáhla již na sedm utkání, s přípravou dokonce na devět! „Na olomoucký styl hry je potřeba se adaptovat, což se nám zřejmě už za tu dobu povedlo. Všichni jsme nastavení tak, že bez tvrdé práce body ve vzájemných zápasech budeme jenom těžko získávat a daří se nám s tím jít do zápasu,“ odkrývá pomyslnou týmovou taktiku hradecký útočník.

Po zhuštěném programu okolo vánočních svátků mohou nyní hráči zregenerovat a připravit se plně na derby s Pardubicemi, které je na programu 4. ledna. „Skončit rok na vítězné vlně je vždy fajn. Jsme rádi, že se nám takhle daří a přenášíme si s sebou psychikou pohodu,“ je s tímto spokojen křídelník Lvů. „Přes vánoční svátky je to pro hráče náročné, hraje se prakticky obden. Naštěstí máme čtyři výborné lajny a můžeme se v zápase naplno protočit, což je pro všechny dobré. Teď si můžeme do další části ročníku trochu odpočinout,“ uzavírá s úlevou Kevin Klíma.