Ohlasy k zápasu
pá 30.9.2022 | Tomáš Prodělal

59 střel? Zápas nám prohrála neproduktivita, mrzí Jakuba Lva

Hradecké hokejisty trápí na začátku sezony dvě věci. Těmi jsou stále se zvětšující marodka a nízká efektivita v zakončení. Oba tyto problémy byly patrné při zápase s Brnem, ve kterém Východočeši padli možná až krutě 0:4. Utkání s týmem z jihomoravské metropole jsou vždy o něco speciálnější pro Jakuba Lva, který dres Komety oblékal. Jak asistent kapitána hodnotí páteční utkání?

Hradečtí v utkání s jedním z největších rivalů naráželi na zásadní problém, tím byl Marek Čiliak v bráně Komety, který za svá záda nepustil ani jednu z 59 střel. „Myslím si že jsme byli lepším týmem. Bohužel o výsledku rozhodla naše neproduktivita,“ smutní železný muž Tipsport extraligy. Lvi byli v zápase aktivnější, několikrát zavřeli Brno na dlouhé minuty v obranném pásmu. „Naše hra není špatná, tu měnit nebudeme. Musíme ale začít proměňovat šance, ve kterých jsme dnes nechali Marka Čiliaka vyniknout,“ mrzí klatovského rodáka.

On sám strávil na ledě téměř devatenáct minut a na soupeřova maskovaného muže vyslal pět střel. „V Brně to byl jeden z těch zápasů, ve kterém i kdybychom vystřelili puk na prázdnou branku, tak by se to odrazilo do rohu,“ popisuje hořce jeden z asistentů kapitána Radka Smoleňáka. Mountfield se s nepřízní osudu pral až do posledních chvil, ale ani radost z gólu nedorazila. „Bušili jsme, snažili se chodit do branky a doufali, že nám tam něco spadne. Bohužel nám nebylo přáno,“ popisuje utkání útočník se zkušenostmi z české reprezentace.

Kometa na Východočechy vyrukovala s přesilovkovou formací složenou pouze z útočníků, ale z toho hradecká střídačka až tak překvapená nebyla. „Mám pocit, že to tak hráli už vloni. Je to sice trošku zvláštní, ale když to funguje, tak proč ne,“ oceňuje kreativitu soupeřova trenérského štábu vloni šestnáctigólový střelec. Brno celý zápas vyhrálo zodpovědným výkonem v obraně. „Podle mě nejde úplně o rukopis pana Pešouta, spíš někoho ze shora. Na nás to ale platilo,“ přemítá bývalý brněnský útočník, který prostředí Komety velice dobře zná.

„S naší špatnou produktivitou to nijak nesouvisí.“

#30 Jakub Lev (o marodce a neproduktivitě)

Na tuzemské hokejové poměry neobvyklým tahem zasáhl do děje také Tomáš Martinec, který odvolal Jana Růžičku již v 53. minutě. „Bylo to 0:3. Nebylo nač čekat. V tu chvíli už je jedno, jestli dostanete další gól,“ souhlasí s trenéry odchovanec plzeňského hokeje. V power-play opět hosté zamkli soupeře, vše ale nakonec skončilo jen technickou brankou Luboše Horkého. „Zase tam byly tlak i šance, ale opět jsme si vylámali zuby,“ přiznává proti Brnu téměř stoprocentní forvard na vhazování.

Hradec se od začátku ostré sezony potýká se stále narůstajícím počtem zraněných. K těm dnes navíc přibyl nemocný Kevin Klíma. Z Kolína tak byl povolán Petr Moravec, který si odbyl extraligovou premiéru. Poprvé v extraligové sezoně se představil v dresu Lvů také další z Kozlů – Jan Veselý. „Chybí nám dlouhodobě víc hráčů, ale tak to v našem sportu je. Někomu se to sejde na konci sezony, nám se to stalo na začátku. S naší špatnou produktivitou to ale nijak nesouvisí,“ uzavírá pravé křídlo či centr s číslem 30.