Ohlasy k zápasu
ne 18.2.2024 | Jan Hirsch | Foto: Jakub Knap / HC Energie Karlovy Vary

Druhá vychytaná nula? Kluci mi to ulehčili, těší Lukáše Paříka

V rámci 46. kola se Hradečtí utkali s Karlovými Vary a potvrdili, že se jejich herní projev za poslední zápasy dost zlepšil. Díky skvělé druhé třetině na ledě Západočechů zvítězili 3:0 a velkým dílem k tomuto úspěchu dopomohl Lukáš Pařík. Mladý gólman vychytal všechny střely soupeře a zapsal tak už druhou nulu v dresu Hradce. „Spoluhráči mi práci výrazně ulehčili,“ chválí tým.

V úvodní části zápasu se Lukáš Pařík příliš nezahřál, hráči v černém na něj vyslaly pouhé čtyři pokusy. „V první třetině nebylo moc střel, jen pár nahození, naopak ve druhé Vary nastoupily mnohem aktivněji a měl jsem více práce. Naštěstí jsme dokázali vedení udržet,“ je spokojen rodák z Neratovic. Energie skutečně do prostřední dvacetiminutovky nastoupila rázněji, Mountfield však na jejich akce reagoval a byl úspěšnější.

„Myslím si, že nám protiútoky hodně pomohly. Soupeř nás na chvíli zatlačil do obrany, nakonec jsme z ale dávali góly my. V tom se zápas lámal,“ objasňuje hráč s číslem jedna. Pravidlo nedáš – dostaneš platilo především u prvních dvou branek, které vstřelil Christophe Lalancette a Oliver Okuliar. Tu třetí si připsal Tomáš Pavelka v přesilovce a bylo to tak podruhé v řadě, co produktivní obránce využil početní výhodu.

Celkově se Lvům v posledních zápasech začalo dařit. Z posledních čtyř utkání prohráli jen jediné, navíc jen těsně a proti silnému Třinci. I s Energií hráli svěřenci Tomáše Martince s velkým přehledem a mohou se svým výkonem být spokojeni. „Před repre pauzou jsme proti Budějovicím odehráli dost podobné utkání v relativně klidném rozpoložení,“ vzpomíná 22 letý brankář na svůj první start za Hradec. Za svá záda tehdy nepustil ani jednu ze střel Motoru a pomohl Východočechům k domácí výhře 4:0.

„Bylo cítit, že Vary hrály druhý zápas ve dvou dnech.“

#1 Lukáš Pařík (o fyzické kondici soupeře)

Soupeř z lázeňského města má za sebou náročný víkend, v sobotu si totiž v Klingenthalu vyzkoušel utkání pod širým nebem. 13 000 fanoušků tam sledovalo západočeské derby, ve kterém byl úspěšnější plzeňský celek a zvítězil 5:2. „Trochu bylo cítit, že Vary hrály druhý zápas ve dvou dnech. Museli cestovat až do Německa, na nohách je to znát a myslím, že i nám to pomohlo,“

připouští odchovanec Letňan. Mančaft se sídlem v KV Aréně se po nevydařeném konci týdne poklesl na 12. pozici.

Před pikantním duelem s Pardubicemi se Mountfield naladil na správnou vlnu. „Bylo to utkání jako každé jiné, někdy máte víc střel, někdy míň. Těžkých zákroků nebylo tolik, spoluhráči mi práci výrazně ulehčili, zablokovali hodně střel. Když jsem nějakou vyrazil, tak ji hned odpálili do bezpečí,“ cení si "Pářa". Byl to pro něj už třetí triumf za působení pod Bílou věží. „Jsem rád za takové zápasy, ve kterých mi tým pomůže k udržení čistého konta,“ pochvaluje si na závěr Lukáš Pařík.