Žáci
po 7.3.2016 | Jan Vavřina

Turnaj O pohár Královského lva v minihokeji ovládl domácí Mountfield HK

Každoročně se pod Bílou věží koná turnaj v minihokeji O pohár Královského lva, letos byl určen pro hráče ročníků 2008 a 2009. Každá věková kategorie hrála na jedné straně hřiště, turnaje se zúčastnily Benátky nad Jizerou, Sparta Praha, Slavia Praha a Hradec Králové. Hostitelský Mountfield HK zvítězil ve všech utkáních v obou kategorií, ze zlatých medailí se ale radovali všichni účastníci! A to hned dvojnásobně, neboť jim je předávali extraligové hvězdy René Vydarený a Tomáš Mertl, spolu s nimi asistent trenéra A-týmu Tomáš Martinec.

Hodnocení akce se ujal trenér první a druhé třídy Petr Koreček. „Turnaj se vydařil se vším všudy. Byli tady silní soupeři, kluci hráli na svoje možnosti. Třikrát jsme zvítězili, jsem za to rád. Turnaj Královského lva se tady v Hradci vždycky vyhrával, jsem proto rád, že jsme neporušili tradici a všechno vyhráli,“ říká s úsměvem na tváři bývalý extraligový hráč.

„Kluci si zahráli, mám z nich radost, že z nich je cítit taková vůle po vítězství, buldočí přístup. Na ledě to odpracují, i když to kolikrát není oku lahodící. Mají chuť vyhrávat, a to je, myslím, moc dobře,“ dodává závěrem Petr Koreček.

Fotogalerie