Ohlasy k zápasu
čt 17.8.2017 | Petr Šatalík, Dominik Jakubec

Z prohry se musíme poučit, kouknout na chyby a příště se jich vyvarovat, ví Filip Pavlík

Hradečtí v této sezóně poprvé okusili hořkost porážky. Na severu Čech padli v bitvě s místními Bílými Tygry 1:4. O osudu utkání se rozhodlo přibližně v jeho polovině, když Filip Pavlík nejprve srovnal svou trefou na 1:1. Následně však svěřenci Václava Sýkory inkasovali dva rychlé góly a zareagovat na ně se jim již nepodařilo. Jediný střelec Mountfieldu poté duel rozebíral.

V přípravě jste si připsali první porážku, jak k ní došlo?
Bylo to náročné utkání, protože Liberec je dobře bruslící tým, takže o to to bylo těžší. Z toho, že jsme prohráli, si musíme vzít ponaučení, kouknout se na chyby a vyvarovat se jich do příštích zápasů.

Přes tento neúspěch se vám v sezóně zatím daří, jak ji vnímáte?
Příprava je o tom, aby se tým sehrál, vyladil na ligu a důkladně se na ni připravil, jelikož ta je, myslím si, důležitá.

Kabina si sedla dobře, když to dopilujeme, budeme hodně silní

Soupiska mužstva z města pod Bílou věží prošla jistou obměnou, je to tedy o tom, že trenér hledá ideální sestavu?
Hodně kluků přišlo, pár odešlo, udělaly se určité změny. Ale myslím si, že máme super tým, v kabině jsme si všichni sedli dobře, takže když to dopilujeme, tak budeme hodně silní.

Utkání s Tygry bylo v podstatě generálkou na Ligu mistrů, jak tuto soutěž vnímáte?
Já se na ni určitě těším, protože je to zpestření přípravy a týmy tam jsou hodně kvalitní, takže se můžeme porovnat s jinými špičkovými celky ze světa.

Poněkud specifickým soupeřem může být britský Nottingham, s takovým protivníkem se určitě nepoměříte každý den, že?
No to rozhodně ne (směje se). Ale myslím si, že to bude určitě dobrý zápas.

Až začne liga, bude to o něčem jiném

Zajímavé je, že tento duel s Bílými Tygry si zopakujete hned v prvním kole extraligy, dali vám jisté varování?
To ne, víme, co od Liberce můžeme očekávat, tentokrát jsme si to vyzkoušeli a na ten příští zápas sem pojedeme již zvítězit. Teď se nám to nepovedlo, ale myslím si, že až začne liga, tak to bude o něčem jiném a nyní to byla jen dobrá prověrka, abychom si zkusili, jak bude první kolo vypadat.

Na to, že se hrál v podstatě přátelský zápas, bylo na ledě k vidění spousta tvrdých soubojů, dokonce i krátká bitka, jak to?
Všechny týmy jsou nastartované a hráči v sobě mají emoce, které jdou ven a to k tomu hokeji patří, v tom je ten sport hezký.